Yurdum insanı iş başında!... Kuşu gören bir yıl sıkıntı yaşamıyacak ya ;gelen ellemiş ,giden ellemiş garibimi...parmak kadar kuşu maymuna çevirmişler...ama bir Allahın kulu çıkpı ta dememiş ki ,onu yüksekçe bir yerden bırakın ,uçup gitsin... Artık iflah olmaz o kuş ,sonunu merak ettim...umarım hala yaşıyordur... ............................................................................................................................................ Konuyla - azıcık da olsa - ilgisi olan bir anımı aktarmak istiyorum sizlere ; -Yıl 1975 ,dahiliye kliniğinde asistanım.Bir kadın hastanın sağ kaburga altında ele gelen sert bir kitle var.Epey palpe ettim (=el ile muayene) ,ama kistmi ,selim tümörmü ,yoksa habis bir kitlemi karar veremedim.Kıdemlimi çağırdım , biraz palpe etti ,ancak o da karar veremedi.Sonra uzman abimizi çağırdık ,uzmanımız biraz muayene ettikten sonra klinik şefimizin görmesinde yarar olduğunu ifade etti.O ana kadar kenarda sessizce bizi izleyen kadının kocası birden patladı: -Yeter yav ,Allah eşkına yeter...bu kariynen ottuzbeş yıllık evliyem,ben bile bu kadar örselememişem... ...................................................................................................................................... Işığınız bol ,lensiniz keskin olsun...kalın sağlıcakla... Sil