TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Kuş Gözlemine Sıfırdan Başlamak

baburvina baburvina 10.03.2018 12:17:00
Merhabalar.

Kuş gözlemine yeni başlayan birine neler önerirsiniz? Çocukluğumdan beri kuşlara karşı
bir merakım var, bu yüzden başlamaya karar verdim. Elimde İş Bankası Yayınları nın çıkarttığı "Genç Kuş Gözlemcisinin El Kitabı" ve hediye dürbünü dışında bir ekipman yok :) Neler almalıyım ve nereden başlamalıyım?

Ayrıca Bursa da yaşıyorum. Buradaki kuş gözlem etkinliklerine katılmayı isterim. Şimdiden teşekkürler.

coşkun coşkun 13.03.2018 15:43:00

Hoşgeldiniz Babür bey, ben İznik te yaşıyorum, bu tarafları düşündüğünüzde yardımcı olabilirim, selamlar...05362463946...

defleopard defleopard 13.03.2018 05:08:00

Merhaba öncelikle hoş geldiniz aramıza Fikret amca(eke1) bahsetmiş herhangi bi yardıma ihtiyaç duyarsanız ulaşabilirsiniz 0537 663 49 10 Selamlar.

HBugday HBugday 12.03.2018 14:27:00

Merhabalar Babür Bey, Hoşgeldiniz. Aşağıda doğa derneğinin kuş gözlemine yeni başlayanlar için bir rehberi var. Öncelikle onu okumanızı öneririm. http://www.dogadernegi.org/kusgozlemciligi/

baburvina baburvina 12.03.2018 09:11:00

Tekrar merhaba; Yanıtlarınızı dikkate aldım ve not ettim. Fotoğrafçılığa ilk etapta başlamayı düşünmüyorum, bence doğayı görselleştirmek yerine onun acemisi olmak gerekiyor. Bir bağlantı problemim olduğu için cevaplarınıza ancak bugün dönüş yapabildim. Çok teşekkür ederim.

eke1 eke1 11.03.2018 03:13:00

Merhaba Babür, Turgut güzel söylemiş.Kuş gözlemcisi doğa ile barışık,kuşlar ile başbaşa,huzur içinde yaşar.Fotoğraf,kertik yarışına kalkarsan elindeki huzuru da ararsın. Trakuş'un (Türkiye'nin Anonim Kuşları) kuruluş amacı kuşlardı.Zaman içinde (On bir yıl) gelişti,fotoğraf sitesine evrildi.Fotoğraf amaç,kuşlar model oldular. Kuş gözlemcisi olmak için bir çift göz yeter.Biraz donanım dersen,Özmen'in önerdiği dürbün gerekli ve yeterli. "Genç Kuş Gözlemcisinin El Kitabı" nı görmedim.İhtiyacını karşılarsa ne ala. Gözlemcilerin kullandığı,tavsiye edeceğim en yaygın rehper kitap : ''Türkiye ve Avrupa'nın Kuşları'' Ederi 58 lira.WWF'den edinebilirsin.İletişim : Tel: (0212) 528 20 30 Faks: (0212) 528 20 40 E-posta:info(at)wwf.org.tr Tek başına gözlem yapabilirsin ama,deneyimli kuşçularla gurup halinde gözlem yapmanın tadı bir başka. Bursa'da bir çok gözlemci/fotoğrafçı arkadaşım var: alpertuydes Alper Tüydeş Bicicib Bülent Biçici Defleopard Burak Biçici Defne Franziska Arıcı faruq488 Ömer AHU Keşifçi ZAFER KILIÇOĞLU mikrop tuğba gözükara sabanersan saban ersan sabripala Sabri Pala yasar16 Yaşar yılmazdöl gibi. Kuş gözlem turları da düzenleyen Zafer Kılıçoğlu sana yardımcı olacaktır.Beni ararsan irtibatınızı sağlarım. Hatta,gözlem yapmak için Burak Biçici ile bana gelecekler (İstanbul),onlara katılabilirsin. Hoş geldin,başarılar dilerim. Fikret Can 532 216 92 84 fiko99@gmail.com

abrecchia abrecchia 10.03.2018 22:57:00

Öncelikle hoş geldiniz. Kitap fena değil ancak yanında verdikleri şeye "dürbün" diyemeyeceğim :) Bütçeniz ölçüsünde 8x42 ya da 10x50 bir dürbün ile yakın çevrenizden başlayabilirsiniz (şehir içindeki parklar ve yeşil alanlar çok uygun) Sitemizdeki üye listemizde il bazında arama yapıp yakınınızdaki gözlemci arkadaşlarla irtibat kurabilirsiniz, yardımcı olacaklardır. Bol kuşlu gözlemler dilerim.

tureg tureg 10.03.2018 20:20:00

Kuş gözlemciliğinin son durağı olan kuş fotoğrafçılığına ne kadar geç ulaşırsan o kadar başarılı olursun...Ben başaramadım.Ama Trakuş da çok başarılı Kuş gözlemcileri ve aynı zamanda fotoğrafçıları var...Aramıza hoş geldin diyerek bol gözlemli günler dilerim...Şimdi göç zamanı ve mutlaka ilindeki gözlemci ve fotoğrafçı Trakuşçularla iletişim kurmalısın....

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT