TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Yaralı flamingo

leventcakir leventcakir 1.05.2018 00:53:00
Bugün(30 Nisan 2018) Adana tuzla dalyanında Mehmet Öztürk isimli bir arkadaşla tanıştım bana gölde ağlara dolanmış bir flamingo olduğunu söyledi, ben de bana Adanada yardımcı olan Derviş Kökenek beyi aradım sağolsun yardımcı oldu, Doğa korumayla irtibata geçtik, tesadüf koruma görevlisi arkadaşlar hemen geldiler zaten onlarda iki gündür onu arıyorlarmış ama bulamıyorlarmış, nihayet flamingo kurtarıldı boynuna ve ayağına takılı ağlar çıkartıldı, anlaşılan uzun bir süredir o şekilde hareketsiz kalmış ve beslenememiş şimdi tedavi altında, flamingoyu elimde tutup biraz sevdim, gerçekten çok zarif bir hayvan,inşallah eski sağlığına kavuşacak.

DilekveTunç DilekveTunç 2.05.2018 13:56:00

Aklınızda olsun. Tebrikler harika haber. İyi ki sizin gibi doğa ve kuş severler var. Çok çok teşekkür ederiz. Aklınızda olsun diye, bana öğretilen ve belki sizin de çok iyi bildiğiniz bir şeyi hatırlatırsam yanlış anlamazsınız umarım. Doğadaki hayvanları insanlara alıştırmamaya çalışıyoruz, rehabilatasyon sırasında da ne kadar az insan görürse o kadar iyi ya. Sebeplerden biri: gelecekte kötü niyetli insanlara yaklaşmamaları için. Flamingo konusu bahane oldu. Belki yelkovan görüp kurtaranların elinde tutmaması hemen suya bırakması için yazdım. Balıkçılar ilk günden beri oltadan kurtarır kurtarmaz, hemen o saniye suya bırakıyorlar. Ama elinde yelkovanla fotoğraf çektirmeye çalışan vatandaş filan görürseniz, yelkovanın stresse girmemesi için uyarmayı ihmal etmeleyim. Sevgiler, saygılar dg

zaferK zaferK 1.05.2018 10:13:00

Arada bir de olsa böyle güzel haberleri duymak ilaç gibi geldi... Tüm emeği geçen arkadaşları tebrik ediyorum ,duyarlılığınız için teşekkürler...selamlar...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT