TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Türkiyenin Milli Kuşu

Ayhansv Ayhansv 23.03.2018 14:10:00
Gezdiğim birçok ülkelerin Mİlli Kuşları var.Bizdede olmalımı ?
Kuş sevgisinin yayılmasında,ülkenin tanıtılmasında gibi birçok etkisinin olduğunu düşünüyorum.Ülkelerin pullarında ve hatta bayraklarında Milli Kuşlarını görebiliyoruz,
Örnek olarak ;
Uganda nın Milli Kuşu Grey Crowned Crane
Bengaldeş in Milli Kuşu Magpie Robin
İsrail in Milli Kuşu İbibik
Trakuş olarak üye sayısını düşündüğümüzde bu yolda önderlik yapabileceğimizi düşünüyorum.
Mesela benim seçimim ANADOLU SIVACISI

DilekveTunç DilekveTunç 24.03.2018 21:12:00

Milli kuşu bir yana yılın kuşunu seçen ülkeler var. O yıl onunla ilgili posterler, etkinlikler ve yayınlar yapıyorlar. Bizim de milli kuşumuz ve yılın kuşu olması ümidiyle Şah kartal gelince; Macaristan'a gittiğimde gönüllüler anlattı, şah kartal yuvaları yapıp, 24 saat nöbet tutup yuvaları korumuşlar. Şah kartalların sayılarını 250'ye çıkartmışlar. Türkiye'de sayıları bu kadar değildir sanırım. Benzer bir projeyi uludoğanlar için yapmışlar ve sayıların artırmayı başarmışlar.

mademiral mademiral 24.03.2018 14:57:00

Hatırladığım kadarıyla bu konu daha önce de tartışılmıştı. O zaman da böyle bir kuşun olmadığı kanaatine varılmıştı. Bence en makul öneri Raptorman'dan gelmişti. Şahkartal. Çünkü kaya kartalı pek çok ülke ve medeniyet tarafından çoktan kapılmış. Tabii güç-kuvvet vs. önemli değilse benim önerim "Denizli Horozu" olur :)

Ayhansv Ayhansv 24.03.2018 14:47:00

Ben Anadolu Sıvacısı üzerinde durmuyorum.Türkiyenin Milli Kuşu olsunmu diye bir tartışma yapılsın istedim. Kızıl Şahini araştırdım böyle bir kayıt bulamadım.Böyle bir kayıt varsa lütfen bilgilendirin.

myaman myaman 23.03.2018 23:51:00

Anadolu sıvacısı her bölgede yok.Sezai beye katılıyorum.Kızıl Şahin popülasyonunun p'i Türkiyede..

sezaigoksu sezaigoksu 23.03.2018 18:03:00

ben kızıl şahin diye biliyorum

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT