TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Kuş Gözlem Kitap Önerisi

burakakdag burakakdag 4.08.2017 02:05:00
Merhaba,

Zamanında Doğal Hayatı Koruma Derneği nin Türkiye ve Avrupa nın Kuşları kitabı tadında bir kitaba ihtiyacım var. Bir cep kitabı da olabilir tabii ama detaylı bilgi içeren kitap edinmek istiyorum. Fıstıkları tanımakta eksiğim var ve bunu gün geçtikçe kapatmak istiyorum. Sürekli internete girmeyi pek sevmiyorum ve kitap karıştırmayı da seviyorum. Ağustos sonuna doğru Iğdır a bizim Kuzey Doğa Derneğine katılacağım. İyi bir yardımcı kitapla gitmek isterim :) dkmpgm nin yayınları Iğdır ın Kuşları kitabını da bulamadım, dkmpgm den epostama da cevap alamadım.

Yardımlarınızı rica ediyorum. Ne önerirsiniz, fazlası olup satmak isteyen var mı acaba?

sevgiler, :)

DilekveTunç DilekveTunç 8.08.2017 00:36:00

Kitap yeniden basıldı WWF tarafindan ( Turkiye ve Avrupa'nin Kuşları adli kitabi). Merkezl ofisleri Istanbul Sirkeci"ye geçen hafta ugradim, hala var kitap. Posta ile alabilirsiniz, kitap ucreti 58 TL. Türkiye ve Ortadoğu' nun Kuslari kitabi ise arazi icim cok agir ve buyuk. Bu arada ben Diek

zaferK zaferK 6.08.2017 20:18:00

Collins Bird Guide ,geniş ,detaylı ve hemen her aradaığınızı bulabileceğiniz bir kitap... Ancak ülkemizde yayınlanmış üç türkçe kuş kitabı var ve bu kitapların her birinde -diğerinde olmayan-farklı bilgiler mevcut.Ben zaman zaman üçünden de istifade ediyor ,kuşlar hakkında Collins dışında da farklı bilgilere ulaşıyorum. Özellikle tavsiye ederim... .............................................................................................. -Türkiye ve Ortadoğunun Kuşları (R.F.Porter,S.Christensen,P.Schiermacker-Hansen) -Türkiye ve Avrupanın Kuşları (Kuzey Afrika ve Ortadoğu dahil) (Hermann Heinzel ,Richard Fitter ,John Parslow) -Avrupanın Kuşları (Peter Hayman ,Rob Hume)

burakakdag burakakdag 5.08.2017 18:05:00

çok teşekkür ederim yardımlarınızaa, evet ben de baktım çok da kullanışlı duruyor. kitabı bulamazsam son çare olarak oraya yöneleceğim. bence artık doğanın iyiliği için de her şey ekitaplara yönelmeli artık ama eski kafalıyım biraz elimde hissetmedikçe okuyamıyorum :(

alpergun alpergun 4.08.2017 20:54:00

Evet Google Play Store'da var. 60TL fiyatı.

kuzeycem kuzeycem 4.08.2017 19:43:00

Collins Android'de de çıktı diye biliyorum.

Ercan3 Ercan3 4.08.2017 14:48:00

Bir not daha: Bu uygulama bir kere telefona yüklendikten sonra internet erişimi gerektirmiyor.

Ercan3 Ercan3 4.08.2017 14:47:00

Eğer Iphone kullanıyorsanız Collins Bird Guide'in AppStore'da bulunan uygulamasını da önerebilirim. Tüm bilgiler burada çok güzel organize edilmiş, bazı türlerin sesleri bile var. Sanırım 55TL gibi bir fiyatı var.

burakakdag burakakdag 4.08.2017 13:37:00

çok teşekkür ederiim Özmen bey, Tunç bey. biliyorum bu kitabı ve gerçekten her kuşcuda var galiba :) wwf nin bastığı kitap çok hoşuma gitti de bulamadım onu. ikinci el 100 liraya satılmış kalmamışı vardı :) bu kitapta bana biraz tuzlu gelecek sanırım dediğiniz gibi amazondan baksam iyi olacak. pandora satıyor baktım da 2. baskısı vardı sadece. 2. baskı olacaksa ikinci el olsun bari :) selamlar

DilekveTunç DilekveTunç 4.08.2017 13:11:00

Aynen son güncelleneni alabilirsin. Bendeki 2.editon, yenilenmiş hali 3rd mü yoksa 2 editon ama yenilenmiş olarak mı satılıyor bilemedim. Ama Amazon'da filan ikinci eli önceki baskılarınninki vardır herhalde. dg

abrecchia abrecchia 4.08.2017 10:34:00

En iyisi bir "Collins Bird Guide" edinmek. Her kuşçuda bulunmalı

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT