Bafra Kuş Cenneti - Giriş-Çıkış Saatleri
OzlemR 20.10.2017 06:51:00
Merhaba...
Dün akşam yaşadığım bir olayı paylaşmak istedim. Belki Bafra ya gelme planı yapanlara yardımcı olur.
Ankara dan Bafra ya gelince hemen Cernek e uğradım. Biraz çıvgın peşine düşmek ve biraz da ağ kontrolüne katılmak derken akşam saat 20.00 civarlarına geldi. Bafra ya dönmek için Kuş Halkalama Merkezi nden ayrıldım.
Ondan sonra işler garipleşmeye başladı. Önce bir Jandarma minibüsü tarafından durduruldum. Sert bir dille saat 18.00 den sonra alanın kapalı olduğu söylendi. Orada ne aradığım sorgulandı. Gereken cevapları verdikten sonra, saat 18.00 e kadar açık olduğu konusu 2-3 defa daha vurgulandı. Artık nasıl suçlu hissettiysem, Sprite içiyordum ve adam ne içtiğime bile öyle baktı ki; Sprite içiyorum dedim. O da biliyorum, gördüm dedi. Aslında çok da şaşırmıştım; bu uygulama geçen sene var mıydı diye sordum. Bu sene var dendi.
Onlar yolu açtıktan sonra, bu sefer çıkıştaki kontrol noktasında durduruldum. Aynı potansiyel suçlu muammelesi, aracın içinin fenerle kontrolü... Kuş fotoğrafçısı olduğumu belgelememi istediler. Emekliyim ve hobim kuş fotoğrafı çekmek dedim. Yani belge falan yok. Sonra sordum sabah açılış saati kaç? Dediler ki, 08.00... Yani 08.00 - 18.00! Tam kuşların en aktif olduğu gün doğumu-batımı saatlerinde kuş cennetine girmek yasak... Ne zamandır yasak diye sorum. İki veya üç gündür böyleymiş... Kaymakamlık sınırlama getirmiş...
Birden tansiyonumun yükseldiğini hissettim.Birincisi yolda karşılaştığım ekip 2-3 gündür başlamış bir uygulama yüzünden azarlamış. İkincisi onca yol gel ve bu sınırlama ile karşılaş... İstanbul dan geldim ve sabah ile akşam saatleri kuşların en aktif olduğu saatler... Şimdi bu saatlerde giriş yasak öyle mi?
Evet, öyle... Ama siz sabah gelin... Arkadaşlara durumunuzu anlatın. İnisiyatif kullanabilirler...
Birazdan gideceğim.
Not: Geçen sene buradan çok iyi izlenimlerle ayrılmıştım. Çok etkilenmiştim. Bu sene kötü başladı. Bu uygulamanın geçerli gerekçeleri olabileceğini biliyorum. Amaç kuşları ve diğerlerini korumaktır. AMA...
Dakota 20.10.2017 23:57:00 Değerli Arkadaşlarım, konuyla ilgili hassasiyetler ve özellikle Vedat beyin çok ciddi ilgisi her şekilde çok değerli minnettar olmamak mümkün değil. Burdur da birlikte olmaktan çok büyük mutluluk duyduğum Tamer bey ve adını sayamayacağımız konuyla ilgili yetkili makamlarda bulunan görevli Değerli Arkadaşlarımıza minnettarız. Ve fakat net olan bir durum söz konusu. Sosyal mevkiniz, mesleğiniz ile ilgili konumunuz ya da; imkanlarınız ölçüsünde durumu hal yoluna koymaya, çözüm bulmaya yönelik tavır, eda, duruş sergilemeniz bir tarafa; bu bizim gerçeğimiz. Şüphesiz zaman alacak, muhtemel daha da artan olaylar duyacağız. Değerli Başkanımızın yazdığı cevabın henüz mürekkebi kurumadı. Sanıyorum konuyla ilgili kamu oyu oluşturma ve daha yoğun çabaların devreye girmesine vesile olacaktır bu bilgilendirme yazışmalarımız. Özlem hanımın yaşadığı rahatsızlığa duyduğum üzüntü nedeniyle ve konuyla ilgili çok yakın zamanda yazmış olduğum için paylaşmak istedim. İyi dileklerim, saygılarımla.