TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Lens hakkında...

zaferK zaferK 16.01.2017 13:58:00
Arkadaşlar malum ,ekipmanları elden çıkarttım...
Kafamda bazı ürünler var ,ama bu arada sizin de görüşünüzü almak istedim.
Lens olarak aşağıda linkini verdiğim ürünü pek beğendim ,lens çok odaklı (75-400mm.) ama F değeri çok iyi.
Bu lensi kullanan varmı ,tavsiye edermisiniz?
Bu arada lensle ilgili iki sorun vardı ama halletmek üzereyim.
1.cisi ödeme konusu ,bunun için Ali Ağaoğlunu kafalamayı düşündüm ama telefonlarıma cevap vermiyor...sorun değil ,evi satıp kiraya çıkmayı düşünüyorum ,ödeme kısmını böylece halledebilirim.
2.cisi ;lens biraz ağır...sanırım arabanın arkasına römork bağlayarak taşırsam sorun çözülür.
Önerilerinize ihtiyacım var...(Makine ve bayonet sorun değil ,hallederim.)
Lens:
(Fujinon HK5,3X75) 75-400 mm T2.8-T3.8

https://www.fujifilmshop.com/katalog/urun/hk5,3x75

Selamlar...

adem1974erdem adem1974erdem 1.03.2017 21:20:00

1

ozgurgundogan ozgurgundogan 20.01.2017 14:24:00

1

burakakdag burakakdag 19.01.2017 21:17:00

Aaa sözlerinizi sonradan okudum. Çok hoşsunuz, çok değerli cümleler benim için. Çünkü bazen doğa sevgisinin, o samimi hislerin önüne benliklerin geçtiğini, fotografciligin ve ortaya cikarilan eserin doğanın önüne geçtiğini, doğanın biraz alet edildiğini görüyor ve hissediyorum. Bu çok acı. Doğaya dokunmadan onu tanımak ve tanıtmak bu bağlamda onu yine bizlerden korumak en değerlisidir benim için. Çok sevgileeer

burakakdag burakakdag 19.01.2017 21:07:00

Neeyy 90bin dolar mı, umarım gözlerim bozulmuştur da yanlış görüyorumdur :))

zaferK zaferK 18.01.2017 09:13:00

Figüran olurmu hiç Mustafa...tabii ki JÖN olarak kaydediyorum seni...selamlar...:)

demokritos demokritos 18.01.2017 09:10:00

Zafer Abi belgesel işine giriyorsan figüran olarak katılmak isterim, yaz beni :)

zaferK zaferK 18.01.2017 08:58:00

Timur merhaba... Linkini verdiğim lensin sanayi tipi ve sinema yapımcıları için olduğunu tabii ki biliyorum ve üstteki satırlarda amacımıza uygun olmadığını belirttim zaten... Sadece ironi yapmak için böyle bir absurd örnekle girdim konuya... :) Ama gerek sen ve gerekse Cenk arkadaşımızın yaptığı açıklamalar ,konuya yabancı olanlar için çok değerli bilgiler... İlgi ve katkısı olan tüm arkadaşlara teşekkürler ,selamlar...

Ranger Ranger 18.01.2017 07:53:00

Zafer Hocam, Fujifilm' de çalıştığım için kısa bilgi vereyim. Yazdığınız lens 4K "Sinema" lensidir, fotoğraf makineleri için üretilmemiştir. Hedef müşterileri prodüksiyon firmaları ve kiralama şirketleridir. Film ve dizi yapımında kullanılmaktadır. Fotoğraf makinelerine uygun üretilen lensler için aşağıdaki linke bakabilirsiniz. https://www.fujifilmshop.com/katalog/objektifler/degisken_odakli_(zoom) Sevgiler.

yasar16 yasar16 17.01.2017 20:31:00

1

shooter shooter 17.01.2017 16:54:00

belgesel çalışacaksan hemen koşal doktorum

alimallah alimallah 17.01.2017 10:35:00

Önerilerimiz sorulduğunda, altından bilge bir yorum çıkacağını tahmin etmeliydik. Teşekkürler Zafer hocam.

cenkog cenkog 17.01.2017 10:18:00

Fotoğraf lenslerinde bu özellikler asla bulunmaz. Çünkü çok daha özel üretim teknikleri ve hesaplamalar ve çok daha fazla dikkat gerektirir sinema lensleri.

cenkog cenkog 17.01.2017 10:16:00

Bahsi geçen bu lenslerin kuş fotoğrafçılığı ile doğrudan bir ilgisi yoktur. Bunlar parfokal (zoom sırasında odaklamayı muhafaza eden) ve focus breathing'i olmayan (yani odaklama sırasında kompozisyon esnetmeyen) ve aldatıcı F değeri yerine gerçek T değeri ile aydınlık seviyesi ifade edilen çok özel lenslerdir. Üstelik bu lens PL mount bir lens. Yani pahalı sinema yapımları için özelleşmiş bir bağlantı noktası içeriyor. Canon, Fuji ve Sony'nin benzer cinama lens serileri var bu konuda. Bu tür profesyonel sinema lensler, ticari sinema ürününün cirosunu paylaşma mantığı ile fiyatlanır bu arada...

orhankaya orhankaya 16.01.2017 20:41:00

Zafer abime herzaman 1 Ağzına yüreğine sağlık.

gedizmen gedizmen 16.01.2017 20:40:00

zafer hocam çok iyi bir anlatmış..ağzına sağlık... Hangi makina olursa olsun vizörden baktığımda gördüğüm o güzellikleri hiç bir şey değişmem..doğada olmayı, yaşamayı, kuşları izlemeyi, yeni tür görünce çoçukca sevinmeyi hiç bir şeye değişmem..önemli olan o anı yaşayıp güzellikleri görmek...teşekkürler zafer hocam... unuttuğumuz bazı şeyleri bize hatırlattığın için...

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 16.01.2017 20:18:00

1

coşkun coşkun 16.01.2017 20:13:00

İşte budur işin özü, bu olmalıdır, kalemine sağlık Zafer hocam, aslolan amaç, hedef daha iyi anlatılamazdı...

zaferK zaferK 16.01.2017 19:37:00

Değerli TRAKUS üyeleri ,sevgili arkadaşlarım... Verdiğim linkteki lensi ve fiyatını görmüşsünüzdür...lüks daire fiyatında bir lens ,gelmiş geçmiş en kaliteli ürünlerden...ama bedava verseler almam...neden ;çünkü amacıma uygun değil. Yani bir kuşçu için ekipmanın değerini her zaman fiyatı belirlemez ,amacına uygun olup olmadığı da çok önemlidir... Maddi durumu uygun olan istediği ekipmanı alabilir ,sorun yok...almalıdır da ,çünkü bu dünyaya bir kez geliyoruz...doğa ve kuş sevdası için mükemmel ekipman için -var oldukça-her türlü masrafa değer... Ama ölçülü bütçesi olanların ekipman için servet ödemelerine hiç gerek yok...zaten bu işin sonu yok ;en uygununu aldım dedikten birkaç ay sonra öyle bir ürün çıkartıyorlar ki ;kafamız karmakarışık oluyor... Hele hele çoluk çocuğun rıskından kesip ,birkaç kare güzel fotoğraf çekeceğim diye ölçüsüz masraflara girmenin hiçbir mantığı yok...şahsen benim gözümde ,emek verilip kompakt makineyle çekilmiş kareler de en az PRO ekipmanlarla çekilen kareler kadar değerlidir... Fotoğraf elbette önemli ,güzel fotoğraf çekmeyi kim istemez...ama doğaseverlik ve kuşçuluk bu değildir. Gerek forumlarda ,gerekse yorumlarda nedense hep güzel fotoğraf gündeme geliyor... Oysa doğada olmak ,doğayı yaşamak ,kuşları izlemek ,yeni türler görmek en az fotoğraf kadar önemli...doğaya ve kuşlara karşı duyarlı olmak ta... Yazacaklarımdan kimse alınmasın ,zaten kişi kastetmeden yazıyorum ve soruyorum... Hergün onlarca güzel kare yükleniyor ;bu arkadaşlarımızın kaçı kuşları seslerinden tanıyor...kaç arkadaşımız gördüğü - kaydettiği kuşları tanıyor... ....yok ,yok kızmayın ;amacım yıllardır neredeyse unuttuğumuz farkındalıkları gündeme getirmek... TRAKUS'un amacı sadece fotoğraf paylaşmak değil ,fotoğraf elbette çekeceğiz ,paylaşacağız da... Ama asıl amacımızın doğayı ve kuşları tanımak ,onlar var oldukça bizim de var olacağımız gerçeğini güncellemektir...yeni nesillere bu konuda farkındalık aşılamaktır... Fotoğraf tamam ,itirazım yok...nitekim ben de çekiyor ve paylaşıyorum...hem de binlerce ,çekmeye ve paylaşmaya da devam edeceğim... Ama fotoğraf yanında kuşların yaşam tarzını ,habitatlarını ,türlerini ,seslerini v.s.çalışmalı ,çocuklarımıza-torunlarımıza da bu konuda farkındalık kazandırmak için çaba göstermeliyiz... Işığınız bol olsun ,sağlıcakla kalın...

zaferK zaferK 16.01.2017 19:36:00

Doğrudur Turhan...olsun ,birkaç tane almayı düşünüyorum...amacıma uygun değil ama bulunsun...:))

turhan98 turhan98 16.01.2017 19:34:00

Zafer abi şu sitedeki fiyata baktım da. Belki gözlerim bozuktur 96 bin dolar okumuşumdur yanlışıkla :) https://www.bhphotovideo.com/c/product/840535-REG/Fujinon_HK5_3X75_F_HK5_3X75_F_75_400mm_T2_8_T3_8_ZOOM.html

gedizmen gedizmen 16.01.2017 14:18:00

görüşlerimi söylüyorum... sadece gözlerimin dışarıya doğru çıktığını hissettim.... aman tanrımmmmm....

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT