X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92817
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

Brian STONEMAN kimdi?

alp alp 29.01.2009 01:59:00
Brian STONEMAN kimdi?

19 Ocak 2009 tarihinde Sayın Ersa KARTAL’ın “toygar”da yer alan mesajını aşağıda veriyorum:

“Bodrum yakınlarında küçük bir sulakalan ve o sulakalana yıllarını adamış bir kuş gözlemcisi, Brian Stoneman... Milas Tuzla ya her hafta aynı şevkle ziyaret eden Brian Stoneman, Türkiye’deki en deneyimli kuş gözlemcilerinden birisi ve en örnek doğa korumacılarındandı. Milas Tuzla ya gitmiş herkesin yakından tanıdığı ve toygardan kuş kayıtlarını okuyanların ismen bildiği Brian’ı 16 Ocak 2009 Cuma günü kaybettik.”

Kendisini şahsen tanıyamadım ancak Kuşbank kayıtlarından ne kadar faal olduğu görülüyordu (Kuşbank’ta tüm zamanların en fazla sayıda tür kayıt eden kuş gözlemcisi). Bodrum için yaptığı çalışmaları anlatan birçok makaleyi internet arşivinde okudum.

Bu forumda Brian STONEMAN hakkında bilgi, düşünce ve anılarınızı paylaşmanızı bekler yakınlarına, Bodrum halkına ve Türkiye Kuş Gözlemcilerine başsağlığı dilerim.

Saygılarımla,

Alp DOĞRU

(TRAKUŞ E-Dergide de Brian STONEMAN hakkında bir yazı hazırlanmasını isterim.)

uykusuz uykusuz 29.01.2009 14:53:00

Çok üzüldüm, Stoneman in kayıtlarını incelerdim. Stoneman belki Türkiye deki en aktif gözlemciydi. Hatta bir keresinde Tuzla da ben de gözlem yapıp fotoğraf çekmiştim. Bütün kuşçuların başı sağolsun.

alp alp 29.01.2009 01:59:00

Brian STONEMAN kimdi?

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT