TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Trakuş Üye Kimliği, Belgesi.

Dakota Dakota 2.10.2017 14:05:00
Değerli Trakus yönetimi, Değerli kuş fotoğraf sevdalısı fotoğraf dostlarım.
Merhabalar.
Amatör bir fotoğraf sevdalısı, Doğal yaşam ve özellikle Kuş fotoğraflama meraklısı olarak; sanırım daha önceleri de bir çok Arkadaşımızın da değindiği konuyu bu ortamda gündeme
getirmek istiyorum.
Nisan ayı başlarında ziyaret etme imkanı bulduğum Manyas Kuş Cennetinin sayın yöneticisi hatırlatmışlardı; daha sonrada bir araya geldiğimizde konuya ilgi duyan Dostlar ile sohbetlerimizde gündeme getirmiş olmamıza rağmen bir şekilde yazıya dökme, gündeme taşıma mümkün olmamıştı.
Her birimiz bir şekilde duymakta, ya da şahit olmaktayız.
Arazide kuş gözlemi, fotoğraflama çalışmalarımız esnasında gittikçe küçülen ortamlarımızda dikkat çeken, sorgulanan ve hatta istenmeyen durumlara düşmekte;
ve hatta bazen de engellenmekdeyiz.
Şüphesiz güvenlik güçlerinin emniyet tedbirleri; uymak durumunda olduğumuz bir gereklilik.
Şüphesiz güvenlik önlemleri ile ilgili hassasiyetlerimiz çok yüksek.
Ve tüm bu durumlar için Aidiyat önceliğimiz.
Bizler Sadece Amatör bir ruhla Hobi olarak ilgi alanımızda enerjimizi harcama çabasında iken; gerektiğinde kendimizi tanıtan belge ve tanımlama izinlerinden yoksunuz.
En azından yine bu konuda amatör sportif faaliyet içerisinde olan Avcı kimliğine ait belgelendirme örneği Fotoğrafçı belgelerine sahip olabilmek ve gerektiğinde bu belgelerimizi sunabilmek için Ülkemizin konuyla ilgili Tek ve en ciddi ortamı Trakuş birlikteliğinin bir faaliyet içerisinde olmasının özlemi ve isteği ile konuyu
siz değerli yöneticilerimizin bilgisine sunmak istiyorum.
İyi dileklerim, saygılarımla.
Mustafa Sabri Türkay

FAKO FAKO 22.10.2017 15:42:00

Finlanda (FINLANDIYA degil aslinda) niye HOLLANDIYA degil diye soracak olursaniz, böyle gelmis böyle gidiyor denilir. "BEYAZ ZAMBAKLAR ULKESI " de degil "BEYAZ NILUFERLER ULKESI" olacak, böyle giderse olmaz. Ben aslen 1943 FIN-SSCB savasinda Tampere sehrinde dogdum. Harp esnasinda , SESSIZ KUGLAR yok edildi. Ulkenin yuzölcumu TURKIYEMI´nin yarisi kadar. Nufus 5.5 milyon. Burada da bilhassa SAMI KAVIMI (LAPONLAR) ren geyigi yavrularini yiyor diye YABANI hayvanlarin yaptiklari yillik zararlarini hemen yetkililerden tanzim ediyorlar. Diger kisiye ait ormana gider, orman mevyelerini ve mantarlarini toplayabilirsiniz kanun (HER INSANIN HAKKI) diye gecer. Kapi yapamaz, cit cekemez. ORMALARDA istediginiz yerlerde resim cekebilirsiniz, özel tabi degildir. Aradaki genelleme farkini göresiniz diye yazdim. Ulkemdeki YARIN-YASAK-YOK yok olsun. Temenim budur. Sevgi ve saygilarimla bilgilerinize sunulur. http:// fako.balikcim.blogsot.fi

Nedimilkin Nedimilkin 20.10.2017 16:04:00

Özlem Rodoplu arkadaşımızın Bafra Kuş Cennetinde başına gelenler.Dikkatlerinize http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl4@d&detay=8152

mademiral mademiral 17.10.2017 21:55:00

Nedim Bey haklisiniz ancak şu anda öyle bir imkan gözükmüyor. Bu nedenle siz yine de kararlılığımızı ortaya koyun. Hiç kimse bir karta el koyarak verileri silemez.

Nedimilkin Nedimilkin 17.10.2017 21:41:00

Mehmet Ali bey bu konu sizin kararlı ses tonunuza ya da vücut dilinize bağlı olmamalı.Hatta karşınızdaki görevlinin hüsn - ü niyetine de bırakılmamalıdır. Çünkü bu söyledikleriniz her zaman geçerli olmayabilir ki bu yüzden karakola düşen hatta kartındaki fotograflar silinen arkadaşlarımız var. Bir şekilde bizim kuş fotografçısı olduğumuzu belli eden ve bakanlık onaylı bir hüviyetimiz olmalıdır.Yoksa bu konu her zaman başımızı ağrıtacaktır.İlginiz için teşekkürler.Selamlar

mademiral mademiral 17.10.2017 11:13:00

Asla hiç bir ekipmanınızı yada kartınızı vermeyin. Böyle bir şeye yetkileri yok. Bunu kendilerine açıkça söyleyin.

mademiral mademiral 17.10.2017 11:01:00

Böyle durumlarda amatör fotoğrafçı olduğunuzu ve ticari bir iş yapmadığınızı söyleyin. Ben İzmir de yanıma gelip izniniz var mı diyen bir jandarmayı bu şekilde geri gönderdim. Tabii kararlı bir ses tonu ve vücut dili kullanın.

Nedimilkin Nedimilkin 17.10.2017 10:19:00

Cumhur Palas ( SCP ) arkadaşımız 14.Ekim .2017 de Gala gölünde görevliler tarafından çevrilerek Edirne'den izin alması istendi...Dikkatinize www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=gozlem&islem=oku&detay=6640

avşarbey avşarbey 7.10.2017 13:08:00

Sayın ve sevgili başkanı acil göreve davet ediyorummm... Artık bize üvey evlat muamelesi yapmayı bıraksın ve konuya bir an önce açıklık getirsin ve netlik kazandırsın. Bizi kuşlar ve kuşçular için Angaraya kadar "Adalet" yürüyüşü yapmaya zorlamasın. Selamlar başkanım.. :))))))))))))))

gedizmen gedizmen 6.10.2017 09:44:00

Bu tip sulak alan, milli parklar, koruma alanlarında, dağlarda, köylerde, anlayacağınız merkezi yerden uzakta olan bölgelere zabıtadan çok jandarma ile milli parkların koruma ekipleri müdahale de bulunuyorlar..Şahsım olarak ben defalarca bu tip olaylara maruz kaldım.... Elimizdeki ekipmanların büyük ve kamuflajlı desenli, kıyafetlerimizin avcı ların giyim tarzı gibi olması, meraklı insanların bakışları, ne yaptığımızı anlayamayan kişilerin bizleri avcı veya farklı bir gözle görüp jandarmaya haber vermesi vs vs gibi olaylar hep başıma gelmiştir...çekimlerim esnasında askeri bölgenin sınırları dahilinde asla çekim yapmam..( bana kertik bir kuş görsem dahi).. bu tip alanlar şu dönemlerde hakikaten çok zor..dertsiz başınıza dert alırsınız.. çekim alanlarına girmeden önce o bölgede bulunan köylü, çoban, yerli haktan kim varsa kendimi onlara tanıtırım, burada ne amaçla bulunduğumu anlatırım.. böyle olunca onlarda bana yardımcı olmaya çalışıyorlar
işte şu çeşme başında şu kuş var şur da su kanalı var vs vs gibisinden,.. aynı bölgeye bir daha gittim mi beni tanıdıklarından sıkıntı yaşamam...jandarma ekipleri de gelse fotoğraf maki namı göstererek aynı şekilde anlatırım.. bilinçli jandarma komutanları yaptığımız şeyin iyi bir şey olduğunu görüp teşekkür ederler ve o bölgeden ayrılırlar... Kuş gözlemciliği ve fotoğrafçılığı ülkemizde artık bilinmeye başladı... Ne kadar halkımız bilinçlenirse bu tip sorunlarımız da ortadan kalkacaktır... Bazı kendini bilmez görevlilerin hafıza kartlarını alması veya başka şeylere el koyması bilinçsiz ce ve görevi dışı yapılan hareketler... hiç bir yasal hakları yoktur... hangi alanda olursanız olun amatörce yapılan çekimler serbest tir.. bazı durumlarda özellikle Koruma alanları ve milli parklar vs gibi alanda ticari anlamda bir çekimler yapacaksınız gerekli izinleri almanız lazım.. bizler bu işi hobi olarak yapıyoruz.. böyle bir izin almamıza gerek yok.. bazı dernekler bakanlıkla protokol yaparak kendi üyelerini koruma alanlarında rahatça fotoğraf çekimleri yaptırabiliyorlar.. sanırım trakuş da böyle bir yapılanma olmadı için sıkıntı üye sayısı artıkça büyümekte.. bunu önlemek için EN BÜYÜK BAŞKAN BİZİM BAŞKAN deyip kurumsal bir yapıya bürünüp BAŞKANI Ankaraya göndermek olsa gerek.... kalın sağlıcakla...

Bugradgn Bugradgn 5.10.2017 22:20:00

Doğa koruma alanlarında bazı düzenlemelerin veya güvenlik tedbirlerin alınması son derece doğal elbette. Doğaya ve doğadaki varlıklara duyarlı olan kişiler olarak bu hassasiyetlere uymak herkesten önce bizlerin vazifesi mutlaka. Ancak bu hobiyle yeni tanışan ve henüz bu tarz yerlerde çekim yapmaya gitmemiş bir kişi olarak merak ettim açıkçası nasıl engellerle karşılaşılıyor, zabıta ne gibi bir zorluk çıkarıyor, bir hafıza kartına hangi hak ve gerekçeyle el koyulabiliyor. Hayret ve merak içerisindeyim. Açıklayabilen olursa sevinirim. Saygılarımla.

Dakota Dakota 4.10.2017 20:25:00

Serhat bey, Değerli Başkanımız, ilgi gösterdiğiniz ve ilgili açıklamanız nedeniyle yürekten teşekkürler. İyi günler diliyorum. Siz ve sitede paylaşımda bulunan Doğa ve fotoğraf sevdalısı tüm Değerli Dostlara iyi dileklerim, saygılarımla.

cs1963 cs1963 4.10.2017 01:09:00

Bu konuda sayın başkana ve emeği geçen tüm dostlara şimdiden teşekkür ederim.

bicicib bicicib 4.10.2017 00:56:00

Merhaba arkadaşlar ! Yaklaşık on yıldır doğada fotoğraf çekiyorum.Çok farklı bölgelerde bazen yalnız bazen gurup halinde çekimler yaptım.Bu seneye kadar meraklı iyi niyetli birkaç görevli dışında kiseden herhangibir engelleme görmedim.Bu sene bir kez Uludağda (ticari çekim olup olmadığını sordular) birkez de Hersek lagünüde zabıta tarafından durduruldum.Yine bu sene Faruk488 Ömer Ahu arkadaşımızın Gala gölünde hafıza kartına el konulduğunu biliyoruz. Önümüzdeki yıl bu tür olayların artarak devam edeceği inancındayım. Sonuç olarak Başkanımızın kendi deyimiyle yük omuzlarında ve Ankaraya karlar yağmadan bu işi çözeceği inancıyla şimdiden çok teşekkür ediyorum.İyi akşamlar,selamlar...

serhattigrel serhattigrel 3.10.2017 23:31:00

Yük omuzumuzda, farkındayım. Bu konuda bir girişimimiz oldu; Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü 2013 yılından beri üyemiz, nazekaten de olsa aramızda olması, bizi tanıyor olmasından güç alarak ziyaretine gittik ve Türkiyede doğa fotoğrafçılarının, kuş gözlemcilerinin kimlik konusunu enine boyuna konuştuk. Konuyu çözmek için yardım sözü aldık, konuyu yanımızda Şube Müdürü arkadaşımıza aktardı çalışmalar başladı. Son öğrendiğim bilgi; yasal altyapı için bazı kararların alındığı, yayımlandığı, önümüzdeki yıl netice alınabileceği yönünde. Malesef çok vaktimiz olmadığında çalışmaları yakınen takip edemiyoruz, ama anlıyorum ki bu günlerde yine Ankara görünüyor.

Nedimilkin Nedimilkin 3.10.2017 10:51:00

Sevgili dostum, Değişik bölgelerde çok değişik şekillerde karşımıza çıkan bir problemi gündeme getirmişsiniz. Bu tip konuların tek tek gündeme getirilmesi resmi makamlarda pek etkili olamadığı için söylediğiniz gibi bu mevzuyu Trakus gibi çok sayıda üyesi olan bir kuruluşun önderliğinde yapmakta yarar görüyorum.Yaptığı çalışmalarla bir çok yüksek öğrenim kurumu ve resmi kuruluşa bilgi kaynaklığı yapan Trakuş üyerinin isteklerinin dikkate alınacağını zannediyorum.Bu sebeple Sayın Trakuş yöneticilerinin bu konu ile ilgili yürütecekleri girişimlere her türlü desteği vermemiz gerektiğine inanıyorum.Diğer üyelerimizin de bu konu ile ilgili görüşlerini bekliyoruz.Sevgi ve selamlarımla

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT