TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Yasaklar

akin akin 16.03.2018 07:46:00
15 mart 2018 tarihinde kuş fotoğrafı çekmek için tuzla orhanlıda bulunan DESA ( deri sanayi) içinde bulunan gölete gittim ve foto çekmeye başladım. bu gölet doğal bir gölet olup deri sanayi zeytinburnu dan tuzlaya taşınmadan öncede vardı ve çok sayıda türün yaşadığı etrafı ağaçlık ve sazlık bir yer, normalde fotoğraf çekildiğinin farkedilmesi zor. 30 dakika sonra güvenlikçiler geldi foto çektiğiniz ihbar edildi sanayi bölgesinde foto çekmek yasak dediler.bende kendilerine gayet nazik bir şekilde sanayi bölgesi veya tesislerle ilgili foto çekmediğimi sadece kuş fotosu çektiğimi, buranın doğal alan olduğunu buraya yönetimin yasak koyamıyacağını belirttim, amirlerini aradılar yasakmış bölgeyi terkedin dediler, bende hangi kanun veya tüzükle vs.le yasak olduğunu bana söyleyin terkedeyim yoksa polis çağırın yasaksa onlar çıkarsın dedim.polisi aradılar tabi polis gelmedi, sonra beni amirlerinin yanına götürdüler, güvenlik amiri firmalardan şikayetler oluyor çaktırmadan çekin arkadaşlara zorluk çıkarmayın, arkadaşlar farkederse benim ismimi verin tarzı bir konuşma yaptı.teşekkür ettim ayrıldım.
merak ettiğim husus; sanayi, organize sanayi bölgeleri içinde kalan doğal alanlar için fotoğraf çekme yasağı var mı, olabilir mi? bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim..

DilekveTunç DilekveTunç 18.03.2018 11:59:00

Gecen ay Kamil Abdus Golune akan bir derenin fotoğrafını çekmiştim, bildiğiniz kahverengi boyali bir su idi dere ve göle  akiyordu . Bunun görüntülenmesi islerine gelmez. Parali elemanlariyla engellemeye calistilar sanirim. Parayi veren düdüğü calar misali.

beratt beratt 16.03.2018 11:06:00

kimse ne kanun biliyor ne hüküm.. başınıızı eğip gitseydiniz bir sonra gelen fotoğrafçıya da aynı davranışta bulunacaklardı.. O bölge halka açık.. Biraz diklenince geri vites yapıyorlar.. Memleket at çiftliği gibi olmuş..

avşarbey avşarbey 16.03.2018 11:05:00

1

akin akin 16.03.2018 10:08:00

Desa kimyasal atiklari göle dereye,kanalizasyon sistemine boşaltma konusunda sabıkalı, enson Tuzla da yüzlerce kişi kimyasal atık yüzünden hastanelik oldu, bencede hassasiyetleri bu yüzden, teşekkürler,selamlar Zafer bey..

zaferK zaferK 16.03.2018 09:24:00

Google Earth ile dünyanın her yerini ,hatta oturduğunuz binayı bile görüntüleme imkanı olan bir çağda yaşıyoruz... Sanayi bölgesinde kallavi ekipmanlarla ,üstelik orta yerde nasıl bir ''Yasak eylem'' yapılabilir ki ,anlamak mümkün değil. Bunun tek açıklması olabilir ;demekki o bölgede bazı tesisler görüntülenmesini istemedikleri bazı yanlışlıklar yapıyor... Selamlar...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT