Sevgili arkadaşlarım, hobidaşlarım ;) Sitede 100 civarında arkadaşımızın aktif görünmesinde bir gariplik yok. Başka sosyal paylaşım siteleriyle karşılaştırdığımızda da durumun farklı olmadığını göreceksiniz. Oralarda da beğeni/takipçi oranı %4-5 civarında seyrediyor. Kaldı ki Trakuş bir sosyal paylaşım sitesi de değil ;) Galeride zaman zaman genel beğeniye uygun olmayan fotoğrafların yayınlandığı da oluyor, haklısınız. Ama o yayınları yapan arkadaşlara da teşekkür borcumuz yok mu? Değil mi ki, kendilerini bu topluluğa ait hissediyor ve ellerinden geldiğince katkı da sağlıyorlar. Daha fazla beğeni alabilmek için olur olmaz her fotoğrafın altına yorum yazıldığı yönünde eleştiri yapan arkadaşlara da bir sorum olacak; o kardeşlerimiz de olmasa site hepten cansız, ruhsuz, neşesiz bir hale dönmez mi? Takvim etrafında başlayan tartışmanın temelinde tam da bu rahatsızlık duygusu yatmıyor mu? Kuşkusuz gönül daha fazlasını istiyor. Emeklerimizin yeterince takdir edilmediğini düşünmemiz de normal. Zira, zor, meşakkatli, masrafı çok, ciddi zaman ayırma ve araştırma isteyen bir meşgale bu. En beğenmediğimiz fotoğraflarda bile büyük emekler var. İnşallah zamanla site bugünküyle kıyaslanamayacak kadar canlı ve verimli bir yer olur. Bu da siteye katkı sağlayan aktif üyelerin sitemsiz, şikayetsiz katkılarını artırarak devam ettirmelerine bağlı biraz da. :) Ahir kelam; üye olup talepte bulunan herkese ayrım yapılmaksızın takvim gönderilmesi prensibini sonuna kadar destekliyorum. Hatta, bana kalsa takvim için üye olma şartı da aramazdım. Takvimin gireceği ev ve işyeri sayısı nispetince bu işe ilgi duyanların sayısı da artacaktır diye düşünüyorum. Elbette birbirimizin fotoğraflarına daha çok yorum yazalım, daha çok beğenelim, sevelim sevilelim, sevinelim :) Taze üyeliğimize bakmadan bir ton kelam ettik. Sürç-i lisan eylediysek affola.. Selam ve saygılarımla...