TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

tele lens tavsiyesi

nizamoglu nizamoglu 11.01.2017 10:03:00
Sevgili büyüklerim abilerim,ablalarım...
rica etsem kafa karışlığımı giderebilirmisiniz..
nikon ekipman kullanıyorum şu an D90 ın var
uzun zamandır bir büyüğümden ödünç olarak aldığım nikon 300 mm F/4 + 1.4 TC kombinasyonunu kullanıyorum. fakat artık kendi ekipmanımı alma vakti yaklaşıyor...
bu ikiliden şimdilik menlunum..fakat yeni alacağım lesn için kafam çok karışık...
kafamdan geçenler
1- Nikon 200-500
2- Sigma 150-600 S
3- Tamron 150-600 yeni G2 serisi

bu üç lens yaklaşık 5000 tl gibi bir bütçeyle alınabiliyorlar..
ilk tercihim tabiki nikon fakat bazı forumlarda sigma yı nikondan daha başarılı buluyorlar.

gövde olarakta bütçem el verirse belki ikinci el bir d7000 serisi bir makinaya geçebilirim (gönül ister d500 )fakat önceliğim lens işini artık çözüme kavuşturmak .

eldeki veriler ışığında sizce hangisini almalıyım
şimdiden herkese çok teşekkürler...

pala pala 12.02.2017 17:07:00

bir kaç cümlede ben yazmak istedim kullandığım lens tamron G2 (150-600) aralık ayından ihtiberen kullanıyorum birinci nesile göre lens oldukça upgrade yapılmış yeni optik katmanlar geliştirilmiş (bana göre mükemmel ) VC si ve tap console ile lensinizi herzaman güncel tutma ve focus ayarı son derece kolaylaştırılmış. netleme hızını tarif etmem yada karşılaştırmam zor (bana göre ışık hızında ) kış aylarına göre kapalı havalarda genelde kullandım ve yüzümü kara çıkartmadı facebook ORNİTO grubunda kapalı havada çekilmiş güzel kareler bulabilirsiniz. makina lens kominasyonu önemli ben 7d mrk 2 ile güzel sonuçlar aldım. yazında alacağıma inanıyorum. dediğiniz fiyat aralığında bence 1. sırayı anlının teriyle hak ediyor.

nizamoglu nizamoglu 25.01.2017 09:56:00

çok teşekkürler Ali hocam umarım lensin hakkını verebilirim....

zien zien 24.01.2017 17:33:00

Hayırlı olsun... Bir de Sigma 150-600mm lensi görün :)) Nikon 200-500mm den hem daha ağır hem de deha büyük. Ayrıca tek bilek hareketi ile 200-500mm arası gidip gelebilmek de ayrıca avantaj... Işığınız bol olsun...

nizamoglu nizamoglu 21.01.2017 12:40:00

en nihayetinde nikon 200-500 lensi alarak konuyu kendi adıma şimdilik kapattım.... ilk izlenimim : -çokta hafif değilmiş - beklediğimden daha büyük - sport modda AF gayet hızlı - hava kapalı olduğu için detaylı test edemedim hala.fakat kapalı havada elde çekimlerde keskinliği bence başarılı ..

nizamoglu nizamoglu 16.01.2017 15:08:00

sonuna kadar haklısınız. bir kaç sene evvel kuş fotoğrflarına merak saldığımda bu işim sadece büyük büyük lenslerle yapılabileceğini zannetmiştim...hatta ilk 300 tc ile çekimlerimde bu odak uzunluğu bile kısa kalmıştı..daha sonra işin sırrının kuşlara yaklaşmakta olduğunu anladım..geçen sene bahar aylarında 4-5 hafta pazarları sabah erkenden eber gölüne gidip daha gün doğarken kendi yaptığım kamuflaj ağ içine girip beklemeye başladığımda bir müddet sonra etrafımda kuşların hareketlendiğini görmek hemen yanımda beslendiklerini izlemek gerçekten muhteşemdi...tabi ekipman işinin sonu yok malesef Ne kadar EMEK o kadar köfte birazda...

cihaner62 cihaner62 16.01.2017 13:06:00

Bende ufak bir şey eklemek isterim. Yazılanlar ne kadar doğru olsa da yeterli tecrübeye ulaşmadan ne denmek istendiği tam anlaşılmıyor. Ne zaman yere yatıp kuş çamuruna bulaştığınızda bu işin zevki çıkıyor ve olayın tadını alıyorsunuz, işi öğreniyorsunuz. Hoşunuza giden hangi tarz çekim ise ona göre ekipman alıyorsunuz. Tabi biraz da güzel kareler çıktığında. (Kendi adıma yazdım :)) ) Not: Tabi sonu gelmiyor ve sürekli daha iyi ekipman arayışında oluyorsunuz.

nizamoglu nizamoglu 16.01.2017 09:41:00

Ali Bey ve zafer bey in söyledikleri gerçekten ders niteliğinde en güzel ekipmanların bütçenize uygun ekipman olduğunu. Söyleyebilirim. Ali beyin dediği gibi esas olan kuşlara yakın olabilmek uzaktan yakın çekebilmek değil.

zaferK zaferK 15.01.2017 19:03:00

Estağfurullah Okyay ,ders ne haddime... Sadece 43 yıllık fotoğraf serüveni deneyimlerimden çıkardığım sonuçları paylaşmak istedim...sitemizde bu konuda çok daha yetkili ve bilgili arkadaşlarımız var ;zaman zaman görüş ve önerilerinden çok yararlanıyoruz.Bu vesileyle kendilerine teşekkür ediyorum... Selamlar ,sevgiler...

alhn alhn 15.01.2017 17:00:00

Bu olay body ler için de geçerli, ve tüm marklar için.

alhn alhn 15.01.2017 16:54:00

Bende yeni başlayan arkadaşlara şunu söylemek isterim. Günün birinde, Canonun arge departmanında mühendisler arasında şöyle bir konuşma olmayacak; Ya görüyormusun, bizim şu bin dolarlık lens varya xyz, aslında onbin dolarlık lens kalitesindeymiş gözden kaçırmışız ve bunuda Türkiyedeki Ahmet diye Trakuş üyesi biri keşfetmiş görüyormusun helal olsun adama, böyle birşey olmayacak. O sebeple Zafer Hocamın dediği gibi bütçenize göre ekipmanı alıp onunla en iyi sonucu almak için şartları sonuna kadar zorlayın ve yetinip bu hobiden zevk almaya bakın, sonuçta bu bir hobi ve para kazanmıyorsuz bundan.

gedizmen gedizmen 15.01.2017 15:52:00

zafer hocam ders niteliğinde çok iyi bir özet yapmış.. teşekkür ederiz...

zaferK zaferK 14.01.2017 23:57:00

Görüntü kalitesi açısından ,lens-makine ikilisi seçiminde en önemli faktör ,bu ekipmanların birbirinin eksiğini telafi eder uyumlulukta olması gerektiğidir... Biraz daha açayım ; -Kaliteli full frame makine ve kaliteli prime (tek odaklı) lens=her koşulda mükemmel sonuç -Normal full frame makine ve kaliteli prime lens = her koşulda çok iyi sonuç -Normal full frame makine ve çok odaklı lens = iyi ışık ve uygun mesafede çok iyi sonuç -Optik çarpanlı makine ve kaliteli prime lens = iyi ışık ve uygun mesafede çok iyi sonuç -Optik çarpanlı makine ve çok odaklı lens = iyi ışık ve yakın çekimde iyi sonuç Fiyat-performans oranlarına girmeyeceğim ,o çok ayrı bir konu...herkes bütçesi elverdiği ölçüde bu ikiliden birini seçer. Seçilen ikilinin performansı kişiden kişiye değişse de ,sonuçta üstte yazdıklarım dışında sonuç beklememek gerekir.Çünkü makinedeki görüntü kalitesi kaybını lens ,lensin görüntü kalitesi kaybını da makine telafi etmelidir. Optik çarpanlı makineden mükemmel görüntü kalitesi beklenemez ,çünkü her ne kadar sensör ebatları full frame'den yüzde elli küçük gibi görünse de ,sensör yüzeyi full frame göre yaklaşık yüzde altmışbeş daha azdır ,yani kaydedilen ışık miktarı yüzde altmışbeş azalmıştır.(Optik çarpanlı makine sensör yüzeyi yaklaşık 330mm.kare iken full frame makinenin sensör yüzeyi yaklaşık 860 mm.karedir.) Aynı şekilde çok odaklı lenste de görüntü kalitesi kaybı sözkonusudur ,çünkü daha çok sayıda optik eleman vardır ve bu da lensten geçen ışık kalitesini -az da olsa- düşürmektedir. Sonuçta daha ekonomik ekipman kullanmak isteyenlerin ,optik çarpanlı makine ve çok odaklı lens ikilisinden çok kaliteli görüntü beklememesi gerektiğini düşünüyorum. Maddi durumu iyiyse ;full frame makine ve prime lens, Ekonomik ekipman düşünüyorsa full frame makine ve çok odaklı lens ,veya optik çarpanlı makine ve prime lens düşünülmelidir. .......................................................................................................................................... Tüm bu yazdıklarım kişisel görüşlerim olup ,olağan koşullarda normal ışık ve uygun çekim mesafesi içindir. Selamlar ,sevgiler... (Her nasılsa yüzde ve artı işaretleri yazımda çıkmadığından tekrar değiştirmek zorunda kaldım.)

zien zien 14.01.2017 23:30:00

Merhaba. Ben kısa ve öz olarak Nikon 200-500mm derim. Neden? Sigma gibi ağır ve hantal değil. Ayrıca f/5.6 ve keskinlik olarak Sigma ya çok yakın. Tamron fiyat/ performans olarak çok iyi bir seçenekti, Nikon 200-500mm çıkana kadar. Tamron VR de fazla geziyor ve AF hızı daha zayıf. Ayrıca çok toz oluyor. F/5.6 nın üzerine çıkan bir lens ışığın azaldığı andan itibaren kullanıcısını çok zorlar. Fazladan iso oluşmasına neden olur. Bu nedenle hobi icin optimum lens 200-500mm bence. Ama 300mm f/4 de çok başarılıdır ve tc ile kullanmaya gerek yok bence. Ben uzun süre 300mm f/ 4 kullandım ve tc bir kaç fotoğrafımda vardır. Beni eğiten ve kuşlara yaklaşmayı öğreten lenstir. Çok keskin bir lenstir. Ama günümüz gövdeler düşünüldüğünde yine söylüyorum 200-500mm...

engineergs engineergs 14.01.2017 23:23:00

Teknik tüm açılımları boşverin sadece doğaya gidin ve kuşlara olabildiğince yakın olun derim naçizane.

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 14.01.2017 21:35:00

Zor bir soru.. Ben 100-400 tercih ederdim.. http://www.lenscore.org/ Bu linkten skorları karşılaştırabilirsiniz..

ekrem67 ekrem67 14.01.2017 21:02:00

yavuz bey konuyla yakın bir mevzu olduğu ve sizinde tecrubeli olduğunuzdan size özel bir şey sormak istiyorum. 7d mark ii baydy ile TAMRON SP 150-600mm Dİ VC USD G2 lensmi canon 100-400 is ii lensmi bizi daha mutlu eder sonuçda tamron 600mm ama 6.3 diyafram keskinlikde hangisini seçmem lazım

ersoymatras ersoymatras 14.01.2017 20:52:00

Nikon 200-500 Nikon full frame .. Seçenekler arasında Canon olsaydı 400 f5,6 tartışmasız tek seçenek olurdu.

vogel vogel 13.01.2017 15:01:00

www.photozone.de www.dpreview.com gibi sitelerde performans testlerine bakın. Ayrıca, amazon'da kullanıcı yorumlarını da okuyun.

nizamoglu nizamoglu 13.01.2017 08:47:00

başa tekrar döndük gibi. benim de yaşadığım buydu işte .bir öve öve bitiremezken biri yerlere vuruyor... ama kararımı ben nikon dan yana kullanacağım.. nikon her zaman nikondur... kimileri aksini söylesede... son bir soru ben bu lensi spot piyasadan alsam ne fark eder..lens aynı lesn sonuçta hemen bozulacak bir ürün de değil bu lens ler....

msaltik msaltik 12.01.2017 21:24:00

Bu testlere falan çok inanmıyorum. Yasin hocanın paylaştığında yanlış hatırlamıyorsam, 500 f/4'ün VR açık hali, VR kapalı halinde oldukça kötüydü. Bir de "daha iyi olmak" ile "fiyatına göre" konusunu karıştırmamak lazım yeri gelir -15 daha iyi olur totalde, ama o  için sizden 4 lens parası isteyebilirler...

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 12.01.2017 16:53:00

1300 usd fiyata alabileceğiniz en uygun lens Nikon 200-500 5.6 dır. 500 F:4 ile karşılaştırılmasını adil bulmuyorum açıkcası. Canona geçebilirseniz 80d 100-400 is ıı çok güzel bir kombinasyon olabilir. Sigmanın son çıkardığı lensler kağıt üzerinde çok iyi görünsede çok çok iyi hatta profesyonel(buda fayda etmez bazen) otofokus ayarı yapmak yada yaptırmak gerekiyor.Ben tövbe ettim örneğin 35 1.4, 50 1.4 art serisi lenslerde bir türlü ideal otofokus ayarını yaptıramadım.. Sil

yasinkaya yasinkaya 12.01.2017 15:48:00

Nesini? Elinizde olan test sonuçlarını vs linklerini verirseniz biz de bakarız. Benimde radarımda olan bir lens çünkü. Örneğin benim daha önceden incelediğim iki yazı. https://photographylife.com/nikon-200-500mm-f5-6-vs-500mm-f4-at-block-creek-ranch http://nikonrumors.com/2016/03/26/nikon-200-500mm-f5-6e-zoom-vs-the-500mm-f4e-prime-lens-comparison.aspx/

msaltik msaltik 12.01.2017 14:47:00

Kapalı hava problemi varsa 2 ve 3 nolu lensleri direk eleyin. Geçenlerde bi arkadaşım çekim yapabilsin diye kendisine 500 f/4'ü verdim. onun 150-600ü kendime taktım çekim süresince... Vizörden bakarken bile karanlıktı. sanki -1.0 pozlama verilmiş gibiydi. Aslında yukarda yazdım özeti. "Fantazilere gerek yok" ara ekipmanlara harcanan parayı çok doğru bulmuyorum

nizamoglu nizamoglu 12.01.2017 14:41:00

Makinayı değiştirmem kısa vadede biraz zor sanırım. D90 konusundaki İSO en büyük sıkıntım zaten sabah erken saatlerde kapalı havalarda ve ters ışıkta en büyük düşmanım makinanın belkide fakat bu sorunu şimdilik su kenarlarına kamuflaj içine girerek kuşların de yakınlarıma konmasını bekleyerek çözüm buldum. 300 kullanmaya devam etmek artık yüzsüzlüğü iyice ele almak olacak sanırım. Bu bilgiler ışığında spot bir 200 _500almak bize farz oldu artık. Değerli yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim

msaltik msaltik 12.01.2017 14:02:00

bununla birlikte, makineyi de değişiyosunuz değil mi :)

msaltik msaltik 12.01.2017 13:15:00

Ödünç aldım demiştiniz, o yüzden dedim. Cenk ile irtibata geçin derim. Kelebek de çekiyor. onunla. Benim 500'ün dezavantajı 4m'den daha fazla yaklaşamamam, ama o lens yaklaşıyor. Yani 200-500'ün daha ne yapması bekleniyor acaba :) nesi beğenilmemiş?

nizamoglu nizamoglu 12.01.2017 11:36:00

düşünceniz doğru ... bende düşünmedim değil 300 f4 tc kombinasyonunu fakat zaten bu lensi şu an için kullanıyorum. ilerki zamanlarda da kullanabilirim.. d90 300 mm f4 1,4 tc yi takınca zaten mükemmel bi AF performansım yok zira İso da çok başarılı değil belkide tek sıkıntım bu . nikon 200-500 ü de 500 mm 5,6 sabit bir lens gibi kullanma hedefim var.. tc takılı bir 300 5,6 lens ile 200-500 5,6 bir lens keskinlik ve ürettiği fotoğraf kalitesi açısından bir birine yakındır diye tahmin ediyorum 200-500 de fazladan gelen 80 mm ve 200 mm ilk başlangıç noktası oluyor.. elde bir tane 300 olunca ikincisini almak yerine 200-500 almak daha mantıklı geldi...

msaltik msaltik 12.01.2017 07:35:00

bu arada "Nikon 200-500'ü alın" dediğim bu 3 seçenek arasında onu alın anlamında... Bence 300 TC de düşünülmesi gereken bir seçenek. Hedefinizi tam koymanız lazım sadece

msaltik msaltik 12.01.2017 07:34:00

Kafanızın karışacağı bir durum yok. Nikon 200-500'ü alın. Nikon yada Canon'un lenslerini, koşulların tamamı değerlendirildiğinde geçebilen bir marka görmedim. Fiyatına göre mantığı yapacaksanız, zaten kullandığınız 300mm TC seçeneği çok daha mantıklı olur... Ben 2 seneye yakın 500mm f/4 kullanıyorum. Ama 300mm hala çantadadır. Bi ara parasal nedenden ilana koyduysam da hizmete devam ediyor. O diğer lensler eskiden beri "ışık iyiyse" lensi diye anılır. Fantazilere gerek yok derim. Bunun yanında 200-500'ü görmek için Cenk arkadaşımızın fotoğraflarına bakabilirsiniz. Beğenmeyen arkadaşlar veya siteler hangi koşulda ne çekmişler de beğenmemişler bilemiyorum. Ama işin fotoğrafik konusuna yöneliyorsanız siz ne kadar emek verirseniz o kadar karşılığını alırsınız. "Türün hatrına" tarzı belge fotoğraf hedefiniz ise zaten 5000TL büyük rakam.

yasinkaya yasinkaya 12.01.2017 00:12:00

Sigma 150-600 sport'tan önce de Tamron 150-600 birinci versiyonu kullandım. İyi ışık lensidir. Işık iyi olduğunda çok iyi sonuçlar üretir. AF hızı iyidir. Ancak sağlamlık ve tamron lenslerin hepsinde olan arkadan toz alma problemi onda da vardır. Bazan AF kararsızlık olabilir. Ancak fiyatına göre iyi lenstir.

yasinkaya yasinkaya 11.01.2017 23:41:00

Sigma 150 600 sport kullanıyorum. Aralığında çok başarılı. Tank gibi sağlam. Toza neme suya karşı dayanıklı, metalik iç yapı vs. Bu kadar sağlamlığı ön plana çıkarınca ağır bir lens olmış. 2800gr gibi bir ağırlığı var. İnceleme sitelerinde nikon 200 500den bir tık önde gözüküyor keskinlik ve kontrastta. Ancak ps ile kapanabilir bir fark. Nikonun avantajı hafif ve f5.6 sabit olması. Sigma ise daha sağlam daha stabil ve daha gemiş bir zoom alanı sunuyor. 600mm ye getirdiğinizde f6.3 oluyor ve zor ışıkta iso makinede niraz artıyor. Ff body ile kullandığımdan ben sıkıntı çekmedim iso da. Her önemli mm değerinde kilit var ve sabitlediğiniz mm kalıyor harekette vs değişmiyor. Sigms usb dock ile af ince ayarı ve custom modları lense programlayabiliyorsunuz. Sigma lense firmware güncellemesi yaparsa yine usb doc ile lensi güncelleyebiliyorsunuz. Sigma japon nikon 200 500 çin üretimidir. Elinize aldıpınızda nikon kalitesiz duruyor ancak optikleri kaliteli. Nikonu bende sahada emrak ediyorum. Bir tanıdıktan alıp dememek istiyorum ancak bu aralar yoğunluktan araziye çıkamıyorum. Sigma sport sıfırı 8 9bin tldir. Sigma sport ikinci eli nikonun spot sofır fiyatı civarındadır. Ancak nikon da sigma da ikinci elde çok yok. Alan kullanıyor. Duruma göre ben de deneme için sigma nikon değişikliği yapabilirim. Ama henüz karar vermedim.

adem1974erdem adem1974erdem 11.01.2017 23:03:00

tamron tozlanma sorunu dışında ( çok değil ama korumak gerekiyor, yada ps telafis) fiyat - performans olarak daha iyi. sigmayı denedim, tamronu kullanıyorum.

spalaxtr spalaxtr 11.01.2017 22:20:00
ekrem67 ekrem67 11.01.2017 10:30:00

nikon 200- 500 tavsiye ederim kullanan arkadaşların fotoğrafları çok başarılı

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT