TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Kuş listesi veritabanındaki uyumsuzluk

emekli06 emekli06 4.11.2017 19:43:00
Bugün hava kapalı arazi yapamadım evde miskin miskin otururken Trakuşu açtım fotoğraflara bakarken aklıma liste geldi uzun uğraşlar sonucu Türkiye çapında bir listeye ulaştım. Hangi kuşun kaç adet fotoğrafı yüklenmiştir diye merak ettim. Liste açıldı onları excel sayfasına kopyalayıp başladım incelemeye. Biraz uğraştıktan sonra listeyi istediğim şekle getirdim. En çok fotoğrafı yüklenen kuşları yukarıdan aşağıya doğru listeledim. Birinci sırayı kızıl şahin aldı (demekki "milli kuşumuz" tabiri burdan geliyormuş kendimce bundan dolayı olduğunu öğrenmiş oldum). Ancak son olarak fotogaleriye baktığımda biraz şaşırdım. O an kızılşahin yüklenmişti (şu an silinmiş o fotoğraf) ve 956 ncı fotoğrafı yazıyordu. Halbuki listede 1221 adet var. Sonra biraz merakım arttı o an galeride yüklü olan diğer fotoğrafları incelemeye başladım. Sonuç aşağıdaki listede olduğu gibidir.
Benim anlamadığım bir durum mu sözkonusu yoksa veritabanında bir yanlışlık mı var.
Beni aydınlatırsanız sevinirim. Ve bu konuda gerek duyulursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Saygılarımla.

İlk sıradaki sayı galeride görünen, ikinci fotoğraf açılınca görünen sayı, üçüncü sayı ise TTL listesindeki sayıdır.

1. Kara kızılkuruk---------532----527-------807
2. Kızıl şahin-------------964----956-------(956--2--263) Toplam=1221
3. Tepeli pelikan----------307----304-------461
4. Atmaca------------------229----229-------527
5. Karaboğazlı ötleğen-----142----138-------250
6. Orman alaca ağaçkakanı--145----144-------330
7. Peçeli baykuş------------95-----95-------169
8. Kuğu--------------------186-----185------389
9. Kara akbaba-------------297-----297------(100--1--361) Toplam=462
10. Yalıçapkını------------837-----826------1081
11. Kirazkuşu--------------226-----222------486

serhattigrel serhattigrel 6.11.2017 00:46:00

Yazımda artı işaretleri vardı, çıkmayınca yazı anlamasız olmuş. Bir daha yazdım: Yurt dışı fotoğrafları, ve tanım alıp datası istatistiğe geçmiş fotoğrafların sahibi tarafından silinmesi Sebebi ile bazı yerlerde farklı sonuçların olması normal. Her listenin anlamı farklı. Fotogaleri aramasında çıkan sonuçda : yurtdışı fotoğraflar ve Yurt içi fotolar sayılır. Bir fotoğraf açılır ise altında yazılan TR içinde kaçıncı fotoğraf olduğudur.: Yurt dışı ve silinen foto sayılmaz. Türün sayfasından giderek tüm fotoğraflar istenirse: silinen fotoğraflar ve yurt dışı ve yurt içi vede tür eklenen den gelen fotolar birlikte sergilenir, ve sayılır.

serhattigrel serhattigrel 5.11.2017 01:31:00

Sitede bir çok döngüyü unutmuş durumdayız, on yıldır kadar çok ek yaptık ki, eyvah bir şeyi bozmuşmuz diye korktum. Ama sanırım bir sorun yok. Yinede daha detaylı inceleyeceğim. Birçok faktör var, ama sanırım size yurtdışı silinen fotoğraf tür ekleden gelenlerin sistemi nasıl etkilediğini anlatmalıyım. Fotogaleri aramasında çıkan sonuçda : yurtdışı fotoğraflar galeride mevcut olan fotolar sayılır. Bir fotoğraf açılır ise altında yazılan : TR içinde kaçıncı fotoğraf olduğudur. Yurt dışı ve silinen sayılmaz. Türün sayfasından giderek tüm fotoğraflar istenirse: silinen fotoğraflar yurt dışı galeri de mevcutlar tür ekleden gelenler sayılır.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT