TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

GÖÇ BAŞLADI!

DilekveTunç DilekveTunç 10.07.2018 15:13:00
TÜRKİYE’NİN İLK LEYLEK KAYDI
10.7.2018 / saat: 12.30 / AVŞA ADASI / Türkiye

🔭 İlk gözlem kaydı yakın arkadaşım, hemşerim Çiğdem’den Atalante Kairos dan geldi.
- Yakından gördüm, telefon uzak gösteriyor. Leylek olduğuna eminim kanat uçları siyah, kendisi beyazdı. Pelikan değillerdi, diyor.

↘️ Marmara Adası yönünden geldiler. 11 ve 30 adet iki gruptu. Önce iki grup ayrı termal yapıp yükseldiler. Sonra birlikte ↘️ güney doğuya Erdek Balıkesir yönüne uçtular.

🏆 Ebird’de İstanbul için ilk leylek kaydı 15.Temmuz. 1973 görülüyor:
Leylek Steve Thorpe Boğaziçi- 15.Tem.1973

Kuş gözlemcisi sayısı artıkça kayıtlar artıyor.

VİDESU VE KONUMU:
https://www.facebook.com/groups/LEylekEL/permalink/969507196562276/

Sevgiler,
dg

DilekveTunç DilekveTunç 14.07.2018 10:57:00

YAZI İSTANBUL’DA GEÇİREN VERİCİLİ LEYLEK, TÜRKİYE’DEN AYRILDI. Bir süredir Animal Tracker telefon uygulamasında takip ettiğim Paqe adlı leyleğe Özgür Kız adını verdim bu sabah. Vericisine göre 23 Mayıs’ta İstanbul Anadolu Yakasına Kömürcüoda Çöplüğü’ne varmış. Haziran ayını burada geçirip, 3 Temmuz’da ise çöplükten ayrılmış. Diğer leylekler gibi güneye gideceğini düşünüyorsanız yanılanlardasınız. Bizim Özgür Kız kuzeye gitmiş. “Yok ben tahmin etmiştim” diyorsanız, yürekten tebrikler. 8 Temmuz: 5 gece geçirdiği Küçük Sinekli (Trakya/ İstanbul/ Çatalca) yakınlarındaki sulak alanlarından dokuzunda Kırklareli kırsalında geçmiş. 9 Temmuz Bulgaristan Yambol’ yakınlarına geçip 12 Temmuz’a kadar Bulgaristan’da kalmış, kuzeye doğru yol alarak 12 Temmuz günü ise Romanya’ya varmış bizim kız, 13 Temmuz’da vurmuş kendin i kuzey batıya. Dün gece varmış Bordei ile Coocrastii Mislli (Romanya) arasına. Teenager yada holigan adı takılan böyle genç leylekler yuvada takılanlar değiller. İlk yıllarını çetelerde :) dolaşıyorlar üçüncü yılda kendi ülkelerine dönüyorlarmış. Özgür kız Paqe 2017 yılında 1 Temmuz’da Kosova Prelluzhe’de halkalanmış. Genç leylek grupları Türkiye güneyinde ve biraz daha güneyimizdeki ülkelerde kışı geçirirler diye okumuştum bakalım kızımız nerede geçirecek kışı dg

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT