TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Dilek Yarımadası ve Teos Gözlem

wiseguy72 wiseguy72 23.06.2017 10:21:00
Merhabalar,

Bayram dolayısıyla Gümüldür/Özdere de olacağım. Bu fırsattan istifade Dilek Yarımadası Milli Parkı na gitmeyi düşündüm ama öğrendiğim kadarıyla fotoğraf çekimi izinli ve ücretliymiş. Çekim izni bir nebze anlaşılır ama ücretli olmasını anlayamadım.

Ayrıca fırsat bulursam Teos/Sığacık bölgesindeki sulak alanı da ziyaret etmek istiyorum ama son durumunu bilmiyorum.

Yukardaki bölgeler ve civarında ziyaret edilebilecek bölgeler konusunda yorum yapacak üyelere şimdiden teşekkür eder Trakuş ailesine iyi bayramlar dilerim.

wiseguy72 wiseguy72 29.06.2017 09:25:00

Sığacık'a gitme planı zaten olduğu için gitmişken sulak alanı da ziyaret edeyim dedim ama deniz kıyısına yakın küçük bir alan dışında verimli olacak bir arazi değildi. Bir kaç balıkçıl, cılıbıt, toygar ve kamışçınlar vardı. Dilek yarımadasına gitmek yerine tercihimi Sasalı'dan yana kullandım ve oldukça verimli geçti. Tavsiye ve yorumda bulunan üyelere teşekkür ederim.

kingfisher kingfisher 24.06.2017 00:02:00

Dilek Yarımadası Milli Parkı Kuş gözlemi için uygun bir ortam değil. Bunun en iyi göstergesi, bu alanda yapılan gözlem sayısının azlığı. Teos/Sığacık sulak alanında da aradığınızı bulabileceğinizi zannetmiyorum. Çevrede gözlem yapabileceğiniz başka alanlar, İzmir Kuş Cenneti, Spil Dağı Milli Parkı ve Yamanlar/Karagöl. İlk kez gideceğinizden, gözleminizin daha verimli olması, bu alanlarda geçmişte yapılan gözlemlerle ilgili raporları okumanız ve bu alanları bilen bir arkadaşınızın size yardımcı olmasına bağlı.

theguide theguide 23.06.2017 12:19:00

Adem hocama katılıyorum, onun yerine menderes deltası tavsiyemdir. Arac varsa rahatca turlayıp fotograf cekebilirsiniz.

mademiral mademiral 23.06.2017 11:11:00

Dilek yarımadası milli parkına girerken fotoğraf çekeceğinizi söylemeyin. Araç girişlerinde zaten standart bir ücret alınıyor. Otomobiller için 8-10 TL olabilir. Bu mevsimde pek fazla tür bulabileceğinizi sanmıyorum. Haftaiçi giderseniz görece sakin koylardan birinde deniz keyfi yapabilirsiniz.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT