Delta Kuş Fotoğrafcılarına kapandı
ayasar 11.10.2017 19:48:00
Kuş dostu arkadaşlarımızın büyük uğraşları sonucu Kızılırmak deltasına piknikçi, mangalcı ve olta balıkçılarının girişi yasaklanmışdı. Ancak bugün fotoğrafcılara da yasaklandığı açıklandı. Ne diyelim Hiç koruyanla, öldüren bir olur mu
İlgili karar aşağıda.
Kızılırmak Deltası içerisinde göl ve kanallar boyunca gelişi güzel dağılım göstererek doğal ortamda tahribat, gürültü ve katı atık kirliliğine neden olarak canlıları rahatsız eden amatör olta balıkçılığının sınırlandırılarak Ramsar alanı dışında amatör balıkçıların kullanımı için alan belirlenmesi ve bu alanda yapılacak faaliyetlerin 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu doğrultusunda amatör balıkçılar için belirlenen alanın haricinde, Kızılırmak Irmağının doğu yakası Ramsar sınırları içerisinde yılın 12 ay boyunca amatör olta balıkçılığına yasaklanması, ayrıca Kızılırmak Deltası Yönetim Planı hükümleri çerçevesinde, Kızılırmak Deltasını ziyarete gelen ziyaretçiler için, SAMKUŞ tarafından bisiklet ve motorsuz taşıtlar sağlanmak üzere Yörükler Mahallesinde bulunan Padok ile Doğanca Mahallesinde bulunan Ziyaretçi Merkezi arasındaki alanın taşıt trafiğine kapatılması, deltada otlatılan manda ve sığır sahiplerine kimlik kartı verilmesi, alan içerisinde gelişi güzel fotoğraf, video vb. faaliyetlerde bulunanlara araçları ile alana girmemeleri yönünde karar alınmıştır.
mustafaözdemir 13.10.2017 10:07:00 Deltanin icinden gecen beton yol yapip, her yerde deltanin reklamini yapip, buraya gelin diye bas bas bagirip sonra da millete gelmeyin derseniz sizin yapacaginiz belediyecilikten suphe ederim. Bu kararin alinmasinda belediyenin buyuk beceriksizligi bulunmakta. En basinda uyarmistik, burasi piknik alani degil diye. Bizim milletimiz copunu yere atar ve her yerde ates yakar. Sen bu milleti iceri sokarsan orayi piknik alani gibi kullanir tabii ki. Olan da bizim gibi deltaya zarar vermeden foto ceken, gozlem yapanlara veya oraya gercekten deltayi gormeye gelen doga seven insanlara oluyor. Ben bir cok kisinin oradaki guzellikleri gormeye geldigini goruyorum, biliyorum. Su an deltanin her yerine eski ahsap demiryolu traversleri ile iskeleler yapiliyor. Gollerin iclerine kadar giriyor bu iskeleler. Kuslarin beslendigi saklandigi yerlerin ustunde yuzlerce insan yuruyecek. Bu mudur deltayi korumak? Bu arada deltada olta balikciligi zaten yasaktı, yeni bir sey degil bu. Defalarcs kendi gozlerimle jandarmanin balikcilari kovaladigini gordum. Bu arada delta unesco miras listesine kalici olarak girerse (su an gecici listede) zaten arac girisi yasaklanacak, bunu biliyoruz. Fakat simdiki yasaklanma tamamen yetkililerin kendi yanlis kararlarin sonucu bize yansimasidir. Sonucta ben bu karara cok şaşırmadım, zaten bekledigm bir seydi fakat devsmli olarak sanki fotografci veya gozlemcilerin sucluymus gibi gosterilmesini de kabul edemiyorum. Kurunun yaninda yaş da yaniyor.