TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

İzmir Gediz Deltası

Tunahuseyin Tunahuseyin 21.03.2018 19:02:00
İyi akşamlar Trakuş ailesi ;

ay sonunda 2 3 günlük izmir gezisi yapacağım. gediz deltasına gitme niyetim var. konum olarak şuralara git diyebilecek yönlendirme yapabilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim. ayrıca deltadan başka kuş görebileceğim populasyonu zengin başka yerlerde varsa söyleyebilirseniz sevinirim.

saygılarımla...

mademiral mademiral 3.04.2018 18:03:00

Çok sevindim mutlu dönmene. Deltada bu sefer böyle olmuş her zaman olmaz. Küçük kerkenezleri görmek bile yeter. Sağlıcakla

Tunahuseyin Tunahuseyin 3.04.2018 17:09:00

abim hafta sonu izmir de idim. deltaya homa dalyanı tarafına bırak arabayı yaya olarak bile almadılar. balıkçı kartı istediler. onun dışında kimseyi almıyoruz dediler. rica da ettim sadece fotoğraf çekeceğim diye ama malesef. ama tuzçullu köyüne gittim. kerkenezler gelmiş 40 50 birey saydım ilk defa bu kadar kalabalık bir grup gördüm. köylülerde çok sıcakkanlı misafirperver karşıladılar mutlu oldum . kahvenin girişinde kumru yuva yapmış yavruları çıkmış herkes özel ilgi gösteriyor ayrıca mutlu etti böyle bir manzara. homa dalyanından boş dönsekte tuzçullu ve kültür parktan güzel kareler yakaladım. teşekkür ediyorum yardımlarınız için.

mademiral mademiral 26.03.2018 13:10:00

Dün itibariyle küçük kerkenezler henüz Süzbeyli'ye gelmemişlerdi.

Tunahuseyin Tunahuseyin 24.03.2018 10:55:00

çok teşekkür ederim hocam. önüzmüdeki hafta sonu orada olacağım bize karşı da o anlayışı arkadaşlar denk gelir umarım :) küçük kerkenez içinde uğrayacağım listem boş olduğu için bir çok kertik çıkar diye ümit ediyorum. selametle...

mademiral mademiral 23.03.2018 12:47:00

Yürümek iyidir. Sabah erken saatte gidip serinlikte yürüyerek pek çok türü görebilir ve keyifli vakit geçirebilirsiniz. Homa Dalyanı araç girişine tamamen kapalı değil. İlk kapıdan girip 2. kapıya kadar olan mesafede özellikle kumkuşlarını vs. görebilirsiniz. Eğer 2. kapıda görevliye rastlarsanız rica edip fotoğraf çekmek için içeriye girebilirsiniz. Geçen sefer araçla girmeme izin verdiler. Bu konuda fotoğrafçılara anlayış gösteriyorlar. Onların sorunları balıkçılarla. Çıkışta Tuzçullu köyüne uğrayıp köy meydanındaki camide ve çevresinde yuvalanan küçük kerkenezleri fotoğraflayabilirsiniz. Köy sakinleri bu konuda anlayışlı. Sanırım kuşlar bu ayın sonuna kadar gelmiş olurlar. Kolay gelsin.

Tunahuseyin Tunahuseyin 22.03.2018 05:52:00

çok teşekkür ederim bilgiler için abim. 20 km lik alanı yürüyerek gezmek imkansız :) artık civar köylerde deneriz şansımızı ne diyelim. selametle...

gedizmen gedizmen 21.03.2018 21:57:00

kuşların yoğun olduğu bölgeye gitmek istersen 20 km parkuru yürüyerek,bisikletle gidip fotoğraf çekebilirsin tabi..... ben sadece araç girişi için yassak dedim... 20 km parkuru hem yürürüm hem fotoğraf çekerim dersen ona yassak yok tabi.. keza aynı şekilde homa dalyanıda araç girişine yasak ...geriye ne kaldı dersen... civar köyleri kaldı.. bu durumda köy ve civarlarına araç ile gidersen şansın bol olsun derim...

Tunahuseyin Tunahuseyin 21.03.2018 19:50:00

belli sürelerde mi yasak yoksa komple mi yasak abi anlamadım. yani gelip orada fotoğraf çekme şansım yokmu hiç.

gedizmen gedizmen 21.03.2018 19:44:00

vallahi kuş cennneti (içerisi) ve homa dalyanı na gitmek isterseniz... YASSAK kardeşim le karşılaşabilirsin ..

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT