TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

MAK DİLEKÇE-2018

demokritos demokritos 17.04.2018 16:20:00
Arkadaşlar merhaba.
Daha önce 2016-2017 Merkez Av komisyonu (MAK) Kararlarında alınan kararlar için imza kampanyası düzenlemiş ve sesimizi duyurmaya çalışmıştık. Ancak doğa sever sayısının çok az olduğu ülkemizde kampanya amacına tam anlamıyla ulaşamamıştı.

Daha sonra 2017-2018 MAK toplantısı öncesinde dilekçe kampanyası olarak güncellediğimiz etkinliğimiz çok daha etkili oldu ve toplantı sonucunda 7 güne çıkarılan av günleri tekrar 3 güne düşürüldü. Avlanma izni verilen boz kaz av listelerinden çıkarıldı. doğa severler de toplantıda varlıklarını hissettirdi.

Bu yıl da dilekçelerimizi verip sürecin içinde olalım diyoruz.

Aldığım duyumlara göre yüzlerce avcı dilekçesi ava kapatılan alanların ava açılması veya av kotalarının yükseltilmesi için toplantıya sunulmuş durumda.

Siz doğayı sever dostlarımdan ricam;
1- ekteki dilekçeye yazışma kuralları içerisinde kendi eklerinizi-düzeltmelerinizi yaparak;
dkmp@ormansu.gov.tr
adresine göndermeniz.
2-Trakuş üyeleri başta olmak üzere tanıdıklarınızla, doğayı sevdiğini söyleyen insanlarla dilekçeyi paylaşmanız ve onların da göndermelerini rica etmeniz.

Biliyorum çok az kişiyiz, ama doğamız için bir tuşa basarak bu dilekçeyi göndermeniz ve paylaşmanız çok önemli.
Umarım toplantıda istemediğimiz kararlar çıkmaz.
Selamlar, bol kuşlu günler.

NOT: DİLEKÇENİN MAİL OLARAK GÖNDERİLMESİ RESMİ OLARAK İŞLEME GİRMESİNE YETİYOR VE SİZE CEVAP GELİYOR.

GÖNDERME ADRESİ : dkmp@ormansu.gov.tr

DilekveTunç DilekveTunç 7.05.2018 21:52:00

Hala üyelerimizden dilekçe göndermek isteyenler var mı? SON İKİ GÜN. Avcı Dernekleri Doğa Koruma ve Milli Parklar ile masaya oturup ne kadar kuş ve nerelerde vurmak istedikleri konusunda ısrarcı olacaklar. Dilekçe örmeği ya da kendi yazdığınız dilekçeyi lütfen veyseleroglu@gmail.com , veyseleroglu@ormansu.gov.tr, ntas@ormansu.gov.tr adresleriniz yollar mısınız?

hyperbiker hyperbiker 5.05.2018 12:38:00

Bu memlekette Bahçeli ne derse o olur, ona ulaşmaya çalışıp derdimizi anlatmak daha mantıklı bence. "Veysel, şu avcılara engel ol" dedirtebilirsek çok şey değişebilir. devlet.bahceli@tbmm.gov.tr adresine bir e-posta atıp şansımı deneyeceğim ben.

demokritos demokritos 4.05.2018 21:34:00

İnsan düşünüyor gerçekten onca mail kaybolmuş da bir daha yollayın diyenlerin ciddiyetini... Kusura bakmayın bir daha gönderin diyorlar yani, Hiç şaşırmadım maalesef, Bu sağlıksız yönetimden çıkacak MAK kararlarının da sağlıklı olmasını beklemek hayalcilik olacak gibi...

DilekveTunç DilekveTunç 4.05.2018 10:49:00

Epostasında sorun varmış DKMP'ın bu adreslere yollayabilirsiniz: veyseleroglu@gmail.com , veyseleroglu@ormansu.gov.tr, ntas@ormansu.gov.tr Bu arada Mustafa kadar yumuşak yazmadım. Avlanmanın ülkemizde tamamen yasaklanması gerektiğini, bu çalışmalar başlatılana dek acil olarak "elmabaş patka" "üveyik" türlerin av listelerinden çıkartılması gerektiğin yazdım.

SOGUKPINAR SOGUKPINAR 25.04.2018 21:00:00

Mustafa kardeşim çaban ve paylaşımın için teşekkür ediyorum.Mesajında biraz serzeniş olsa da bu serzenişin doğa sevginden kaynaklandığını hepimiz biliyoruz. Ben de derim ki , Bimer ve Cimer'in en etkili olduğu alanlar maalesef suç içeren ihbarlar ve Adliyeye gönderilen bilgi notlarıdır...Bu bilgi notları ile ilgili olarak adli merciler her türlü araştırmayı yapar ve sonucundan başvuran kişiye bilgi verirler.. .Ancak bu tür idari tasarruf gerektiren Bimer ve Cimer başvurları maalesef istenilen sonuca ulaşmamaktadır, bunun nedeni bu tür başvurularda yetkili kişiler iddiları ciddiye almadıkları gibi bu talepleri sonuçlandırmak için de kendilerini zorlamamaktadırlar...Bu tür taleplerde , en iyi sonucun yakın ilişkiler ve diyaloglar sayesinde alındığına bizzat şahit oldum...Kızılırmak Deltası ile ilgili saatlerce konuşabilirim...Bizlerin yapması gereken yetkili kişilerle bire bir temas kurmak ve ve yetkili kişilere durum analize yapmaktır...Samsun'dan selamlar gönderiyorum.Çabaların için de tebrik ediyorum...

dede dede 25.04.2018 20:11:00

Mustafa, siteye fazla giremiyorum. O nedenle açtığın forumu da yeni gördüm. Hemen dilekçe gönderiyorum. Çabalarına teşekkür ederim. Sevgililerimle.

demokritos demokritos 25.04.2018 19:46:00

Bu kadar az katılımla Bimer'e yazmak da çare olmaz maalesef. Katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Kalan arkadaşlara bol kuşlu günler diliyorum, tabi ileride fotoğrafını çekecek kuş bulabilmeleri bir başka dileğim...

zekifirat zekifirat 19.04.2018 22:46:00

direk BİMER üzerinden başvuru oluşturulmalı bence.

koseerdal koseerdal 19.04.2018 12:04:00

Dilekçeyi yazdım, gönderdim. Denizde bir damla olabildiysem ne mutlu bana, sevgilerle...

empati empati 18.04.2018 10:30:00

Merhaba Mustafa bey; Dilekçeye Tuzla Lagününün çöp alanı olarak kullanılmasının engellenmesi konusunu ekledim ve gönderdim. Çabanız için teşekkürler, selamlar.

OzlemR OzlemR 18.04.2018 07:27:00

Mustafa Bey, ne iyi yaptınız... Önceden harekete geçmek için bizleri uyardınız... Gönlünüze sağlık... Dilekçeyi gönderdim. Ben özellikle her ziyaretimde ayrı üzüntü duyduğum Riva'yı ekledim. Buradaki rant ve inşaat baskısına ek olarak devam eden yoğun avcılık, ne kuşlara ne de bizlere nefes aldırıyor. Av sezonunda örneğin Pazar günleri, pikniğe veya yürüyüşe gelen insanları bile tehdit edecek boyutta süren bir avcılık var. Umarım çabalarımız bir yerlerden karşılık bulur. Selamlar, sevgiler...

Dakota Dakota 18.04.2018 00:32:00

Uyarı için çok teşekkürler. Mümkün olabildiğince daha çok dilekçe ve imza konusunda maksimum çaba gösterilecek emin olun. Ve fakat Mustafa Arık beyin yazdıklarını okuyup, Çok Değerli Kardeşim Tamer Yılmazın canhıraş çabalarını bilip, gözlerimin önünde yok edilen Antalyanın Kundu su, fıstık çamı ormanlarını ve dere yatağını, doğal yaşam alanı olarak en özeli idi, Kazım Çapacı ile birlikte ağladık ağır iş makinaları ile darmadağın edildiği dönem... şuursuzca işletilen kontrolsüz maden ve Mermer ocaklarının göl yataklarındaki yaşamı yok eden etkilerinden mi, haritalara yasal olmadığı için işlenemeyen Hektarlarca büyüklükteki göletlerin su tutması için yok edilen doğa, mahvedilen Doğal yaşam mı; ve daha yüzlercesini, hangi birinden bahsedelim .... Her birimiz zaten bilmekteyiz de, canhıraş çırpınışlar çare olacak mı.... Bilemiyorum. Torunum için üzülüyorum. Çok hem de çok....

Gavurdağlı Gavurdağlı 18.04.2018 00:05:00

Osmaniye'nin koskoca kuş cenneti bitti. Alanın girişindeki Cevdetiye'ye kurulan göçmen kampı sakinleri tam gaz kuş yakalayıp satıyor. Doğal bitki örtüsü de hedefleri arasında. İki yılda kuş cenneti adeta çekirge sürüsü girmiş gibi oldu. Diğer bilinen sorunları bile düşünemez olduk. Yine de bakanlığa dilekçe yazacağım.

adem1974erdem adem1974erdem 17.04.2018 23:14:00

Ilgın'ın Küçük Kuğuları ve üveyikleri de korunsun istiyorum. Dilekçeye ılgın^ı ekleyip göndereceğim.

avşarbey avşarbey 17.04.2018 22:46:00

Avcılara,Yüzlerce kamyon çöp dökülmesine, tarım ilacı bidonların atılmasına alıştık derken, bugün ağyatan ve akyatandaki ile Göksu deltasında ki doğal koruma sınırları içerisindeki çayırlıklar çiftçiler tarafından tarla haline getirilmiş Göksu bölgesinde buğday, Adana bölgesinde ise karpuz ve sebze (sera) ekilmiş. Hemde yüzlerce dönüm arazi.(!) Son Göksu gezilerimizde hava limanı tarafından gelip alana ilk girdiğinizde soldaki ekilen alan içerisinde avcıları gördük. Milli parkları aradık. biz telefonu kapattık 3-4 dakika sonra adamlar pılıyı pırtıyı toparlayıp topukladılar. olaydan 30-40 dakika sonra av koruma deldi bizi sorguluyor. "Ya diyorum avcılar için biz aradık." Yok biz kimden izin almışız. Sonra avcıların bıraktığı atıkları görünce bize inandılar. Sordum ya biz telefon açtıktan bir iki dakika sonra nasıl apar topar kaçtılar. Valla onu bilemeyiz. Belkide haberleri olmuştur cevabını verdiler. Yani yine dilekçeleri gönderelim de kimi kime şikayet ediyoruz onu anlamadım

Nedimilkin Nedimilkin 17.04.2018 22:34:00

Uyarınız için teşekkürler.Elimizden geleni yapacağız.Selamlar

MuratUyman MuratUyman 17.04.2018 16:53:00

Merhabalar Mustafa Bey, Dilekçeyi Çanakkale için: Çardak Lagünü (Lapseki), UzunHızırlı Göleti (Eceabat-Gelibolu Yarımadasında olmasına rağmen ava açık), Karabiga Deltası, KumKale Deltası olarak güncelleyip gönderdim. Çanakkale için ne yazık ki ava yasak olması da farketmiyor. Kavak Deltasında av yasak ama heryer güme. :( Umarım birşeyler değişir.

demokritos demokritos 17.04.2018 16:24:00

Sondan ikinci paragrafta örnek olması için benim için ayrı bir önemi olan ve çok yakınımda olan Acıgöl için talepte bulundum. Sizlerden ricam kendi bölgenizde olan ve ava kapatılmasını istediğiniz sulak alanları dilekçenize eklemeniz. Toplantı büyük ihtimalle 11 Mayıs 2018 tarihinde olacak, sınırlı vakitte ne kadar çok kişiye ulaşabilirsek o kadar değerli olur. Tüm katılan arkadaşlara şimdiden teşekkürler :)

demokritos demokritos 17.04.2018 16:21:00

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE ANKARA 03.05.2017 Tarih ve 16 karar numarası ile resmi gazetede yayınlanan 2017-2018 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu kararlarında IUCN (Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi) kriterlerine göre Elmabaş patka (Aythya ferina) ve Üveyik (Streptopelia turtur) VU (Hassas) olarak sınıflandırılmış olmalarına rağmen avlanmalarına izin verilmektedir. 2017-2018 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu toplantısı öncesinde yapılan başvurular dikkate alınmamış ve bilimsel veriler göz ardı edilmiştir. Bu iki türün av listelerinden çıkarılması gereklidir. Ülkemizde sulak alanlar gün geçtikte kirlilik, insan etkisi ve av baskısı altında yok olmaktadır. Ülkemiz doğasının korunmasından sorumlu olan kurumunuzun bilimsel verilerden uzak, sadece avcı dernekleri ve topluluklarının verdiği bilgiler ile Karar vermesi sağlıklı olmayacaktır. Avcılara verilen zorunlu avcı eğitimlerinde mutlaka ekolojik dengeler konusunda bilgi verilmelidir. Mevcut avcı profili doğadaki canlı nüfusunu sınırsız, tüketime açık ve kendilerine ait olarak görmektedir. Avcılara hitap eden yayın organları da bu konuda bilimsellikten uzak popülist yayınları ile bu kanıyı desteklemektedir. Bu tip yayın kuruluşlarının daha ciddi çalışması konusunda Bakanlığın tedbir alması avcıların çevre bilincine kavuşması açısından çok önemlidir. Avlanacak türleri gösterir listelerde bir çok tür için limitler canlıların nüfusları düşünüldüğünde çok yüksek sayılardır. Bu konuda limitlerin bilimsel çalışmalar gözetilerek tekrar düzeltilmesi gereklidir. Sulak alanlarda son dönemlerde yoğun şekilde suyun içinde güme teşkilleri oluşturulmakta ve hareketli güme kullanılmaktadır. Ayrıca motorlu tekne tarafından çekilen motorsuz teknelerde hareketli av yapılmaktadır. Kontrollerin sıklaştırılması için Milli Park personellerinin yetersizliği bilinmekte olup, personel takviyesi ile denetimlerin yoğunlaştırılması ve doğaya en büyük zararı veren kaçak avcılığın önlenmesi gerekmektedir. Avlak olarak tabir edilen sulak alanlarda atılan av fişekleri nedeniyle kilolarca kurşun sulak alanlara, tarım arazilerine ve doğal çevreye saçılmaktadır. Ülkemizdeki tarım alanları ve doğal alanlara atılan tonlarca kurşun kirliliğinin toplantıda dikkate alınması ve bu konuda çalışma yapılması elzemdir. Göller bölgesinde daha önce ava kapalı olan ve birkaç yıl önce ava açılan Acıgöl sulak alanında doğal yaşam tükenme noktasına gelmiştir. Alanın avlak statüsünden çıkarılması gereklidir. Uzun yıllardır yapılmakta olan kış ortası su kuşu sayımlarında elde edilen veriler ve sulak alanlarda yapılan bilimsel çalışmaların 2018-2019 av dönemi merkez av komisyonu kararlarında göz önüne alınması, Nesli tehlike altında ve azalmakta olan türlerin av listesinden çıkarılması, Ülkemizdeki Ramsar alanlarının avlak statüsünden çıkarılması için; Gereğini arz ederim. 16.04.2018 Adresisim-TC kimlik no.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT