TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Sukuşu sayım alanları listesi

berrinakyildirim berrinakyildirim 14.01.2009 22:07:00
Trakus ana sayfadaki KOSKS ile ilgili haberimizden sonra sayım alanlarını içeren listemizi sizlere sunuyoruz.

Trakus üyelerimizden sayımlara katılmak istedikleri alanları bu listeden seçmelerini istiyoruz. Ayrıca araç, teleskop, dürbün gibi teknik malzeme durumunuzu da bildirmenizi rica etmekteyiz.

Doğa Derneği nden KOSKS Genel Koordinatörü arkadaşımız Ferdi Akarsu (tibet) gerekli planlamaları yapıp sizleri bilgilendirecek ve yereldeki koordinatörler ile iletişiminizi sağlayacaktır.

Bütün sorularınız ve gerekli yardımlar için ferdi.akarsu@dogadernegi.org adresine maillerinizi yollayınız.

Katılım için gönüllülük’ ten başka bir şart gerekmemektedir. Gösterdiğiniz ilgi ve alakadan dolayı şimdiden teşekkür ederiz.

Sulakalanlarda görüşmek üzere.

Berrin Akyıldırım

İlgili haber ve bilgilendirici dosyalar için bağlantı:

http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl22@d&sxc=1&id=454

berrinakyildirim berrinakyildirim 14.01.2009 22:09:00

KOSKS ALAN LİSTESİ :

BÖLGE : AKDENİZ

Akyatan Lagünü – Adana

Yumurtalık Lagünü – Adana

Ağyatan Gölü – Adana

Tuzla Lagünü – Adana

Burdur Gölü - Burdur

Karataş Gölü - Burdur

Salda Gölü - Burdur

Eğirdir Gölü – Isparta

Göksu Deltası – Mersin

Yarışlı gölü – Burdur

Kovada gölü – Isparta

Gölhisar gölü – Burdur

Yapraklı barajı - Burdur

BÖLGE : DOĞU ANADOLU

Karakaya Barajı - Malatya

Van Gölü Güney - Van bitlis

Van gölü - Van bitlis

Van Gölü Kuzey - Van bitlis

BÖLGE : EGE

Bafa Gölü – Aydın

Büyük Menderes Deltası – Aydın

Acıgöl – Denizli

Işıklı Gölü – Denizli

Gediz Deltası – İzmir

Küçük Menderes Deltası – İzmir

İzmir Körfezi – İzmir

Gölmarmara (Manisa) – Manisa

Demirköprü Barajı – Manisa

Milas Tuzla Bodrum – Muğla

Köyceğiz Gölü – Muğla

BÖLGE : GÜNEYDOĞU ANADOLU

Atatürk Barajı - Adıyaman-Şanlıurfa

Keban Barajı – Elazığ

Karkamış Barajı – Şanlıurfa

Birecik Barajı – Şanlıurfa

BÖLGE : KARADENİZ

Kızılırmak Deltası – Samsun

Yeşilırmak Deltası – Samsun

Sarıkum Gölü – Sinop

Sinop yarımadası Kıyıları – Sinop

BÖLGE : MARMARA

Sapanca Gölü – Adapazarı

Sakarya Deltası – Adapazarı

Manyas Gölü – Balıkesir

İznik Gölü – Bursa

Kocaçay Deltası – Bursa

Uluabat Gölü – Bursa

Meriç Deltası – Edirne

Büyük Çekmece Gölü - İstanbul

Küçükçekmece Gölü - İstanbul

Terkos Havzası/Gölü - İstanbul

İstanbul Boğazı - İstanbul

Riva - İstanbul

Şile Kıyıları – İstanbul

İğneada – Kırklareli

Hersek lagünü

İzmit körfezi (doğu kıyıları) – İzmit

Kamil abduş gölü

Boğaziçi – İstanbul

BÖLGE : ORTA ANADOLU

Mogan Gölü - Ankara

Sarıyar Barajı - Ankara Eskişehir

Balıkdamı - Eskişehir

Sultansazlığı – Kayseri

Seyfe G. – Kırşehir

Hirfanlı Barajı - Kırşehir /Ankara

Beyşehir Gölü – Konya

Kulu Gölü – Konya

BÖLGE : DOĞU ANADOLU

Kuyucuk gölü - Kars-Ardahan

Aygır gölü - Kars-Ardahan

Çıldır gölü - Kars-Ardahan

Aralık sazlıkları - Kars-Ardahan

Arpaçay barajı - Kars-Ardahan

Cemre köyü sazlıkları - Kars-Ardahan

Aktaş gölü - Kars-Ardahan

Çağcı köyü santral böl. - Kars-Ardahan

Çalı gölü - Kars-Ardahan

Aras Halkalama - Kars-Ardahan

BÖLGE : DOĞU KARADENİZ

Artvin kıyıları – Artvin

Rize kıyıları - Rize

Trabzon kıyıları – Trabzon

serhattigrel serhattigrel 15.01.2009 01:02:00

İstanbul oturuyorum, Arabam, dürbünüm var. Eski teleskopomu bulacağımı umuyorum, İstanbul merkezli 500 klm yarıçapında bir alanda görev alabilirm. Haftasonu 2 gün.

Tüm alanları sitemize KOSKS eki ve alan adı ile gözlem noktası olarak girip, bilgi akışının, paylaşımının gözlem sayfamız ile yapılması için çalışma yapacağız.

murgur murgur 15.01.2009 08:29:00

Sayımlar bu haftasonu mu gelecek haftasonu mu yapılacak acaba?

shooter shooter 15.01.2009 11:32:00

Alan listesi içinde Ordu yu görememek hayal kırıklığı yarattı. Melet ve Turna suyu deltası, Melet havzası Doğu Karadenizin iç kısımlara bağlanan en önemli vadilerini içerir. Üstelik geçen yıl iki özel tür o deltada fotograflandı. Kimbilir daha neler çıkar oralardan. KOSKS un bu alanı görmezden gelmesini anlayamadım...

tibet tibet 15.01.2009 11:50:00

arkadaşlar merhaba...

Alanlardaki sayım tarihleri marmara ve orta karadeniz bölgesi için net gibi...genel sayım tarihler 15 ocak- 15 şubat arası genelde hafta sonları oluyor....sizler bana bu tarih aralığında nereleri sayabileceğinizi mail atarsanız ben size bilgi vereceğim...Diğer konu ise kosks için her alanın sayılmaması. Teknik olarak böyle bir kısıtlama yok biz sadece imkanlarımız kısıtlı olduğu için öncelikli alanları belirleyip bu alanlarda sayım yapıyoruz...sizler elbette yetkin ekip ve malzeme varsa alanlarınızı sayabilirsiniz ve değerlendiririz...Geçen senede bu şekilde öncelikli olmayan yaklaşık 30 alan sayıldı...dediğim gibi önceliklendirme sadece aladaki kuş sayısı,alanın ramsar olması, delta olması kısaca literatürde alanda kışlayan çok sayıda sukusu olması ile belirleniyor. öncelikli alanların hepsi zaten Önemli Kuş Alanı ve Önemli Doğa Alanı....ama dediğim gibi kışın ilgili sayım tarihleri arasındaki su kuşu bulunduran her yer ve alandaki kuş sayısı kosks için önemli...

sevgiler..

chanak chanak 15.01.2009 13:00:00

Marmara bölgesi için Çanakkale hiç dikkate alınmamış. Çanakkale de bazı sulak alanlar, Bu sayım alanlarında ismi geçen bazı alanlardan kuş çeşitliliği açısından çok daha iyi durumda. Bunun sebebi muhtemelen Çanakkale de kuş araştırmalarının yeni ve az kişiyle yapılabilmesi. Ancak o listede olması gereken birkaç yer var. Çanakkale lagün ve tuz gölü açısından zengin bir bölgedir. Ayrıca rejimi iyi durumda olan akarsular ve bunların harika deltaları vardır. Tek eksiğimiz Türkiye de önemli gözlemcilerin buralara bakmamış olmasıdır. Sadece İnanç ın yaptığı kısa zamanlı incelemeler mevcuttur buralarda. İstanbul Boğazı denmiş mesela, Çanakkale boğazı da İstanbul boğazı kadar kuş açısından değerlidir. Eğer listenizi genişletmek isterseniz bizler burada Kuş sayımı için istekli ve hazırız.

Barbar Barbar 15.01.2009 13:42:00

O liste kafa karıştırıyorsa dikkate alınmayabilir. Olay sadece sayım yapılabilecek kişilerin ziyaret edebilecekleri yerlerde sayım organizasyonuna katılmalarından ibaret. Belli alanlari saymama gibi bir lükse sahip değiliz zaten.

Bu arada bırakın Ordu yu Çanakkale yi Ankara da bile sayım yapacak insan sayısı kaçtır bilemiyoruz. Şimdiye dek kimseden Ankara da ben de sayım yapabilirim cevabı alınamadı.

Slmlr

KANDIZLIK KANDIZLIK 16.01.2009 00:03:00

Ankara da ben sayım ekibine katılabilirim yazıcı veya kaydedici olarak, henüz su kuşlarını %60_70 kadar tanıyabiliyorum. Tecrübeli ve eksper arkadaşların yazmalarını bekleyerek ağırdan almıştım. Arazi tipi olmayan araç ve dürbünüm mevcut. Sarıyar Baraj ve gölü sayım ekibine yazabilirsiniz, 31 Ocak_1 Şubat hafta sonu hariç olmak üzere ...

Selamlar Ankara ekibine.

karatas karatas 16.01.2009 11:03:00

bende kütahyadan mahır karatas.bu cevreye yakın yerlere gelmeye calısırım.tabı su kusları hakkında cok fazla bır sey bılmıorum(tecrubesızım acıksası)eger zamanda uayarsa aydındakı sayımlarada katılabırım.ılgılı arkadaslar ırtıbata gecerlerse sevınırım:)durbunum var (8x30)

fusun fusun 16.01.2009 21:05:00

sayım yapabilecek bilgiye yeterince sahipdeğilim ama ihtiyaç olursa Ankara çevresi için yapılabilecek bir organizasyona arabamla ve dürbünümle katılabilirim. 25 ocak pazar günü şu an için uygun görünmekte, selamlar.

sgokce sgokce 16.01.2009 22:38:00

Ben Fatih Bülbül (bufatih) abiyle konuştum. Yalova daki Hersek Lagünü için gönüllüyüz. Araç ve dürbün mevcut. Selamlar...

İLKerKAN İLKerKAN 17.01.2009 12:20:00

Merhaba,

Muğla Köyceğiz Gölü ve çevresinde yapılacak kuş sayımına herhangi bir iş engelim olmazsa katılabilirim. Dürbünüm var. Selamlar.

mehmetunlu mehmetunlu 17.01.2009 21:00:00

Sultan sazlığı için dürbün ve araç mevcuttur. fakat hafta sonu olması daha uygun olur.

mikrop mikrop 18.01.2009 09:36:00

Merhaba, Uluabat, Kocaçay Deltası, İznik Gölü ve Manyas da yapılacak sayımlara Ulukuş olarak katılacağız. yeterli sayıda Dürbün ve teleskobumuz mevcut. sayım günü için arac da ayarlayacağız yalnız, sayım konusunda tecrübeli değiliz ve büyük olan alanlara (özellikle Uluabat) yetecek sayıda ekip oluşturamadık. bu konuda yardıma ihtiyacımız var.

karatas karatas 18.01.2009 13:30:00

merhabalar.bu verılen bolgelerde yapılacak sayımların tarıhlerı bellı olsaydı cok daha ıyı olmazmıydı.ben kutahya cevresındekı yerlerde katılmak ısterım.tarıhler onceden bellı olursada belkı üniversiteden destek alabılırım ve belkıde daha uzak noktalardakı sayımlarada katılabılırım( tecrubesızım ama yınede ıs gorurdum..:)

sevgılerle

aysem54 aysem54 19.01.2009 13:10:00

merhaba

ben de uygun gördüğünüz kosks bölgesinde kuş sayımı gönüllülerine katılmak isterim.Diğer üniversite arkadaşlarımız gibi Bursa da aldgım kosks eğitiminden sonra bana sayımda biraz daha tecrübe kazandıracaktır buna inanıyorum

saygılar :)

PYTHON PYTHON 19.01.2009 13:35:00

ben ankaradayım fakat insan eksiğine göre istenilen ile de geçebilirim aracım yok dürbünüm var...:)

05366720688 ve 03122132286 numaralı telefonlardan bana ulaşabilirsiniz...mutlaka arayın evde boş boş uturacağımıza bir işe yarayalım...

tibet tibet 19.01.2009 17:21:00

Arkadaşlar tekrar merhaba.

İlginiz ve desteğiniz için çok teşekkür ediyorum.

Durumlarını aşağıdaki forumda veya bana direk olarak bildiren herkese programlar netleşir netleşmez bilgi vereceğim. Sabrınız için teşekkür ederim.

En kısa zamanda görüşmek üzere..

Sevgiler..

babur babur 19.01.2009 18:15:00

20 Ocak -15 Şubat arası Aydın da görev alabilirim 2 dürbünüm var, aracım yok. Aydın da ben ve Ayşegül Dursun olmak üzere yalnızca 2 kuşcu var belki birkaç kişi daha bulup bir ekip oluşturabilirim.

gezgin gezgin 19.01.2009 23:30:00

İstanbul terkos gölü iski tesisleri veya baraj kapakları civarında 2 kişi olarak katılabiliriz dürbün ve araç mevcut.Sayım tecrübemiz yok haftasonu daha uygun olabilir.

selamlar

karatas karatas 20.01.2009 00:14:00

evet aydın dakı sayımlarada katılabılırm ama 2-3 gun once haber verılırse bende ona gore hazırlıgımı yapabılırım.malum kutahyadan aydına gıdısss:)durbun mevcut:)

karatas karatas 20.01.2009 00:25:00

fakat 8 subata kadar katılabılırım sayımlara malum 9 da okul acılıo..:)

tibet tibet 20.01.2009 10:39:00

Arkadaşlar merhaba.

Öncelikle forumda destek vermek isteyenlerin yorumlarını dikkate alıyorum. En kısa zamanda kendilerine bilgi vereceğim..Bugün içinde kendilerini ilgili sayım koordinatörlerine yönlendireceğim.

çok kaba bir değerlendirmeyle durum şöyle,

Güney Doğu Anadolu-1 ekip var-1 ekip ve Araç desteği gerekmektedir.

Orta Anadolu Ankara Çevresi- 1 araba ve ekip var-araba ve 1 ekipe ihtiyaç var

Doğu Karadeniz - Ekip var - 1 arabaya ihtiyaç vardır.

Doğu Akdeniz - Yumurtalık lagünü harici alanlara ekip ve araç ihtiyacı var

Bursa ve çevresi(uluabat, kocaçay, iznik)- 1 ekip var - araba ve 1 ekip e ihtiyaç var.

Yukarıda sözünü ettiğim eksiklikler konusunda desteğinizi bekliyoruz....bu alanlara destek vermek isteyen kuşçular bana dönerlerse sevinirim.

arkadaşlar bu liste devamlı güncelenecek ve size bildireceğim. Batı karadeniz netleşince yine buraya yazacağım...

Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

tibet tibet 20.01.2009 15:09:00

Arkadaşlar Doğu Akdeniz Kosks alanları sayımları Kuş Araştırmaları Derneği(KAD) ve Adana İl Çevre Orman Müdürlüğü desteğiyle yapılacak. Sayım için Soner Oruç ve Süleyman Ekşioğlu bölgede olacak. Bu durum henüz netleşmedi. Netleştiği takdirde Soner bizlere bilgi verecek.

ikinci olarak marmara bölgesi kosks ları için koordinatör İKGT den Cem Dalyan(dalyan_cem@yahoo.com). Cem ve İKGT

sizlere her türlü desteği vermeye hazır. Aşağıda programı koyuyorum.

İğneada

??.01.2009

Sakarya Deltası

25.01.2009

Büyükçekmece Gölü

24.01.2009

Küçükçekmece Gölü

24.01.2009

Terkos Havzası/Gölü

24.01.2009

İstanbul Boğazı

24.01.2009

Riva ve Şile kıyıları

24.01.2009

Kamil Abduş Gölü

24.01.2009

tibet tibet 20.01.2009 15:19:00

Arkadaşlar İzmir bölgesi Sayımları için Koordinatör Ömer Döndüren(leo_pars@yahoo.co.uk). Bu sene Gediz Deltası, Bafa Gölü, Büyük Menderes Deltası, Gölmarmarayı sayacaklar. Programları daha net değil.

Bu alanlarda sayımlara katılmak isteyenler Ömer ile bağlantıya geçsinler. Tüm sayım koordinatörleri yeni katılımcılara Kosks tekniklerini öğretecekler. özellikle Gediz ve Bafa gölü için talepler gelmişti forumlarda. bu arkadaşlar Ömer e ulaşsınlar iletişimde bir aksilik olursa benimle temasa geçebilirsiniz. Sayım detayları koordinatör arkadaşımız sizlere bildirecek.

sevgiler..

tibet tibet 20.01.2009 15:40:00

arkadaşlar Orta Karadeniz bölgesi kosks sayımları Ondokuzmayıs Üniversitesi Kuş Gözlem topluluğu ve OMÜ Ornitoloji Araştırma Merkezi tarafındanSamsun, Amasya ve Sinop İl Çevre Orman müdürlüğü desteği ile gerçekleşecek. Sayım koordinatörü Kiraz Erciyas (erciyaskiraz@yahoo.com). Bu alanlarda sayımlara katılmak isteyen arkadaşlar kiraz ile iletişime geçsinler. Samsun ekibi her türlü desteği vermeye hazır. Program şu şekilde.

1 Subat Pazar, Yesilirmak Deltasi

2 Subat Pazartesi, Kizilirmak Deltasi

4 -5 Subat Carsamba - Persembe, Sinop - Sarikum

7 Subat Cumartesi, Amasya Yedikir Baraji

lenovo lenovo 20.01.2009 23:19:00

merhaba ferdi sana mail atmıştım, bilmiyorum araçlı olarak hesaba katdınmı. pazar günü olursa ankara çevresinde elimden geleni yaparım.

demokritos demokritos 22.01.2009 00:10:00

Sapanca da oturan üyemiz Gülden Hanım (golden) kosks ön çalışması için gölden alan fotoları çekip yolladı bana, çok yüksek miktarda kuş var, marmara listesine mutlaka eklenmeli bence.

tibet tibet 22.01.2009 09:56:00

Arkadaşalar göller bölgesi sayımları için özellikle budur ve civarı program oluşmak üzere. Yetki koordinatör arkadaşım Lale Aktay(lale.aktay@dogadernegi.org). Sizlere her türlü desteği verecek...

Sevgiler.

Lale Lale 22.01.2009 18:55:00

Merhabalar,

Göller BÖlgesi sayımlarımız için tarihlerimizi yavaş yavaş belirlemeye başladık.

BURDUR GÖLÜ, 25 OCAK 2009 pazar günü 3 ekip olarak sayacağız( 1 arabalı, 2 yürüyen ekip)

Bölgede yaşayan veya o tarihte buralarda olup sayıma katılmak isteyen arkadaşlar benimle iletişime geçebilirler. ( lale.aktay@dogadernegi.org)

Burdur Gölü sayımını; Doğa Derneği, Burdur İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Burdur Belediyesi, Burkuş( Burdur Kuş Gözlem Topluluğu) ve AKGT( Antalya Kuş Gözlem Topluluğu) olarak hep birlikte gerçekleştirmekteyiz.

Bölgedeki diğer alanların sayım tarihlerini belirledikçe buradan sizlerle paylaşacağız.

Kır baykuşu, dikkuyruk kertmek isteyenler bu sayımı kaçırmasın :)

Bol kuşlu ve kertikli sayımlar :)

sevgiler

Lale

tibet tibet 23.01.2009 17:32:00

Arkadaşlar merhaba.

Çeşitli bölgelerden kosks için başvuru bilgileri koordinatörler tarafından bana iletiliyor. Desteğiniz için çok teşekkür ederiz.

Sevgiler.

Lale Lale 24.01.2009 16:40:00

Arkadaşlar,

Burdur Gölü sayımı hava muhalefeti nedeni ile 01 ŞUBAT 2009 pazar gününe ertelenmiştir.

bilginize,

sevgiler

ceer ceer 26.01.2009 21:15:00

Merhaba ben de Ankaradaki sayımlara katılabilirim. Arazi tipi olmayan bir aracım var dürbünüm de var. Sulakalanlardaki tüm kuşları tanımlama yeteneğine henüz sahip değilim ama her geçen gün ilerleme kaydediyorum ;)

İş durumundan dolayı sadece haftasonu katılabilirim.

bana cemal.ersin@gmail.com adresinden ya da 0 505 591 24 17 den ulaşabilirsiniz. Maillerimi sık sık kontrol ederim.

kestrel kestrel 30.01.2009 23:19:00

merhabalar ben Adana dan Cem sayımlarınıza büyük bir zevkle katılmak isterim.dürbünüm mevcut henüz 18 yaşındayım umarım bir sorun teşkil etmez tanımlamalarım her geçen gün daha da iyileşiyor özellikle yırtıcılar konusunda az sayılmayacak bilgiyesahip olduğumu düşünüyorum. Eğer sayımlara Adana da dahilse memnuniyetle bekliyorum. Cevabınızı bekliyorum...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT