TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Akbabalar Dörtdivan-Önemli

nukkus nukkus 17.06.2017 11:32:00
Bildiğim, uzmanı olduğum bir konu değil ama burada değerlendirilmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyorum. Nedenini tam anlamadım (kim işletiyordu vb bilmiyorum) ama kuşlara yiyecek bırakılan akbaba lokantası kapanmış. Menderes arkadaşımızın dediğine göre tavuk çiftlikleri de artık ölen hayvanları gömüyormuş (belki kuş gribi yüzünden veya yasaların uygulanması). Yiyeceğe alışmış hayvanlar gelip bakıyor, aç dönüyormuş. Bu bölgede yuva yapanlar da varmış. Yaban hayatı atıklarla, çöplerle beslemek tartışılacak bir konu ama böyle alışmış hayvanların yiyeceğini aniden kesmek bana çok üzücü geldi. O bölge için de ülkemiz için de akbabalar çok değerli. Bildiğiniz gibi leşlerdeki mikrobu sonlandıran, hastalık yayılmasını engellemeye katkısı olan türler. Bölgede alternatif turizme de katkıları olabilir. Ne yapılabilir bilmem. Orada gönüllü biri de hazır varken, bu konuda birşeyler yapabilir miyiz?

nukkus nukkus 17.06.2017 11:39:00

Eklemeyi unutmuşum. Alternatif gıda olarak marketlerden tarihi geçmiş tavuk ve etler toplanabilir belki. Hocalarımıza sorabiliriz. Lokantayla ilgili basından: http://www.milliyet.com.tr/fotogaleri/52820-yasam-akbaba-lokantasi/1

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT