Alper kardeşim, Uludağ örneğinden gidersek, kontrolun sadece adı var, ben defalarca kelebek için gittim, isteyen biraz dikkatle biokaçakçılık ta yapabilir avcılık ta yapabilir daha ne isterse onu da yapabilir, turizm kapitalist bir olgudur, kapitalizmin anlamı da paradır, ben kelebek çekerken ((üstelik Bursada sadece o alanda bulunan kelebekleri, meşhur Apollo o turizm yapılan alanda yokoldu diğerlerinin de yokolması yakındır)) 10 metre ötemden ATV ile arap turist geçiyorsa turizmle yaban hayatının bir arada olabileceğine beni hiçkimse inandıramaz. Longoza da en az 20 kere gelmişimdir, bir seferde gördüğüm insan sayısı 3 ü geçmez onlarda hayvan sahipleri ve balıkçılar, doğallık budur, Longozu korumak istiyorsanız her türlü koruma önlemini almalısınız ama daha çok insana göstermeyi değil daha az insana göstermeyi hedeflemelisiniz, benim düşüncem bu, ayrıca orası yeterki gerçekten korunsun, öyle olunca orada kertik atamamak beni üzmez sevindirir, bunu da ikide bir kertikten bahsediyorsun onun için söyleme ihtiyacı hissettim, sonuçta az kertik atmadık orda... Böyle konulara pek girmem ama bildiğim bir alan olduğu için yazmadan duramadım, şimdi ise keşke yazmasaydım diyorum, dünyayı ben mi kurtaracam...Sevgiler kardeşim...