TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Monopod

jurassic jurassic 6.09.2017 02:06:00
Merhabalar,
Kulllanışlı ve kaliteli monopod almak istiyorum. Marka-model tavsiyelerinizi alabilir miyim?
Teşekkürler, saygılarımla.

jurassic jurassic 11.09.2017 22:54:00

Teşekkür ederim Buğra bey, dediğiniz gibi kuş fotoğrafçılığında kullanım için biraz tecrübe ve zaman istiyor galiba.

Bugradgn Bugradgn 10.09.2017 01:21:00

Uğur Bey, merhaba. Monopod ve tripod için bence çok acele etmeyin. Ben de acele ettim aldım ancak şu an çok kullanamıyorum.

jurassic jurassic 7.09.2017 20:52:00

Yunus Bey verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim, sağolun. Selamlarımla..

Cengaver53 Cengaver53 7.09.2017 20:25:00

Monopod ve tripod arazide sabit durmanızı gerektiren durumlarda işe yarar bazı kuşlar hareketlidir ayaklıklar işinizi zora sokar.Kısaca her kuşta kullanılmaz.Küçük ayaklı olanlar eğildiğinizde yere yattığınız pozisyonlarda işe yarar yere yatmada fasülye torbası daha kullanışlı yüksek ayaklı olanlarda sabit pozisyonda oturarak yada ayakta dururken işinizi güzel yapmanızı sağlar

jurassic jurassic 6.09.2017 12:42:00

Kenan bey değerli vaktinizi ayırıp deneyiminizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Bahsettiğiniz ürünleri inceledim.. Bir de alt tarafında küçük 3 ayaklıları mevcut. Acaba arazide hangisi daha kullanışlı olur?

keynowski keynowski 6.09.2017 11:12:00

Ben de birkaç ay önce monopod ve kafa aldım. Çok da memnunum. 70D ve 400mm f5.6L ikilisi ile kullanıyorum. Kafa kısmı 2 yönlü hareket edebiliyor. (öne ve arkaya) Sağa-sola hareket etmesi için bütünüyle monopodu oynatmak gerekiyor. (Belki bütün monopodlar böyledir de ben kendi kullandığım modeldeki deneyimimi yazıyorum.) Monopod : Manfrotto MMXPROA4 XPRO Kafa: Manfrotto 234RC Oldukça sağlam bir yapısı var. Çok ağır da değil. Lensin monopod kafasına bağlantısı hızlı bir şekilde takıp-sökmeye uygun. Yani lens monopoda bağlıyken gerektiğinde hemen monopoddan ayırabilirsiniz. (Uçar falan çekerken kullanışlı bu özellik) Ben aldığım ürünlere ilişkin link de koyayım... http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=14567 http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=2118 Sanırım o monopoddan kalmamış aldığım yerde ama MPMXPROA4 diye bir modeli var. Benimkiyle aynı gibi duruyor. Fiyatları da aynı.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT