TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Aynasız Full-Frame Kameralar

vogel vogel 12.04.2018 15:38:00
DPreview in aşağıda linkini verdiğim makalesinde aynasız full-frame f. makinelerinin yakında norm olacağını, DSLR hükümranlığının neredeyse bittiği bildiriliyor. Bu sonuca, Canon, Fujifilm, Olympus, Panasonic, Ricoh, Sigma, Sony ve Tamron yöneticileri ile yaptıkları söyleşi sonucu ulaşmışlar. Canon un aynasız full-frame bir makineyi test ettirdiği ve yakında piyasaya sürüceği konuşuluyor. Benim sorum şu: DSLR uyumlu lensler ne olacak? Gerçi Canon yöneticisi bilmem kaç milyon lens sahibini unutmayacağız demiş. Bekleyip göreceğiz.

https://www.dpreview.com/interviews/5014039475/cp-2018-interviews-the-reign-of-the-dslr-is-almost-over

cenkog cenkog 16.07.2018 11:57:00

Aynasızlara da bir deklanşör sesi efekti patlatırlar yakında :)

Dakota Dakota 29.06.2018 17:35:00

Son iki senedir Olympus kamera kullanıyorum. OM-D E_MI Body ile 12/40 f 2.8 , 40/150 f2.8 , 300 mm f4 ve 60 mm f2.8 macro takım. Çok memnunum. M Zuiko Lensler inanılmaz seviyede başarılı. İçinde tüm ekipmanın olduğu küçük bir çanta ile araziye çıkmak çok keyifli Ve mükemmel sistemin her gün yeni bir özelliğini keşfediyorum. Sessiz modunda siz dahi fotoğraf çektiğinizi hissedemiyorsunuz. Eğer Full frame body piyasaya sürerlerse diğer söz konusu çok anormal pahalı markaları siler süpürür. Gerçi 2 çarpan faktörüyle 300 mm yi 600 mm olarak kullanmak da ayrı keyif. Gelgelelim; Sanırım yaşımdan kaynaklanıyor, 5D Mk III, 1.4 TC ile 500 mm lens fasulye torbasının üzerine şöyle keyifle yerleştiğinde o deklanşör sesini duymak, 7D mk II nin Batery grip takılıyken o seri çekim sesinin hissettirdiklerini de hiç bir şeye değişeme diye düşünüyorum... Sonuç Bu sevda öylesine bir sevda ki, ucu bucağı yok ... Saygılarımla.

cenkog cenkog 28.06.2018 18:49:00

Sony lensleri görece daha pahalı bir de maalesef...

zien zien 12.06.2018 01:25:00

Tele objektif çeşidinin az olması nedeniyle bizim gibi kuş ve yaban hayat fotoğrafı çekenler aynasız gövdelere mesafeli duruyor. Ancak tele objektifler Gökçe'nin de dediği gibi yolda. Tele objektif ihtiyacı olmayanlar zaten aynasıza çoktan geçtiler bile. Ticari anlamda özellikle video ihtiyacı da var ise aynasız gövdeler çok avantajlı. Sony bu yüzden oldukça iyi satış rakamlarına ulaştı. Geçen yaptığım Fujifilm testi beni bile şaşırttı. Af olayını da gayet iyi çözmüşler. Geriye sadece pil performansı ve tele objektif kalmış... Test linki: http://www.senelfoto.com/fujifilm-x-h1-ve-100-400mm-test/

matvor matvor 11.06.2018 22:31:00

Sony nin aynasız gövdeler için 400mm f2.8 lensi bu sene çıkacak. 500 f4 ve 600 f4 lensleri de yolda. Sony 6500 aynasız gövdesinin ISO başarısı diğer markaların bazı ff gövdelerinden bile başarılı. Yaygın kullanımının olmaması ve fiyatlarının diğer markalara göre yüksek olması dezavantaj. Kendim Sony nin yarı geçirgen sistemini kullanıyorum ileride aynasız yolu görülüyor.

alhn alhn 11.06.2018 18:33:00

aynasız makinelerin en önemli özelliği elektronik vizör, daha çekerken ne çektiğini görüyorsun, patlayan veya karanlık kalan yerler, alan derinliği vs. bence bu çok önemli bir özellik. Makine üreticileri isteseler bunu aynalı makinelerde de yapabilirler ama yapmıyorlar. Canon EF ve EFS lensler canonun aynasız makinelerinde bir çevirici ile rahatlıkla kullanılabiliyor. Canonun aynasız FF makinesi yolda. Şahsen, 5dsr kalitesinde aynasız bir makine yapsın ben aynasıza geçerim.

gedizmen gedizmen 11.06.2018 09:53:00

Bir hatırlatma.. Sony A7R III Aynasız Fotoğraf Makinesi Türkiye satış fiyatı: 18.000 TL

vogel vogel 8.06.2018 17:08:00

Cenk Bey ayrıntılı yorum için teşekkürler. Teknik yönünü çok iyi bilmiyorum. Ancak, bildiğim tek şey Sony alfa 7III'ün inanılmaz performansı. Canon bu seviyede aynasız üretip piyasaya sürerse ve EF lensler ile uyumlu olursa bir dk bile beklemem aynasıza geçerim.

cenkog cenkog 8.06.2018 14:23:00

Görünen köy kılavuz istemez. DSLR olayı artık bitmiştir. Gün sayıyoruz. Artık aynaya, shutter'a vb gerek yok. Elektronik olarak her şey çok daha kolay ve çok daha mantıklı bir şekilde halledilebiliyor. Aynasız makinelerde artık, DSLR'lerde olduğu gibi her lens için ayrı ayrı odaklama kalibrasyonuna ihtiyaç yok. AF zaten ana görüntü sensörü üzerinden üzerinden kolaylıkla hallediliyor. Mekanik hareketli parça çok daha az. Eskime ve arıza daha az, FPS sayısı teorik olarak sadece işlemci ile sınırlı... Shutter ve ayna vibrasyonu etkileri yok vb. Avantajı çok fazla bu yeni sistemin ve dezavantajları da aşıldı bile... Bir de video imkanları çok daha iyi aynasız sistemlerde ki dünya artık video dünyası...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT