TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Beslenme-av

zaferK zaferK 20.04.2017 12:28:00
Fotoğraf türünü seçerken , Kurallar-Sayfa 7 de yazılı olan metinleri okuyup ona göre tercih yapmakta yarar var.O sayfada örneğin ; Beslenme-av tercihi için nelere dikkat edileceği açık ve net olarak belirtilmiştir.
[ 4- Beslenme/Av: Kuşların gagalarında veya pençelerinde bir besin veya avın net şekilde görülebilmesi
şartı aranır. Bununla beraber kafası veya gagası suyun içindeki kuşlar, aynı şekilde gagaları besin amaçlı
bir kovuk veya deliğe girmiş kuşlarda bu kategoride kabul edilebilir. ]
Buna rağmen son yüklenen ve dikkat çeken 20 Beslenme-av karesinin sadece 7 si kurallara uygun ,diğerleri ise uygun değildir ve tanımcılar tarafından Sabit olarak değiştirilmiştir.
Önemine binaen tekrar hatırlatmakta yarar görüyorum...selamlar...

zaferK zaferK 26.04.2017 16:30:00

Haklısınız Can bey , Daha beslenme konusunda bile asla düzen tutturamadığımız kayıt sınıflamaları dururken ,kuşun cinsiyetinin belirlenmesi tartışılabilir. Ancak bu konu beni aştığından daha yetkili arkadaşların açıklama yapacağını umuyorum...selamlar...

kingfisher kingfisher 26.04.2017 14:11:00

Zafer Hocam, değindikleriniz, Tanıdan sorumlu arkadaşlar için hayatı zorlaştıran bir durum. Diğer taraftan, Foto Galeri ve Tür girişi yaparken doldurulması gereken kutucukların nasıl belirlendiği ve seçimlerinin yerinde olup olmadığı da üzerinde durulması gereken bir husus. Örneğin yüklemelerde, kuşun cinsiyetinin belirtilmesi gerekiyor. Neden gerekli belirsiz olduğu gibi yanıtlaması zor bir soru. Bazı kuşların erkek ve dişileri arasında fark yok veya farkları görmek çok zor ve tecrübe gerektiriyor. Bazı türlerde ise farklar ancak belirli dönemlerde belirginleşiyor. Siteye yeni katılan arkadaşlarımızdan giriş yaptıkları türün erkek ve dişileri arasındaki farkı bilmelerini beklemek ne kadar isabetli? (Önemli değil ancak bazı karelerde aynı türden birkaç kuş da yer alabiliyor. Diyelim birisi erkek, diğeri dişi bir diğeri ise genç birey. Böyle bir durum için seçenek öngörülmemiş) Benzer hususlar, üreme ve üreme dönemi dışı seçenekleri için de geçerli. Ek olarak, bir kuşta üreme giysisine geçiş başlamış ancak belirginleşmemiş veya sona ermekete olabilir. Bu durumda hangi seçenek, hangi kıstaslara gore tercih edilecek? Bazı kuşların tanımının dahi yapılmasının kolay olmadığı bir ortamda, Trakus sitesinin oluşturulması aşamasında, muhtemelen bir tasnif sistemine yardımcı olması amacıyla seçilen bazı soruların, günümüzde azaltılması veya tümden kaldırılması yararlı olabilir mi? Selamlar Hocam.

zaferK zaferK 24.04.2017 12:59:00

Arkadaşlar "her an beslenebilir" modundaki tüm kuşları "beslenme_av" olarak isaretliyorlar Mustafa...Yapacak bir şey yok yok...:))

demokritos demokritos 24.04.2017 10:38:00

Zafer Abi öyle güzel yazmışsın ki benim bile fotoğraf yükleyip "beslenme - av" işaretleyesim geldi :)

zaferK zaferK 23.04.2017 19:42:00

Bu yazım anlaşılan çok etkili olmuş...daha önce doğru tercih 20 de 7 iken ,son yüklenen karelerde 16 da 3 e düşmüş...yani doğru işaretlemenin artmasını beklerken daha da azalmış...hatalı işaretleme neredeyse iki misli artmış... Ne desem ki...:)) Bıraktım dağınık kalsın ,nasıl istereniz öyle işaretleyin...bu durmuda onaylarda tabii ki gecikme olacak ;ne yapalım siz istediniz...:)) Selamlar ,sevgiler...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT