Merhaba Babür, Turgut güzel söylemiş.Kuş gözlemcisi doğa ile barışık,kuşlar ile başbaşa,huzur içinde yaşar.Fotoğraf,kertik yarışına kalkarsan elindeki huzuru da ararsın. Trakuş'un (Türkiye'nin Anonim Kuşları) kuruluş amacı kuşlardı.Zaman içinde (On bir yıl) gelişti,fotoğraf sitesine evrildi.Fotoğraf amaç,kuşlar model oldular. Kuş gözlemcisi olmak için bir çift göz yeter.Biraz donanım dersen,Özmen'in önerdiği dürbün gerekli ve yeterli. "Genç Kuş Gözlemcisinin El Kitabı" nı görmedim.İhtiyacını karşılarsa ne ala. Gözlemcilerin kullandığı,tavsiye edeceğim en yaygın rehper kitap : ''Türkiye ve Avrupa'nın Kuşları'' Ederi 58 lira.WWF'den edinebilirsin.İletişim : Tel: (0212) 528 20 30 Faks: (0212) 528 20 40 E-posta:info(at)wwf.org.tr Tek başına gözlem yapabilirsin ama,deneyimli kuşçularla gurup halinde gözlem yapmanın tadı bir başka. Bursa'da bir çok gözlemci/fotoğrafçı arkadaşım var: alpertuydes Alper Tüydeş Bicicib Bülent Biçici Defleopard Burak Biçici Defne Franziska Arıcı faruq488 Ömer AHU Keşifçi ZAFER KILIÇOĞLU mikrop tuğba gözükara sabanersan saban ersan sabripala Sabri Pala yasar16 Yaşar yılmazdöl gibi. Kuş gözlem turları da düzenleyen Zafer Kılıçoğlu sana yardımcı olacaktır.Beni ararsan irtibatınızı sağlarım. Hatta,gözlem yapmak için Burak Biçici ile bana gelecekler (İstanbul),onlara katılabilirsin. Hoş geldin,başarılar dilerim. Fikret Can 532 216 92 84 fiko99@gmail.com