Hüseyin beyin açıklamalarına katılıyorum ve konuyla ilgili önemli bir ilavede bulunmak istiyorum... Kart seçiminde en önemli hususlardan biri de kullanılan makinenin kaydettiği fotoğrafın büyüklüğü -yani kartta kapladığı yer- dir.Diğeri de tabii ki makinenin shutter hızı. Örneğin ; Canon EOS7D MarkII kullanan bir kişinin çektiği her kare yaklaşık 22-26MB yer kaplar ,saniyede 10 kare çektiğini düşünürseniz seri çekimde saniyede 240 MB kaydedebilen bir karta ihtiyaç olabilir...olabilir diyorum ;çünkü sadece seri çekim için.Ama saniyede birkaç kare çekildiğinde fiyatı uygun olan 95MB/sn 16-32 GB kartlar yeterlidir. Nikon D810 kullanan biri - makine her ne kadar saniyede 5 kare çekiyor ise de - en az 300MB/sn 32-64 GB kapasiteli kart kullanmak durumundadır.Çünkü kaydedeceği 14BİT NEF kareler yaklaşık 80-90 MB büyüklüğündedir.Bu ;seri çekimde saniyede yaklaşık 400MB kaydedeceği anlamına gelir.Böyle bir makineye 45-95MB/sn hızında kart takarsanız seri çekim yapamazsınız ,daha birkaç deklanşörde makine tıkanır... Bunları örnek olarak verdim ,kendi makinenizin shutter sayısı ve çektiği kare büyüklüğüne göre değerlendirebilirsiniz. Selamlar ,sevgiler...