Herkese merhaba,
Ben kuş gözlemciliğine yeni merak salan biriyim. Henüz araştırma aşamasındayım. Hiç gidip gözlem yapmadım. İlhami Kiziroğlu nun Türkiye Kuşları cep kitabını aldım, şu an onu inceliyorum.
Önce basit bir hobi olarak başlayabilirim. Sonrasında ilerletebilirsem düzenli olarak yaptığım bir spora ya da hayat tarzına dönüştürmek istiyorum.
Çalıştığım işyeri ormanlık bir alanın içinde olduğundan çevremde birçok kuş türü olduğunu düşünüyorum. Göremesem de farklı ötüşlerinden anlıyorum.
Baykuş, mavi baştankara, alakarga gibi çıplak gözümle gördüğüm bazı kuşlar var. Onları gözlemlemek istiyorum.
Daha iyi gözlem yapmak için bir dürbün edinmeye karar verdim. Dürbünler hakkında yazdıklarınızı okudum. Genelde Nikon aculon, monarch modelleri tavsiye edilmiş.
Araştırırken bir de Canon un görüntü sabitleme özelliği olan dürbünlere denk geldim.
aşağıda linkini koyduğum 10x30 IS nasıl bir dürbündür? Özelliklerinde kuş gözlemi yapmaya uygun olduğu yazıyor ama kullanan kimse var mı acaba?
Ya da başka öneriniz var mı görüntü sabitleme özelliği olanlar ilgimi çekti. Ayrıca çok ağır olmaması lazım.
Su geçirmeme gibi özellikler lazım değil karda, yağmurda kuş gözlemlemeye gitmem diye düşünüyorum.
http://www.canon.com.tr/for_home/product_finder/binoculars/optical_image_stabilisation/10x30_is_ii/ bakıp yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.