TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92807
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Sony Crop Gövde+Canon Zoom Lens

yavuzca yavuzca 12.02.2018 15:27:00
Sony gövde (Ör: a6000) + Adaptör (Ör: Sigma MC-11) ile Canon 400mm veya Canon 100-400mm L IS II deneyen arkadaş oldu mu acaba?
Veya bu ekipmanın uyumu ve verimi hakkında olumlu veya olumsuz bilgisi olan var mı?
Selamlar...

vogel vogel 12.02.2018 16:00:00

Ben Sony kullanıcısı değilim. Fakat Sony a7RII ve Canon lensleri uyumu ile internette araştırma yapmıştım. Aşağıdaki linkte Sony a7RII ve Canon 100-400mm ile yorumu okuyabilirsiniz. https://www.dpreview.com/forums/thread/3977946

yavuzca yavuzca 12.02.2018 17:06:00

Çok teşekkür ederim Ümit bey. İnceleyeyim... Selamlar...

vogel vogel 14.02.2018 12:06:00
mergen mergen 16.02.2018 15:59:00

AF hızı etkilenir ; bu da kuş fotografçılığında sorun yaratabilir.

zaferK zaferK 16.02.2018 20:13:00

Uğur bey merhaba... Tüm markaların lens ve makinalarını kullanabilmek adına üretilmiş bir çok adaptör var piyasada.Hatta eski analog makinalarda kullandığımız lenslerle ,dijital makinaları birlikte kullanmak için üretilmiş adaptörler de var. Özellikle internette hemen her marka için üretilmiş onlarca adaptör bulabilirsiniz. Bunlar genelde ucuz ve çok kalitesiz ürünler ,cihazlara takıp çıkartmak bir işkence ,üstelik otofokus imkanı yok ;sadece manuel fokusla kullanabiliyorsunuz. Az sayıda ve belli markalar için üretilmiş kaliteli adaptörleri bulmak çok zor ,bulsanız da mutlaka görüp denemeden almamanızda yarar var.Fiyatları bayağı pahalı ve bunların da bir kısmı sadece manuel olarak kullanılabiliyor.Otofokus yapanlar da kuş fotoğrafçılığı için uygun değil. Sonuçta böyle bir alternatifi pek tavsiye etmem...selamlar...

yavuzca yavuzca 17.02.2018 00:26:00

Bilgileriniz için tekrar teşekkür ederim Ümit bey. İlk linkiniz malum bir forum. Orada FF Sony, 300mm ve 70-200 mm F/2,8 ve Metabones adaptörle testler yapılmış ve çok memnun kalmışlar. Ancak 100-400 ile yapılan testlerde 300 mm'den sonra zorlandığını söylüyorlar. Bu zorlanma sanırım bu Crop gövdede daha fazla olur. İkinci linkinizde de bir çok lensle gerçekten çok geniş bir test yapılmış. Onda da FF Sony kullanılmış. O da 300 mm'den sonra lensin zorlandığını yazmış. Bu durumda bize de 400 mm, hatta Extender de kullanırsak daha ötesi gerektiği için ve lensten Canon'daki verimi alamayacağımı sanarak şimdilik beklemedeyim... Ama bu linkler gerçekten faydalı oldu. En azından maceraya atılmamış oldum :) İlginize tekrar teşekkür ederim. Saygılar selamlar.

yavuzca yavuzca 17.02.2018 00:33:00

Zafer bey, Adaptör ile ışığı daha az alma durumu olacağından 100-400'ün otofokus konusunda zorlanacağı doğrudur. Hali hazırda bazen TC ile bile bunu yaşıyorum. Onu da takınca f 9 veya daha üstüne çıkacaktır sanırım... Değerlendirme ve öneriniz için çok teşekkür ediyorum. Umarım faydalanan arkadaşlar da olur... Saygılar selamlar...

yavuzca yavuzca 17.02.2018 00:38:00

Haklısınız Deniz Bey. Tc zaten etkiliyor, bir de adaptör takarsam otofokusta sanırım zorlanacaktır. İlginiz için çok teşekkür ederim. Saygılar, selamlar...

zien zien 18.02.2018 10:15:00

Sigma Mc-11 ile Sony gövdeler üzerinde bazı denemeler yaptım. Hatta yeni A9 gövde ve Sigma 500mm f/4 lensi de denedim. Sonuç olarak geniş açı lenslerde genellikle sorun olmazken tele lenslerde AF problemi yaşanıyor. Single AF yaparken AF çok yavaş ve kararsız kalıyor. Ancak servo AF yaparken daha hızlı ve nispeten daha isabetli sonuçlar alınabiliyor. Fakat çektiğim 10 karede belki 2-3 tanesi net oluyor. O nedenle tele objektif için Sony gövdelerde hala iyileştirme yapılıyor. Son güncelleme ile A9 artık daha iyi demişlerdi ancak ben denemedim. Farklı markaların metabones modellerine bakılabilir ancak imkan vasa Sirkeci de hepsini denemek lazım... Objektife ve modele göre çok değişkenlik gösteriyorlar...

yavuzca yavuzca 18.02.2018 13:02:00

Ilginiz için sağolun Ali Bey. Anlaşılan adaptörle kullanımda genel sorun, AF hızı gibi görünüyor. Tüp eklendiği için haliyle diyafram değeri de düşüyor bildiğim kadarıyla. Dediginiz gibi deneyerek almak veya o imkan yoksa elimizdeki makinelere kanaat edip maceraya girmemek, simdilik beklemede kalmak en iyi seçenek olacak sanırım :) Değerli bilgileriniz icin tekrar teşekkür ediyorum Ali Bey. Saygılar selamlar...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT