TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

5D Mark IV pozlama konusu

Amatör Amatör 19.02.2018 04:29:00
Merhabalar,

Yeni almış olduğum 5D Mark IV 1-2 stop az pozluyor gibi. Görüntüler pozlama telafisi 0 dayken karanlık çıkıyor. Benzeri bir problemle karşılaşan veya bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum. Yoksa makine ayarları ile mi ilgili ? Görüntüler hem makine hem bilgisayar ekranında karanlık görünüyor. Şimdiden teşekkür ediyorum.

magari magari 7.03.2018 14:01:00

Ekran ışığı kısık olmasın makinenin

Amatör Amatör 20.02.2018 00:36:00

Zafer bey ve Ümit bey çok teşekkür ederim. Daha çok noktasal ölçüm kullanıyorum ama değerlendirmeli kullandığım da oldu. Aslında internette genel bir araştırma yaptım. Zafer beyin de değindiği gibi birçok faktöre bağlı olduğu yazıyor. En çok da sizlerin değindiği gibi pozlama türü ve fon konusuna değiniyor. Malum mevsim kış. Doğru düzgün güneş de yüzünü göstermedi. Işık koşulları kötüydü. Bunun da etkisi var mı acaba bilemiyorum ama 7D Mark II de sanki fotoğraflar bu kadar koyu-karanlık değildi. Aynı kareleri Oğuz hoca (mindo) da çekiyor ama makine ekranında onunkiler çok daha berrak-aydınlık görünüyor. O nikon d750 kullanıyor. Tabi markalar farklı. Ancak ayarlar yaklaşık aynı. Ama belirgin bir fark var. Bir de tabi bilgisayar ekranında karşılaştırmak gerekiyor. Ben acaba makine de mi bir problem var yoksa bu olağan bir durum mudur diye danışmak istedim. Tekrar teşekkür ediyorum.

zaferK zaferK 19.02.2018 09:59:00

Ulusoy bey merhaba...yeni makineniz hayırlı olsun ,mükemmel bir ürün... Az veya çok pozlama sorununa etki eden birçok faktör var.Kuş fotoğrafçıları için en sık rastladığımız nedenlerden birisi Ümit beyin de yazdığı gibi ;pozlamayı hangi ölçümle kullandığınız... Diğer bir başka faktör de fon... Fonda su (ırmak ,deniz ,göl v.s. ) veya yeşillik (çimen ,orman ,yeşil çayır-tarla v.s. ) varsa fotoğraf parlak çıkar ,ışık patlaması görülme ihtimali artar...pozlamayı 1-2 stop azaltmakta yarar var. Fonda gökyüzü varsa (özellikle uçar çekimlerinde ) ,fotoğraf koyu-karanlık çıkar...pozlamayı 1-2 stop artırmakta yarar var... Noktasal ölçümü seçip tekrar deneyerek olumlu sonuç alabilirsiniz...selamlar...

vogel vogel 19.02.2018 08:42:00

Noktasal, kısmi, merkez ağırlıklı, değerlendirmeli ölçümlerden hangisi ile pozlama yapıyorsunuz? Bunların hepsi pozlama değerlerini etkiler.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT