TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Delta Kuş Fotoğrafcılarına kapandı

ayasar ayasar 11.10.2017 19:48:00
Kuş dostu arkadaşlarımızın büyük uğraşları sonucu Kızılırmak deltasına piknikçi, mangalcı ve olta balıkçılarının girişi yasaklanmışdı. Ancak bugün fotoğrafcılara da yasaklandığı açıklandı. Ne diyelim Hiç koruyanla, öldüren bir olur mu
İlgili karar aşağıda.
Kızılırmak Deltası içerisinde göl ve kanallar boyunca gelişi güzel dağılım göstererek doğal ortamda tahribat, gürültü ve katı atık kirliliğine neden olarak canlıları rahatsız eden amatör olta balıkçılığının sınırlandırılarak Ramsar alanı dışında amatör balıkçıların kullanımı için alan belirlenmesi ve bu alanda yapılacak faaliyetlerin 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu doğrultusunda amatör balıkçılar için belirlenen alanın haricinde, Kızılırmak Irmağının doğu yakası Ramsar sınırları içerisinde yılın 12 ay boyunca amatör olta balıkçılığına yasaklanması, ayrıca Kızılırmak Deltası Yönetim Planı hükümleri çerçevesinde, Kızılırmak Deltasını ziyarete gelen ziyaretçiler için, SAMKUŞ tarafından bisiklet ve motorsuz taşıtlar sağlanmak üzere Yörükler Mahallesinde bulunan Padok ile Doğanca Mahallesinde bulunan Ziyaretçi Merkezi arasındaki alanın taşıt trafiğine kapatılması, deltada otlatılan manda ve sığır sahiplerine kimlik kartı verilmesi, alan içerisinde gelişi güzel fotoğraf, video vb. faaliyetlerde bulunanlara araçları ile alana girmemeleri yönünde karar alınmıştır.

dede dede 15.10.2017 23:40:00

Çabalarınız ve bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler. İyi çalışmalar diliyorum. Sevgilerimle.

ayasar ayasar 14.10.2017 21:55:00

Biz de tüm Türkiye'den selamlar gönderiyoruz..

SOGUKPINAR SOGUKPINAR 14.10.2017 21:54:00

Sağolun Ataman Bey , bugün o açıklamayı yapan yetkili ile birlikteydim ve Deltayı ilk kez gördü :) İnşallah doğa dostları için güzel sonuçlar gerçekleşecek.Samsun'dan selamlar gönderiyorum.

ayasar ayasar 14.10.2017 03:45:00

Vedat Bey, açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Umarım bu kadar geniş bir arazide gezmek için bazı kolaylıklar yapılabilsin. Güzel haberlerinizi bekliyoruz.

SOGUKPINAR SOGUKPINAR 14.10.2017 00:35:00

Arkadaşlar Kızılırmak Deltasının korunması için mücadele eden birisi olarak ana başlıkta açıklama yapan yetkilinin verdiği bir kısım bilgiler yanıltıcı olmuştur.Şu aşama araç girişi yasak değildir, olta balıkçıları yüzünden kıyı kuşları nerdeyse yok olmak üzereydi, artık olta balıkçılığı dahil, avlanmak tamamen yasaktır.Araç girişleri ile ilgili olarak yapılacak düzenlemeyi , izin prosedürünü ileriki zamanlarda sizlerle paylaşacağım...Bu arada delta yürünecek kadar küçük bir alan değildir ve bir ucundan bir ucu , 27 km dir.İleriki zamanlarda deltada elektrikli araçlarla gezi yapılacaktır.Şimdilik Samsun'dan selamlar sunuyorum.

mademiral mademiral 13.10.2017 10:53:00

Yapılamayanlardan ziyade yapılanlara odaklanmak gerekli diye düşünüyorum. Kuş fotoğrafçılığı vesilesiyle bu tip pek çok yeri ziyaret etmek fırsatım oldu. Diğer korunan alanlarla karşılaştırıldığında Kızılırmak Deltası bence farklı bir noktada bulunuyor. Bu nedenle deltanın korunması için emek veren kişi ve kurumları hırpalamamak tam aksine onore etmek gerekir. Ülkemizde doğa korumanın nasıl olması gerektiği konusu yeni yeni netlik kazanıyor. Her ülkenin kendi sosyo-kültürel, ekonomik, çevresel gerçekleri var. Başka ülkelerde başarıya ulaşmış bir model kopyala yapıştır yöntemiyle ülkemizde uygulandığında hedefe ulaşamıyor. Kızılırmak deltasında yapılmaya çalışılanların ülkemizdeki benzer alanların korunmasında izlenecek yol için bir işaret fişeği olacağını düşünüyorum. Şu anda maalesef deneme-yanılma safhasındayız. Fotoğraf konusu ise bu bütün içerisinde çok da önemli değil.

mustafaözdemir mustafaözdemir 13.10.2017 10:07:00

Deltanin icinden gecen beton yol yapip, her yerde deltanin reklamini yapip, buraya gelin diye bas bas bagirip sonra da millete gelmeyin derseniz sizin yapacaginiz belediyecilikten suphe ederim. Bu kararin alinmasinda belediyenin buyuk beceriksizligi bulunmakta. En basinda uyarmistik, burasi piknik alani degil diye. Bizim milletimiz copunu yere atar ve her yerde ates yakar. Sen bu milleti iceri sokarsan orayi piknik alani gibi kullanir tabii ki. Olan da bizim gibi deltaya zarar vermeden foto ceken, gozlem yapanlara veya oraya gercekten deltayi gormeye gelen doga seven insanlara oluyor. Ben bir cok kisinin oradaki guzellikleri gormeye geldigini goruyorum, biliyorum. Su an deltanin her yerine eski ahsap demiryolu traversleri ile iskeleler yapiliyor. Gollerin iclerine kadar giriyor bu iskeleler. Kuslarin beslendigi saklandigi yerlerin ustunde yuzlerce insan yuruyecek. Bu mudur deltayi korumak? Bu arada deltada olta balikciligi zaten yasaktı, yeni bir sey degil bu. Defalarcs kendi gozlerimle jandarmanin balikcilari kovaladigini gordum. Bu arada delta unesco miras listesine kalici olarak girerse (su an gecici listede) zaten arac girisi yasaklanacak, bunu biliyoruz. Fakat simdiki yasaklanma tamamen yetkililerin kendi yanlis kararlarin sonucu bize yansimasidir. Sonucta ben bu karara cok şaşırmadım, zaten bekledigm bir seydi fakat devsmli olarak sanki fotografci veya gozlemcilerin sucluymus gibi gosterilmesini de kabul edemiyorum. Kurunun yaninda yaş da yaniyor.

MuratUyman MuratUyman 13.10.2017 08:58:00

Araç girişine yasaklanmasının kesinlikle doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Çok olumlu gelişmeler bence...

pala pala 12.10.2017 21:18:00

biraz spor yapmış olurlar fena değil bence

umuttank umuttank 12.10.2017 14:54:00

Bence de iyi olmuş, araç girişi tamamen yasaklanmalı, fotoğraf çekmek yasaklanmamış okuduğum kadarıyla.

abrecchia abrecchia 11.10.2017 20:25:00

Ben olumlu bir gelişme olarak görüyorum. Hele ki belirtilen alan dahilinde amatör olta balıkçılığının yıl boyu yasaklanması... Devrim gibi bir karar. Zaten yazıda fotoğrafçıların değil, araçların girişinde kısıtlama olacağı belirtilmiş. Bence iyi olmuş.

ayasar ayasar 11.10.2017 19:49:00

Bakalım bu iş nereye varacak?

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT