TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

zor gün

serhattigrel serhattigrel 10.07.2018 00:52:00
Yaz ayları site girişleri her sene azalıyor, sıcak, tatil ve kuş azlığı bunun ana sebebi.
Bu sene bir de sitenin yavaşlığı eklenince 7 Temmuzda iki adet gelen fotoğraf ile bir rekora imza attık, bu üzücü bir durum.

Ama öte yandan Dörtdivan dan gelen harika yırtıcı fotoğrafları ile başka bir şok yaşadık. Nefis kareler çıkıyor. Seyrine doyum olmuyor.
Şimdi merakım ayın 9 unda gelen birbirinden güzel fotoğraflardan nasıl seçim yapacağımız !

Aman torpil yok, bakalım hangileri çıtayı geçip günün kareleri olacak..
Zor bir seçim bizleri bekliyor.

Amatör Amatör 14.07.2018 01:53:00

Sayın başkanımız Serhat beye katılıyorum. Alınma ve gücenme korkusu olmadan yorum yazabilmek önemli. Ben bilakis benim fotoğraflarıma eleştirel yaklaşılması taraftarıyım. Ben ve benim gibi kuş fotoğrafçılığına rölatif olarak yeni başlayanlara bu eleştirel yaklaşımın aynı zamanda büyük faydaları olacağı kanaatindeyim. Özellikle sitedeki usta fotoğrafçıların bu konuda yeni başlayanlara büyük faydaları dokunabilir. Keskinlik, doygunluk, kırpma, noise giderme ayarları, fotoğrafı 4K yerine FHD yükleme gibi konularda önerilerde bulunabilirler. Bu aynı zamanda beğeni ve seçimleri de kolaylaştıracaktır. Fotoğraflarıma aynı zamanda eleştirel yaklaşarak fotoğraf kalitesini bir üst seviyeye taşımama yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

serhattigrel serhattigrel 11.07.2018 18:18:00

Bekledim ve gördüm, Bence bir iki fotoğrafa haksızlık oldu. Bir jüri seçse farklı kareler çıkabilirdi, ama sonuçta doğru olan bu, toplumumuzun seçimi. Hangi seçim sistemini koyarsak koyalım, haksızlıklar yine olacaktır. Ancak hepimiz aynı bilgi ve görgü seviyesine gelirsek, seçimler çok daha sağlıklı olacaktır. Bu da, alınma ve gücenme korkusu olmadan yorum yazabilmek ile mümkün olabilir. Maalesef bu hala hepimizin çekindiği bir konu.. Bu konuda bir milat başlatabiliriz.

rousettus rousettus 10.07.2018 02:51:00

Başkanım durum vahim ama senin açından. Artık türe mi çıkarsın, tura mı çıkarsın bilmiyorum :) Van tarafına yolculuk fena olmaz gibi.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT