TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

kuşlar sunusu için yardım

mikrop mikrop 15.02.2009 13:44:00
merhaba,

bu ayın 26 sında Bursa- Eskikarrağaç köyünde kuş gözlem kulemiz açılıyor. ULUKUŞ olarak, açılışa gelecek Ted koleji, Yenikaraağaç Köyü ve kırcılar burslu öğrencilerine kuşları ve gözlemciliği tanıtan özendirici bir sunum yapmak istiyoruz.

sunumda kuş fotoğrafları eşliğinde çevremizde görebileceğimiz kuşları, onları nasıl görebileceğimizi ve onları tehdit eden faktörleri anlatacağız.

bunun için öncelikle, kuş fotoğraflarına ve hangi noktalara parmak basmalıyız konusunda görüşlerinize ihtiyacımız var. karşımızda öğrenmeye açık bir sürü genç olacak ve hiçbirşeyi atlamak istemiyoruz.

sunum sırasında fotoğraf shiplerinin adları fotoğrafların kenarına yazılacaktır.

fotoğraflarını kullanmamıza izin verebilecek olanlar ve kuşlara yönelen tehditler konusunda şunu da söylesen iyi olur diye tavsiyesi olanlar, lütfen cevap yazsın.

yardımlarınızı bekliyorum, tuğba.

bufatih bufatih 15.02.2009 23:17:00

Sevgili Tuğba merhaba,

Şimdi rumuzuna tıkladım, Hersek lagününde Cemil Bey lerle yaptığımız KOSK gözleminde Bursadan gelen arkadaş değil misin sen ?:))

Öncelikle kutluyorum sizleri, çok güzel girişim bu.

Sunum konusunda kendi adıma bütün fotoğraflarımı kullanabilirsin, orjinal hallerini de gönderebilirim ama, bu konunun üstadları ilk aklıma gelen bir kaç ismi burdan zikredebilirim. Sevgili Mehmet Hanay, Okan Koçyiğit. Öyle tahmin ediyorum ki, bu ustaların dağarcıklarının bir köşesinde istediklerin dosya halinde duruyordur.:)

Başarılar, selamlar...

tuncerto tuncerto 16.02.2009 00:43:00

Merhaba Tuğba Hanım

Güzel etkinliğinizde benim fotoğraflarımdan istedikleriniz varsa kullanabilirsiniz:)

Başarılar dilerim:))

Selamlar..Sevgiler..

rockisland rockisland 16.02.2009 00:45:00

Merhaba Tuğba hanım,

Fatih bey ve Okan beyin arşivi size fazlasıyla yetecektir,

Ama benim fotoğraflarımdan da istediklerinizi kullanabilirsiniz.

Hatta tür listesi filan yazabilirseniz elimden geldiği kadar yardımcı olmaya da çalışırım.

Böyle güzel, eğitici bir etkinlik içinde ufacık da olsa bir katkım olursa çok sevinirim.

Selamlar

serhattigrel serhattigrel 16.02.2009 01:23:00

Benim fotoğraflarıma da bakabilirsiniz.

Doğrudan alabilir kullanabilirsiniz, isterseniz büyük formatlarını benden talep edin.

Çalışmanız için sizleri kutlarım.

Dikkuyruk Dikkuyruk 16.02.2009 12:29:00

"Varım" diyorum....:)

ömer ömer 16.02.2009 23:00:00

Fotoğraflarımdan istediğinizi kullanabilirsiniz.

capaci capaci 17.02.2009 00:01:00

ne güzel bir etkinlik.

trakuş ya da web sayfamdaki fotolarımdan dilediklerini kullanabilirsiniz.

kolay gelsin

sevgiyle...

dogansoysal dogansoysal 17.02.2009 11:11:00

benim de fotoğraflarımı buradan veya web sitemden alabilirsiniz.

www.dogansoysal.com

sevgiler...

Mystere Mystere 17.02.2009 11:20:00

Merhaba, kişisel sayfamdan ya da trakustan dilediğiniz fotoğrafımı kullanabilirsiniz, keşke fırsatım olsa da aranızda olabilsem o gün...

çitlenbik çitlenbik 17.02.2009 16:23:00

Bedri Bey sağolun adımı anmışsınız ama saydığınız diğer kişiler dahil, benden çok daha değerli üyelerimiz var. Ben belki sadece bir adım Tuğba dan öndeyim o kadar, belki de değilim.

Fotoğraf konusunda hele hiç iddialı değilim.

Tuğba benden bir isteğin olursa yine de seve seve :)

mikrop mikrop 17.02.2009 22:15:00

merhaba,

sunum için verdiğiniz değerli destek için herkese teşekkür ediyorum. bu tür konularda, başlıbaşına kaynaklık yapacak bir topluluğumuzun olması gerçekten büyük mutluluk.

açılış günü (26 şubat) müsait olan üyeleri ağırlamayı canı gönülden isteriz.

resimleri toparlar toparlamaz sunumumuzun görsel kısmını halletmiş olacağız ama metin kousunda da ciddi eksiklerimiz var.

metinde değinmeyi planladığımız noktalar;

-uluabatta en sık görülen türler hakkında kısa bilgi (bahri, küçük karabatak,yeşilbeş, çamurcun, elmabaş,sakarmeke, karabaş martı,büyükbaştankara,leylek vb.)

-bunlardan nesli tehlike altında olanları baz alarak, onları nelerin tehdit ettiği, ve insanların bu konudaki payı.

-kuş gözlemciliğine değinerek biz bu konuda ne yapabiliriz, kuşları nasıl koruyabiliriz.

- dinleyenler nasıl kuş gözlemcisi olabilirler? şeklinde olacak. Bunları anlattıktan sonra da kuleye tırmanıp ilk kertiklerini attıracağız ;)

metin konusunda da fikirlerinize ihtiyacımız var.

selam ve saygılarımla, tuğba.

KANDIZLIK KANDIZLIK 18.02.2009 00:48:00

Fotoğraflarım çok olmamasına rağmen işinize yarar olan varsa kullanabilirsiniz, ayrıca yazınızda belirttiğiniz türlerden karabaş martı için, tür sayfasındakinden daha fazla fazla bilgiye ihtiyaç olacaksa takviye edilebilir.

Düşünce ve uygulamanız için tebrik eder, kolaylıklar dilerim .

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT