TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

MAC ve Windows Ayarları

İbrahimozturk İbrahimozturk 6.03.2017 22:54:00
Site halkına selamlar.

Şimdi sorum şu: MAC de işlediğimiz fotoyu yükleyip windows yüklü ekrandan baktığımda çok farklı duruyor. Yani mac te bana göre güzel olan görüntüye windows ta baktığımda çok kötü duruyor. Bu duruma anlam veremedim. MAC kullananlar ayarlarını nasıl yapıyor?

zien zien 17.03.2017 23:37:00

Rica ederim. Sorunu çözmüş olmanıza sevindim :) Sevgiler...

İbrahimozturk İbrahimozturk 15.03.2017 23:10:00

Ali Şenel hocam dediğiniz gibi yapıp windows ayarlarını sistemin kendi önerdiği değerlere ayarladım. sorun  çözüldü. Ben uzun yıllar hiç ayar yapmadan kullanmışım. geriye kalan 'luk kısımı da artık tecrübe ederek halledecem. Çok teşekkür ederim. Sil

zien zien 15.03.2017 14:01:00

Teknik olarak iki istemde de aynı değerler girildiğinde ayn görüntü ortaya çıkması gerekir. Ekranlar farklı olduğu için bir birinden farklı görünmesi normaldir. Ekran parlaklığını windows bilgisayarda biraz düşürmek sizin adınıza sorunu çözebilir gibi görünüyor. Diğer taraftan photoshop un iş akış seçenekleri windows ve mac de farklı ayarlanmış olabilir. Farklar burdan da oluşuyor olabilir. Denemek lazım...

İbrahimozturk İbrahimozturk 10.03.2017 22:05:00

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Ali Şenel hocam kullandığım mac te ıps teknolojisi mevcut. Ben aslında photoshopta işlem değerlerini windows'ta ne giriyorsam mac te de aynısını giriyorum fark oluşacak mı diye; doğal olarak mac'te girdiğim değerlere göre windowsta baktığımda daha açık bir görüntü oluşuyor. Sonrasında bu açık olan görüntüyü windowsta biraz daha pozlamasını düşürüp kendime göre bir değerde bırakıp mac te tekrar açıyorum bu sefer de mac te koyu çıkıyor. Zafer hocam hue, tint ve temperature konusunda ben trakustaki işleme önerisine göre camera raw da titreşimi 3 doygunluğu 4 girip bırakıyorum başka bir renk veya ton girişim olmuyor. Sanırım ortak paydada buluşabilmek için daha çok deneme yapmam gerekecek...

SOGUKPINAR SOGUKPINAR 9.03.2017 18:33:00

Konu ile direk alakalı olmasa da ben Mac bilgisayar kullanmıyorum.Kuş fotoğraflarını yüklediğim bilgisayarımın markası lenovo Z500 .Ekran ve monitör ayarları fabrika ayarlarından ibaret., Siteye fotoğraf yüklemeden evvel Fotoğrafı Photoshopta açıp orda düzenledikten sonra fotoğrafı kendi e-posta adresime gönderiyorum.Daha sonra e-posta adresimden fotoğrafı akıllı telefonumda açıyorum.Son yıllarda akıllı telefonların görüntü ve ekran kalitesi üst düzeyde olduğu için PC de düzenlediğim fotoğrafın görüntü kalitesini cep telefonumda test ediyorum...Eğer cep telefonumda renkler çok parlak, veya donuk veya ayrıntılar belli değilse PC ayarlarımda ya da düzenlemede bir sorun olduğunu düşünerek yeniden fotoğrafı düzenliyor ondan sonra paylaşıyorum...

zien zien 9.03.2017 15:17:00

Devam edecek olursam kontrast için aşağıdaki skalayı kullanabilirsiniz. http://www.footootjes.nl/Various/brightness_contrast_setting.png Bu fotoğrafta en beyaz ve en siyah renkleri ekranda görebiliyor ve geçişleri de ayırt edebiliyor olmalısınız. Buna göre kontrast değerleri ile oynayarak doğru sonuca ulaşabilirsiniz... Renk için ise çok geçerli olmasa da aşağıdaki resmi kullanmayı bir deneyin derim. Renklerin doğruluğunu ayarlayamasanız da gözünüze güvenerek başarlı bir sonuca belki ulaşılabilir... http://www.stegmann.dk/mikkel/photo/calibration/calibration_b.jpg bildiklerim dahilinde yardımcı olmaya çalıştım. Umarım faydası olur...

zien zien 8.03.2017 19:01:00

Apple firmasının tablet ve bilgisayarlarında arkadan led aydınlatmalı parlak ekran teknolojisi kullanılıyor. Ve ekranları çözünürlük ve renk dengesi konusunda gerçekten çok iyi. Ancak konu windows olunca 10 larca markanın binlerce ürününden söz ediyoruz. Ekran kartı ile uyumsuz donanımlar, alakasız monitörler, fotoğraf içn hiçte uygun olmayan kontrast ve renk skalasına sahip ekranlar vs. Bu nedenle windows bilgisayarlarda doğru renkte fotoğraf görmek daha zor. Ancak ekran kalibrasyonu ile olabilir ki oda uygun monitörlerde olabiliyor. Aslında Mac bilgisayarların parlak ekran olması baskı için tam doğru fotoğrafı görmemize engel olsa da sRGB renk uzayı anlamında ve web ortamında oldukça doğru ve güzel bir sonuç veriyor. Ancak daha ciddi işlerde parlak olmayan, IPS teknolojisine sahip, aşağı-yukarı ve yanlardan bakıldığında aynı görüntüyü vermeye devam eden ve geniş renk gamı ile kontrast değerlerine sahip en az 5ms tepkime hızında en az 8 bit renk verebilen ekranlara ihtiyaç duyulur. IPS monitörler pahalıdır ve daha ziyade profesyonel amaç için kullanılırlar. Bu nedenle sorunu şöyle çözmek mümkün. Monitörün karşısına geçin. Ekranda düzenlediğiniz bir fotoğraf duruyorken ayağa kalkıp üstten bakın. Eğer hem görüntü kaybolmaya başlıyor hem de ışık azalıyorsa ucuz bir monitörünüz var demektir. Yanlardan da bakıp test edin. Eğer sadece ışık değişiyor ve görüntünün tamamını görebiliyorsanız durum daha iyidir. Hiç bir değişiklik olmuyor ise her şey yolunda demektir. Peki kaliteli bir monitörümüz yoksa ne yapacağız...

zaferK zaferK 8.03.2017 10:12:00

Ekrana baktığınızda gördüğünüz keskinlik ,kontrast ve detaylar tamamen ekran çözünürlüğü ile ilgili.Ama renk konusunda Yavuz hocaya katılıyorum.Her bilgisayarın sunduğu renkler yapacağınız kalibrasyona bağlı olarak değişir. Fotoğrafı işlerken''Hue,Tint,Temperatür'' gibi ayarlarla da fazla oynamamak lazım.Aslında hiç dokunmamak ,fabrika ayarlarında bırakmak bazen daha doğru olabilir.TRAKUS her ne kadar çok sayıda güzel fotoğrafın paylaşıldığı bir site ise de ,kuşlar için başvuru kaynağı da olması nedeniyle fotoğrafların doğal olması ,özellikle renklerle fazla oynanmaması gerekir. Nitekim sitede bazı fotoğraflarda yeşil veya sarının çok baskın olduğunu görüyorum. Selamlar...

moktem moktem 7.03.2017 23:57:00

Aynısını ben çok yaşıyorum. Maclerin ekran kalitesi genellikle yüksek oluyor. Orada işleyip başka ekranda bakınca çok farklı ve daha kötü görünüyor. Eğer başka ekranda işler ve mac de bakarsanız ise görüntü çok daha güzel görünüyor.

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 6.03.2017 23:18:00

Renk kalibrasyon ayarları ile ilgilidir..

beratt beratt 6.03.2017 23:12:00

benzer bir durumu bende yaşadım 2 notebook u kıyaslayınca aralarında dağlar kadar fark vardı aslında durumun işletim sistemleri ile alakası yok tamamen monitör özelliği ve ekran kartı farkıdır

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT