TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

TAKVİM İSTEKLİLERİ SORUNSALI :)

efem efem 7.12.2017 10:19:00
BEN OLSAM sadece yılbaşında takvim almak için ortaya çıkan 200-300 kişiye beğeni-yorum yapmadan veya fotoğraf yüklemeden takvim göndermezdim en az günlük 5 beğeni zorunluluğu getirirdim :)hiç olmazsa 70-80 kişiyle dönen siteye hareket gelirdi. ..

avşarbey avşarbey 5.01.2018 19:01:00

Trakus'un yapılan ve bu yılda yapılmasın düşünülen kuruluş yıl dönümü, kamplar gibi buluşmalarda bir gün ya da akşamları 1-2 saat bu konular da yer almalı. Bu birincisi. ikincisi neden insanlar "Ben istiyorum" deyince takvim gidiyor. Aslan beyinde dediği gibi aktif üyelere bakılmalı ve hemen hemen herkese en az 1 adet gönderilmeli. Mademki bu çatı altındayız. Bence istek yapmaya gerek yok. Ama dediğim gibi iyi kötü aktif olanlara mutlaka gönderilmeli. Bir kaç sene öncesinde bir şey geldi başıma. Ki; en aktif üyelerden biriydim, ya da kendimi öyle sanıyorum. Takvim talep ettim. Sadece 1 adet geldi. Unuttum talep etmedim diyen bir arkadaşa 6 adet geldi. "Adaletin yansın Trakuş" demekten kendimi alamadım. Hiç önemli değil gelsin ama 1 tane gelsin. Ama gelsin. bu arada buradan sayın başkana ve yönetime bir takvim hatırlatması. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ YAKLAŞIYOR. Sonra avşarbey hatırlatmadı falan filan denmesin Eyyy ahaliiiiiii. Herkese gönül dolusu selamlarrrrrrrrr :) :) :)

talhaboz7 talhaboz7 28.12.2017 00:29:00

merhaba. aktif üye konusunda: şimdi ben kuşları seyretmeye 1 yıl kadar önce başlamış, siteye üye olalı da 6 ay olmuş biriyim. fotoğraf çekmeyi bilmem, ileride de çekmeyi düşünmüyorum. gözleme de çıkamıyorum. ama her gün siteye en az 2-3 defa girer, yeni fotolara, günün üyesine, günün fotolarına bakarım. bu sayede de her gün yeni bir tür öğrenirim aşağı yukarı. şimdi ben aktif üye miyim değil miyim?

mythking mythking 25.12.2017 16:49:00

O kişi bendim . Yaptığınız çok şık ve çok hoştu teşekkür ederim. Biz acemi olarak elimizden geldiğince katkıda bulunmaya çalışıyoruz . Daha makinama ne yazık ki usta arkadaşlar kadar hakim değilim. Benim gibi bir sürü arkadaş fotoğraf ekliyor. Daha eski ve tecrübeli arkadaşların hiç birinden yapıcı ve öğretici bir eliştiri duymadım. Bizleri heyecanlandırın ki bizlerde sizlerin üstünüzde hissettiğiniz yükü hafifletelim. Takvim konusuna gelince kendi açımdan manevi değeri büyük.Trakusa 2008 yılında üye oldum.Çok uzun zamandır izleyiciyim. Artık yavaş yavaş katılımcı olmaya çalışıyorum. beğeni konusuna gelince bence burası sosyal medya hesabı değilki beğeni peşine düşelim.pekçok güzel fotoğrafı bilgisayarımın alt ekranında kullandım ve söyledim .Bundan güzel beğeni yok bence .Kusura bakmayın uzattım saygılar...

toshi1 toshi1 13.12.2017 06:58:00

Yanlış anlamışsınız Dilek hanım, ben sitenin tamamı ile yenilerek yenisine aktarılmasından bahsediyorum. Gözlem bölümünü kapatalım demiyorum. Ben kuşbanka da veri giriyordum. Kuşbank kapanınca, ebird'e devam ettim. Ayrıca, Mustafa Erturhan'ın dediğini bende yapıyorum. Verileri düzenlemek elinizde ve hotspot olarak bildirebilirsiniz.

Oguenaydin Oguenaydin 12.12.2017 23:16:00

Konu takvimden açılmışken. Bir kaç fikrim var gibi :) Takvimdeki Foto'lar ayın fotoları olsa veya Haftalık takvim olsa ve daha çok Foto olsa... Gerekirse bunun için üyelerden katkı istemek... Nasıl olurdu ?

demokritos demokritos 12.12.2017 13:02:00

Kuşban'tan ebird'e geçerken sistem ebird veritabanında daha önce işlenmiş bir alan varsa en yakın alan olarak oraya atamıştı kayıtları. Mesela benim bütün Filyos deltası kayıtlarım amasrada bir noktaya Bartın ismi ile kaydedilmişti, yönetici olsam bile alanı düzeltmek mümkün olmadı, 128 gözlemi tek tek filyos deltasına tekrar aktardım. Bu yıl 2600 civarında alanda düzenleme yaptım ve düzenleme talebi ve yeni alan taleplerini nihayet bitirdim, yeni alan açarak hotspot olarak kaydettirmek isteyen arkadaşlara duyurulur :) Selamlar.

DilekveTunç DilekveTunç 12.12.2017 11:53:00

Ebird hakkında: Kapatılma mevzunu anlamadım, neyse TRAKUŞ gözlemleri kapatalım demek istemediniz sanırım, daha geliştirmek varken değil mi? Ebird konusunda farklı düşünüyorum. Söylediğiniz Kuşbank için geçerliydi. Kuşbank'a girdiğimiz gözlemler ebird'e geçişte bir anda uçtu. Alanları koruma amaçlı bu listelere ulaşmak istediğimizde yoktu bu veriler. Anlamsız bir güvensizlik hissettirdi bana. Ebird yaraları zamanla sarılmaya çalışılsa da... Kuşbank'a farkla Ebird daha çok kertikçikliği teşvik ediyor gibi hissediyorum, tabi bu kişisel görüşüm. Gözlemlerimi TRAKUŞ'a da girmediğim için pişmanım. Mesela Fuat Toper arkadaşım her ikisine girerdi, keşke ben de öyle yapsaydım. Mesela ebird'te harita da alanları birleştirmişler, Validebağ Korusu kuş listesini almak istediğimde tüm semtin listesini verdi, Burgazada Kuş listesini girmek istediğimde tüm Adaları verdi vs. Kuşbanka'ta kendi açtım Marmaris'teki alanların listelerine Ebird'te ulaşamıyorum. :( Ebird'teki yönetici arkadaşlar içinde geçiş zor bir süreç oldu. dg

makeskin makeskin 12.12.2017 10:46:00

1

serhattigrel serhattigrel 12.12.2017 01:30:00

Forumu baştan sona büyük keyif ile okudum, çok sağ olun. Yazan harkesin ortak amacı çok açık, sitenin daha iyi olması. Ama düşünülen yöntemler, öncelikler farklı tabii, bu da çok doğal. Ben hiç bir konuya girmeden , bu yanlış bu doğru demeden, sizlerden aldığım tüm önerilere teşekkür ediyorum. 5.000 takvim bastırıyoruz, keşke 50.000 bastırabilsek, dağıttığımız insanlalara doğayı , doğal yaşmı hatırlatsak. Siz bu sitede AKTİF olanların fotoğraflarını, topladığı bilgileri onlarla paylaşsak. Sizler değerlisiniz. Kış Kampımız bitsin, sitede daha faal olacağım.:) Aslında faaliğimi yeni site tasarımına harcasam en iyisi olacak. Sorunların çoğunun çözümü orda.

karaani karaani 11.12.2017 13:11:00

Dilek hanım, Türminatörün Tür yarışına getirdiği hareket gibi, Gözlematör sıralamasının da etkili olacağı daha önce de düşünüldü tartışıldı. Ancak Gözlem bölümünde Önceliğimiz fazla sayıda gözlemden ziyade doğru ve güvenilir gözlemler. Taktir edersiniz ki İnsanoğlu bir zaman sonra yarış psikolojisi ile hırslarına yenik düşebiliyor. Kaş yaparken göz çıkarmamak adına şimdilik böyle bir uygulamaya gidilmedi. Fakat Gözlemler için güzel çalışmalarımız var, Sanırım 2018 yılı içerisinde ilk oluşumları sitede paylaşılabilecek. Gözlem ile fotoğraf ve tür arasında biraz fark olduğundan dolayı, Türminatör benzeri , Gözlematör gibi bir yapılaşmaya gidilmemiştir.

toshi1 toshi1 11.12.2017 12:43:00

Ömer bey, yönetici olarak bu şekilde bir yorum yapmanıza anlam veremedim. Nerede tartışacağız rakı masasında mı yoksa hamam da mı? Murat bey gibi biraz daha açık fikirli olsaydınız siteye daha fazla yararınız olurdu. Bu forumdaki herkes sitenin daha aktif olması için ne yapılabilir diye araştırıyor. Biraz kişilerin bu ve bundan önceki forumlardaki tartışmalarını hafife almış bir yaklaşım seziyorum. Kalın sağlıcakla. Saygılarımla.

toshi1 toshi1 11.12.2017 12:37:00

Ben ebird'ün verilerinin bu işi bilimsel olarak yapan insanlara daha yararlı olduğunu düşündüğüm için TRAKUS'ta gözlem girmeyi bıraktım. Ebird'e 491 gözlem girdim. TRAKUS'un matematiksel bir veri tabanı yok. Mevsimsel verilere ulaşılamıyor. TRAKUS'un kapatılarak buradaki verilerin taşınıp, daha yeni ve mimarisi açık bir siteye taşınması gerektiğine inanıyorum.

DilekveTunç DilekveTunç 11.12.2017 11:56:00

Türmünatör listesinin yanında gözlemünatör (Doğru Türkçe ile en çok gözlem girenlerin) listesi de yapsak dermişim. Ahmet Karataş Hocaya tebrikler, 340 gözlem. Birinci kim acaba? dg

myaman myaman 11.12.2017 09:13:00

Madem 5bin üyeden sadece 150 üyenin aktif diğerlerinin takvim dağıtılırken ortaya çıktığını eleştiriyoruz,bende farklı bir eleştiri yapayım.. Trakus sadece foto galeriden ibaret değilse,150 aktif üyeden,neden birçok üye hiç gözlem girmiyor ? 400 civarı tür çekip nerdeyse hiç gözlem girmeyen kişiler var.bu kadar türü gözlem yapmadanmı çekiyorlar acaba ? demekki aktif üyelerde sadece belli yerlerde aktif :) ilk 20 kişinin çektiği tür ve girdiği gözlem sayılarını çıkardım. 1-Emin Yoğurtçuoğlu = 429 > 7 2-soner bekir = 427 > 17 3-Kadir Dabak = 411 > 20 4-Murat Cuhadaroglu = 411 > 13 5-Ayhan Öztürk = 408 > 10 6-Mehmet Zenginer = 407 > 16 7-Ercan Üç = 407 > 1 8-Metin Cenkçiler = 404 > 12 9-ömer necipoğlu = 397 > 199 10-mustafa erturhan = 392 > 25 11-Ferit BASBUG = 391 > 33 12-Hakan Kahraman = 387 > 25 13-Ahmet Yılmaz = 387 > 56 14-Arslan Kezer = 385 > 32 15-Ahmet Karataş = 380 > 340 16-yavuz eryavuz = 380 > 27 17-Adnan Menevşe = 379 > 11 18-serhat tigrel = 378 > 32 19-Timur Çağlar = 377 > 3 20-Ali KAHVECİ = 376 > 3

Oguenaydin Oguenaydin 10.12.2017 20:25:00

Fotoğraflara yapılan yorumlar konusunda bazı şeylere dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu sitenin biraz hareketlenmesine sebep verebilir. 1) Nadir Tür 2) Fotoğrafı çeken kişinin tecrübesi .... .... gibi Yorum yaparken dürüstçe yapıcı eleştiriler yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Örnek: Trakus'a ilk kez foto yüklemiş bir arkadaş, sanırım arkadan çekilmiş bir Büyük Baştankara idi. Gördüğüm kadar ile kimse beğenmemiş ve yorum da yazmamış. Şimdi kendinizi bu arkadaş yerine koyun.... ilk foto ....ve yorum yok beğeni yok... Site'den veya arkadaşlardan ne bekler artık ? Ben yorum yazdım... " Başlangıç için çok güzel bir Foto...Tebrikler ".. (Yada benzeri birşey yazmıştım." Buradaki duyguyu anlamışsınızdır..... Flu yüklenen bir fotonun altında 10 tane Çok güzel olmuş gibi yorumlar gördüm.. Tecrübeli ve aslında daha iyi Foto çekmiş birisinin... Sırf yorum olsun diye Haydar'ın dediği gibi alakasız yorumlar yapılmasının yanlış olduğunu düşünüyorum. Açık olarak. :"Emeklerinize teşekkürler ,ancak bu fotonun hatasının şu olduğunu düşünüyorum, veya teknik olarak şurasının şöyle yapılması gerekir... " gibi eleştiriler de yapmalıyız. Kimse bize hatalarımızı göstermezse, o hatalar ile yaşarız... Yorumlarımızda açık ve dürüst olalım lütfen. Olmamışsa neresi nasıl ne şekilde olursa daha başarılı olur gibi.... Yapıcı eleştiriler yapmamızı dilerim. Fikir olarak şu geldi aklıma : Fotoğrafçı eğer eleştiri istemiyorsa bunu belirmesi yeterlidir. Bunun için "LEY" yazsın (Lütfen Eleştiri Yapmayın) yada "TEA" yazsın (Tüm Eleştirilere açığım) Fotoğraf bir sanattır ... Ama her Fotoğraf bir sanat eseri değildir. Ayrıca o kuşun mükemmel fotoğrafı daha çekilmedi, aramaya devam .... Selamlar... LEY :)

bicicib bicicib 10.12.2017 20:09:00

Ekipman,fiziksel şartlar,yetenek,fotoğraf işleme becerisi ,hatta kuşun türü gibi nedenlerle herkesin aynı güzellikte fotoğraf paylaşmasını beklemek mümkün değildir.Burada ortak payda harcanan emektir ve bence bu da beğenmeye değerdir.Emekleriniz daim olsun,selamlar :)

Gavurdağlı Gavurdağlı 10.12.2017 15:32:00

Adı Türkiye'nin Anonim Kuşları olan sitede güzel, en güzel fotoğrafların altında kuşlarla ilgili özgün gözlem bilgilerinin (Kopyala yapıştır değil) bulunmasını isteyen geniş bir kitle olabileceği neden düşünülmüyor? Ya da yeni başlayan doğa sevdalılarının sadece "en güzel fotoğrafı ben çekeceğim" girdabına evrilmesinin hazin sonucunu kaçımız görebiliyoruz? Güzel, en güzel fotoğrafları çekelim ama, fotoğraf sevdası değil, doğa sevdası olsun bunun adı. Lütfen.!!.. Saygılarımla..

hozemiya hozemiya 10.12.2017 15:31:00

Sevgili arkadaşlarım, hobidaşlarım ;) Sitede 100 civarında arkadaşımızın aktif görünmesinde bir gariplik yok. Başka sosyal paylaşım siteleriyle karşılaştırdığımızda da durumun farklı olmadığını göreceksiniz. Oralarda da beğeni/takipçi oranı %4-5 civarında seyrediyor. Kaldı ki Trakuş bir sosyal paylaşım sitesi de değil ;) Galeride zaman zaman genel beğeniye uygun olmayan fotoğrafların yayınlandığı da oluyor, haklısınız. Ama o yayınları yapan arkadaşlara da teşekkür borcumuz yok mu? Değil mi ki, kendilerini bu topluluğa ait hissediyor ve ellerinden geldiğince katkı da sağlıyorlar. Daha fazla beğeni alabilmek için olur olmaz her fotoğrafın altına yorum yazıldığı yönünde eleştiri yapan arkadaşlara da bir sorum olacak; o kardeşlerimiz de olmasa site hepten cansız, ruhsuz, neşesiz bir hale dönmez mi? Takvim etrafında başlayan tartışmanın temelinde tam da bu rahatsızlık duygusu yatmıyor mu? Kuşkusuz gönül daha fazlasını istiyor. Emeklerimizin yeterince takdir edilmediğini düşünmemiz de normal. Zira, zor, meşakkatli, masrafı çok, ciddi zaman ayırma ve araştırma isteyen bir meşgale bu. En beğenmediğimiz fotoğraflarda bile büyük emekler var. İnşallah zamanla site bugünküyle kıyaslanamayacak kadar canlı ve verimli bir yer olur. Bu da siteye katkı sağlayan aktif üyelerin sitemsiz, şikayetsiz katkılarını artırarak devam ettirmelerine bağlı biraz da. :) Ahir kelam; üye olup talepte bulunan herkese ayrım yapılmaksızın takvim gönderilmesi prensibini sonuna kadar destekliyorum. Hatta, bana kalsa takvim için üye olma şartı da aramazdım. Takvimin gireceği ev ve işyeri sayısı nispetince bu işe ilgi duyanların sayısı da artacaktır diye düşünüyorum. Elbette birbirimizin fotoğraflarına daha çok yorum yazalım, daha çok beğenelim, sevelim sevilelim, sevinelim :) Taze üyeliğimize bakmadan bir ton kelam ettik. Sürç-i lisan eylediysek affola.. Selam ve saygılarımla...

cihaner62 cihaner62 10.12.2017 11:10:00

Madem göreceli 4850 kişinin neden aktif olmadığını merak ediyoruz hepsinin mail adresi olduğuna göre anket yaparak beklentileri öğrenelim. Zaten biraz ilgi bir çok kişiyi yuvaya çekecektir.:))

defleopard defleopard 9.12.2017 22:30:00

1

engineergs engineergs 9.12.2017 22:19:00

Şimdi baktım hepsi:))

engineergs engineergs 9.12.2017 22:18:00

Şimdi çok iyi foto koysam bu tartışmaya katılardan kaçı beğenir?Bilmem

hkursat hkursat 9.12.2017 20:09:00

Beğeni ve yorum yapılması verilen emeğin takdir edilmesi adına bencede güzel olur.Fakat bu şekilde siteye katılımda olacak olan artış nihai amaca direkt etki eder mi ? emin olamadım. Amacımız kuş gözlemciliği ve fotoğrafçılığını geliştirmekse daha etkin öneriler getirmemiz gerikir diye düşünüyorum.Mesela sadece kamplarda buluşmak yerine daha dar ölçekli şehir buluşmaları organize edilebilir.Bazı fotoğraf topluluklarında olduğu gibi sık sık arazi yapılabilir bu şekilde kamplara katılamayan arkadaşlar bu sayede tanışmış olur.Bu konuyu önemsememin sebebi zaman zaman sitede birbirine yorum ve beğeni yapma tartışmasının yeni üyeler tarafından net bir şekilde hissedilmesidir.Bununla birlikte bazı yeni fotoğraf yükleyen üyelerin fotoğraflarına olan ilgisizlik onları da beğeni bekleyenler üyeler kadar rencide etmektedir.Toparlamak gerekirse elbette siteye yıllardır emek veren üyelerin kendisini ev sahibi gibi hissetmesi,belirli üyelerle daha samimi olması hayatın doğal akışıdır ve anlaşılabilir bir durumdur fakat bu durumun sitenin gelişimine negatif etki ettiğini düşünüyorum.Elbette bu beraber arazi yapan insanların kabahati değil :) naçizane önerim sitedeki etkileşimi yukarıya çıkarmadıkça sadece beğeni butonu ve 'harika fotoğraf,emeğinize sağlık' yazarak bir yere varılamayacağıdır.Selamlar.

defleopard defleopard 9.12.2017 19:10:00

Aslan Bey bence yanlış düşünüyorsunuz okuduğum bütün gözlemlere yorum yazmak gibi bi zorunluluğum olduğunu düşünmüyorum ve insanlarında teşekkür toplamak için gözlem yazdığınıda düşünmüyorum en azından ben girdiğim gözlemleri o amaçla yapmıyorum.

alhn alhn 9.12.2017 13:06:00

Aslancım, kuşculuk = fotoğraf hatta iyi fotoğraf diye düşünen 150 kişi var, kuşçu olmak sadece fotoğrafa değer vermek onu beğenmek olarak görmeyen 4850 var. bunu böyle düşündüğümüz zaman olay yerine oturuyor. Bu sitenin misyonu fotoğraf değil diye diye fotoğrafın kuşçuluk için önemsiz birşey olduğuna inandı millet.

efem efem 9.12.2017 10:15:00

Yazacaklarımı düşünürken murat beyin cevabını okudum.walla niye yalan söyleyeyim tamda benim yazacaklarımı yazmış diyeceğim tekraren.öz itibari ile benim de demek istediğim 5000 üyeli sitede 70-80 kişinin beğeni yapması bana hiç doğru gelmiyor. Üstelik burada bir beğeni bile yapmamaya imtina edenler başka siteler de her şeye cevap yazıyor her şeyi beğeniyorlar.burada bir fotoğrafa iki satır yazmayanlar facebook v.s sitelerde hiç üşenmeden uzun uzun yazıyorlar ayak parmağını bile koysa beğeniyorlar ..demek ki mesele zaman ayıramama meselesi değil. 5000 üyenin 4900 ü sadece bakmak için bile giriyorsa bu işin tek takdir beklentisi para değil beğeni ise bir zahmet birkaç saniye ayırsınlar.benim 6 saat hiç kımıldamadan yattığım acıdan ellerimi hissetmediğim fotoğrafımı çoğu izin almadan bile faydalanıyorsa ne olur iki saniyesini ayırsa .. yine murat beyin dediği gibi tek yıldız önerisi fena fikir değil gibi geliyor bana. "Bence sitemizi rutin olarak ziyaret eden veya ara sıra göz gezdiren ancak sizlerin satırlarınızda belirttiğiniz kritelere uymayan üyelerimizin takvim talep etmesi faal üyelerimize bir teşekkürdür, çalışmalarınıza saygıdır, takdirdir." ben bu teşekkürü ve takdiri bir kaç saniyelerini ayırarak görmek isityorum bütün mesele bu ömer abi.çok zor değil inan.bu sitede zaman ayırmayanların bir çoğunu sende görüyorsundur başka sosyal medya sitelerinde her konuya yazacak zaman buluyorlar. "geleneksel tartışma toplantısı günü gelmiş anlaşılan:)))" hep fotoğraf hep fotoğraf nereye kadar ömer abi.:):)belki bir kaç kişi hak verip sitede faaliyet gösterir:) bence esas takvim talep edip de beğeni yapmayanlar yorum yazsınlar da fikirlerini öğrenelim. "Takvim talep etmemiş biri olarak kendi düşüncemi belirtmek isterim trakuşa her gün girmemdeki en büyük sebep gözlemlere bakmak için.Yapmacık yorumlardan ve puan toplamaya uğraşanlardan sıkıldığım için çoğu zaman galerideki fotoğraflara bakmıyorum bile."burak bey şu durumda siz bütün okuduğunuz gözlemlere yorum yazıyor olmalısınız teşekkür için.beğeni yarışında olanlara değil de hakettiğini inandığınız fotoğrafa beğeni yapın o zaman. ferit abinin dediğine de katılıyorum -yeşillerin-de daha çok faaliyet göstermesi lazım sitede mutlaka.... Ez cümle uzaktan bakıp gidenlerin o keyifle baktıkları fotoğrafa bir kaç saniyelik ayırdıkları zaman tek takdir göstergeleridir.

mademiral mademiral 9.12.2017 07:55:00

1

defleopard defleopard 9.12.2017 05:54:00

Takvim talep etmemiş biri olarak kendi düşüncemi belirtmek isterim trakuşa hergün girmemdeki en büyük sebep gözlemlere bakmak için.Yapmacık yorumlardan ve puan toplamaya uğraşanlardan sıkıldığım için çoğu zaman galerideki fotoğraflara bakmıyorum bile.

shooter shooter 9.12.2017 01:08:00

geleneksel tartışma toplantısı günü gelmiş anlaşılan:)))

MuratC MuratC 9.12.2017 00:04:00

Omer abi dogru diyorsunda burada bu isin hammaliyesini cekenlerinde bir miktar daha fazla ilgi ve takdir istemeside gayet dogal. Ayrica faal olan uyelerinde olmayanlardan tek beklentisinin begeni olmadigini dusunuyorum. Bu sitenin 5000den fazla uyesi var ama aktif olan calisan veya faaliyet gosteren sayisi 100u gecmez herhalde. Kabul edelimki bu sayi cok az. Eger sitenin amaci yolunda daha iyi ve verimli sekilde ilerlemesini hedefliyorsak bu sayinin en az on misline cikmasi lazim. Kus gozlemcisi ve fotografcisi diger gelismis ulklerle kiyaslandiginda cok ama cok az. Bizlere dusen gorev bu sayilari artirmak olmali bunuda en azindan sitedeye bir sekilde uye olmus kisileri daha aktif hale getirmeye calisarak baslayabiliriz. Uye sayisi ile aktif olarak faaliyet gosteren uye sayisi arasindaki fark bence gercekten vahim. Tabiki tam katilim gibi bir sey beklemek hayal olur ama ote yandanda sitedeki bilgilere ulasip fotograflara sadece bakmak isteniyorsa uye olmayada gerek yokki zaten. 0 faaliyette bulunupta sene sonu takvim isteyen uyelerimizinde faal olan uyeleri takdir etmek amaci ile boyle bir talepte bulunduklari yorumunu ben biraz fazla iyimser buluyorum. Sitenin asil amaci bu olmasada bu ise onca emek veren bu uyelerinde biraz daha fazla begeni ve yorum beklemesi anormal bir durum degildir ve hakkidirda. 5000 uyeli bir toplulukta TRde ilk defa gorulen bir kusu kaydetmek veya yeni bir tur kazandirmanin hakki 60-70, hadi bilemedin 90-100 begeni yorum olmamalidir. Bu tip fotograflarin izlenme sayisi binleri gecmekte ama nedense insanlar bu emege karsi zahmet edipte iki satir veya bir tusa basmaktan imtina etmektedirler. Buda haliyle bu ise ciddi emek verenlere biraz dokunmaktadir. Her izleyici olanin tabiki bir yorum yapmasini veya begen tusuna basmasini bekleyemeyiz veya zorlayamayiz ama butun sene bakipta sene sonu ortaya cikipbende takvim istiyorum adresimde soyle guncellendi demeye vakit ayirmasi veya sadece bu bolume bir sey yazmasi hak verirsen biraz itici gozukuyor. Ozetle demek istedigim katilimin ve paylasimin artmasini saglamak olmali amacimiz. Bunun icin ne gibi degisiklikler, ne gibi ozellikler getirebiliriz baska bir platformda tartisabiliriz. Ama bence su takvim talep isini mesela en az 1 yildizi olanlarla yapsaydik bence daha fazla katilim icinde bir tesvik olurdu diye dusunuyorum.

furtun furtun 8.12.2017 20:08:00

Bence sitemizi rutin olarak ziyaret eden veya ara sıra göz gezdiren ancak sizlerin satırlarınızda belirttiğiniz kritelere uymayan üyelerimizin takvim talep etmesi faal üyelerimize bir teşekkürdür, çalışmalarınıza saygıdır, takdirdir. Şüphesiz, Trakus takvimini değerli kılan faal üyelerimizin katkılarıdır. Desteğiniz için teşekkür ederiz. Ancak bu forumda yaptığınız karşılaştırma bence çok yanlış. Birileri -sizi izliyorum ve takdir ediyorum- diyor ise -eee kardeşim ara sıra 2 beğeni at- demek ne kadar doğru bilemedim. Ben site ile ilgili konularda yorumlara cevap yazarken genelde -amaç- bölümümüzü paylaşıyorum. Sitenin amacı ülkemizde doğal ortamda yaşayan kuş türleri hakkında anonim olarak bilgi toplanması, toplanan bilgilerin paylaşılması ve doğa sevgisinin gelişmesine katkı sağlanmasıdır. Takvim dağıtımının, taleplerinin, katkıların bu amaca uyduğunu düşünüyorum.

furtun furtun 8.12.2017 20:07:00

1

toshi1 toshi1 8.12.2017 17:29:00

Siteye can gelebilmesi için, sitenin sahibinin de sitede daha fazla görünmesi gerekiyor. Sanırım iş yoğunluğundan ilgilenemiyor. Aslan beni attıracaksın, daha fazla yazdırtıp, ceza almama sebebiyet verme. :)

efem efem 8.12.2017 17:10:00

albayım %5 bile yeter siteye can gelir :)

efem efem 8.12.2017 17:08:00

haydar konu o değil :) çok tartışıldı o konu dipsiz kuyu:)

efem efem 8.12.2017 17:03:00

murat bey tam da demek istediğim buydu.

MuratC MuratC 8.12.2017 15:50:00

Sitede bir gariplik var. Yüzde yüz'ü rakkam ve isaretiyle yazdığım nedense 0 çıkıyor :(

MuratC MuratC 8.12.2017 15:31:00

Aslan beye 0 katiliyorum. Seneler boyunca Trakusta tek kelime yazi yazmayan, fotograf paylasmayan hatta guzel bir fotografi zahmet edipte bir tiklamayla takdir bile etmeyen kisilerin sene sonu cikipta bende takvim istiyorum demeye vakit ayirmasi banada cok garip geliyor. Serhat abiyi burada bu takvim isine verdigi emek icin ve butun bu talepleri karsilayacagi icinde ayrica tekrar tebrik ederim. Ama ben sahsen takvim dagitim isini site icin biraz daha fazla gayret eden, paylasimda bulunan uyelerle sinirlandirilmis olmasini tercih ederdim.

efem efem 8.12.2017 10:36:00

yavuz abi yanlış anladın sanırım.sitenin faydasından veya aylık kaç bin kişinin ziyaretinden şüphemiz yok.benim demek istediğim sadece takvim zamanı yada kamp zamanı ortaya çıkan belirli bir kesim var onların sadece bir kaç dakikalarını ayırıp beğeni-yorum yapabileceği idi.günlük toplasan on dakika sürmez.zaten oturup bakıyorlar uzun uzun.o baktıkları fotoğrafların arkasında ki emeği de biliyorlar.on dakika ayırıp beğeni yapsalar çok yorulmazlar diye söyledim.biraz ironi biraz gerçek :)gerçi yönetim bile her zaman beğeni yapmıyor :)

Cengaver53 Cengaver53 8.12.2017 08:48:00

Site daha çok kaynak site olarak kullanılıyor biz aktif üyeler olarak farklı yönlerini kullanıyoruz.Mevcut üyeler ilk etapta bir hevesle başlıyor sonradan bırakıyorlar yada farklı uğraşlara yöneliyor olabilirler.Çalışma şartları siteye girmeyi geciktirebilir sahaya çıkamayabilirler şahsen yoğun bir şekilde çalışsam siteye bu kadar sık giremem,paylaşım yapamam

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 7.12.2017 19:59:00

Bizim kullandığımız gibi olmasa da başka amaçlar için (kaynak, vs) çok kullanıldığını duymuştum. aslında sayılar yayınlansa güzel bilgi olurdu.

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 7.12.2017 17:43:00

Sevgili arkadaşlar Trakus'u beğeni sayıları ile değerlendirmeyiniz. Fotogaleri Trakus'un sadece bir yönü.Sayfa giriş sayılarını merak eden olursa paylaşabiliriz. Saygıyla..

toshi1 toshi1 7.12.2017 14:52:00

Bu arada 2017 yılında en fazla beğeni alan fotoğraf durumu ise; Mehmetç, Sibibrya kazı 143, Gedizmen, Saz delicesi, 108, aliatıcı, Kocabaş, 105, Yani maksimum kullanıcı sayısı beğen sayılarından gidersek eğer, 80-143 kişi gibi gözüküyor. Tabi siteye giren çıkan, hiçbir şeye müdahil olmayan, şöyel bir bakıp ne yapıyor bunlar diyen üye sayısı daha fazla olabilir.

toshi1 toshi1 7.12.2017 14:11:00

Üye sayısı 5205, talep girilen sayı 279, yani yaklaşık üyenin %5'i takvim talep etmiştir. Yani sevgili Aslan'cığım beş beğeni ile bu siteyi ne kadar aktif hale getirebileceğini merak ediyorum. Geriye kalan • siteyi neden kullanmıyor. Bunun incelenmesi gerekiyor. İstersenşiz bunu kampta tartışın Cihaner hocam, sizleri seviyorum.

cihaner62 cihaner62 7.12.2017 10:35:00

Aslan bey katılıyorum. Ayrıca bu konunun altında derinleştirilebilecek bir çok konu da çıkabilir. Bende üyelerin belli bir kriterde katılımcı olmaları gerektiğini düşünüyorum. Detayların Samsunda tartışılmasını önerebilirim.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT