Yasaklar
akin 16.03.2018 07:46:00
15 mart 2018 tarihinde kuş fotoğrafı çekmek için tuzla orhanlıda bulunan DESA ( deri sanayi) içinde bulunan gölete gittim ve foto çekmeye başladım. bu gölet doğal bir gölet olup deri sanayi zeytinburnu dan tuzlaya taşınmadan öncede vardı ve çok sayıda türün yaşadığı etrafı ağaçlık ve sazlık bir yer, normalde fotoğraf çekildiğinin farkedilmesi zor. 30 dakika sonra güvenlikçiler geldi foto çektiğiniz ihbar edildi sanayi bölgesinde foto çekmek yasak dediler.bende kendilerine gayet nazik bir şekilde sanayi bölgesi veya tesislerle ilgili foto çekmediğimi sadece kuş fotosu çektiğimi, buranın doğal alan olduğunu buraya yönetimin yasak koyamıyacağını belirttim, amirlerini aradılar yasakmış bölgeyi terkedin dediler, bende hangi kanun veya tüzükle vs.le yasak olduğunu bana söyleyin terkedeyim yoksa polis çağırın yasaksa onlar çıkarsın dedim.polisi aradılar tabi polis gelmedi, sonra beni amirlerinin yanına götürdüler, güvenlik amiri firmalardan şikayetler oluyor çaktırmadan çekin arkadaşlara zorluk çıkarmayın, arkadaşlar farkederse benim ismimi verin tarzı bir konuşma yaptı.teşekkür ettim ayrıldım.
merak ettiğim husus; sanayi, organize sanayi bölgeleri içinde kalan doğal alanlar için fotoğraf çekme yasağı var mı, olabilir mi? bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim..