TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Kuş gözleminde yem kullanımı

goreng goreng 26.04.2018 15:24:00
Merhaba,

İki hafta önce ABD de bir doğa parkında kısa gözlem yapma fırsatım oldu. Doğaseverlerin, küçük kuşlar için yanlarında tahıl benzeri yem torbaları getirdiklerini gördüm. Hatta ben de birisinden bir avuç aldım ve kuşlar elimden yem almaya geldiler. Bizdeki zor gözlem koşullarını düşündüğümde, afalladım elbette, aldığım keyif ise cabası...

Bu konuyu ne zamandır kafamda evirip çeviriyordum, denesem mi diye. Beni alıkoyan iki mesele vardı. 1. Yanlış yem kullanıp, hayvanların sağlığına tehlike oluşturmak. 2. Kaçak avcılar için de yürüyüp yol açmış olmak.

Yine de üstatlarımızın bu konudaki görüşlerini öğrenmek isterim, harekete geçmeden önce.

Herkese selamlar.

goreng goreng 30.04.2018 10:48:00

Değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Doğrusu, düşüncelerinize ben de katılıyorum, özellikle av baskısı ve yaban kuşlarının ilişkisi kısmına. Samsun'a sevgiler...

SOGUKPINAR SOGUKPINAR 27.04.2018 21:32:00

Gökhan Bey, Ülkemizde av baskısı nedeniyle kuşlar insanlardan uzak duruyorlar ve bu kaçış neredeyse damarlarına kadar işlemiş durumda ..Avrupada , bizim avcılar gibi her uçana ateş etmedikleri için kuşlar daha uysal ve bazı bölgelerde bahsettiğiniz gibi elinize kadar geliyorlar...Sizin yemleme hususuna gelince,doğal ortamda ötücü kuşlar Avrupada olduğu gibi yanınıza kolay kolay yaklaşmazlar...Eğer yabani ortamda kuşları kendinize alıştırırsanız bence bu büyük bir başarıdır...Bana göreyse herşey doğal ortamında güzeldir, şiddetli kış olmadığı sürece ben dışardan beslemeyi tasvip etmiyorum, Samsun'dan selamlar...

goreng goreng 27.04.2018 09:22:00

Yorum için teşekkürler ancak benim sorumla bağlantısını anlayamadım.

SOGUKPINAR SOGUKPINAR 26.04.2018 20:53:00

Suriyeliler olmasın , kuşlar konusunda acımasız oldukları söyleniyor.Sosyal medyafa güvercinler dahil her uçan kuşa musallat olduklarına dair kayıtlar da var...Allah ıslah etsin.Allah gözlerini doyursun.

DilekveTunç DilekveTunç 26.04.2018 19:20:00

Istanbul'daki papağanları yakalayıp satiyorlarmis. Milliyetini soylemeyeyim.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT