TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Kızılırmak Deltası araç trafiğine kapatıldı.

SOGUKPINAR SOGUKPINAR 17.07.2018 17:56:00
Samsun Büyükşehir Belediyesi, yaptığı son dakika açıklamasında Ondokuzmayıs ilçesinde Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde Yörükler jandarma kontrol noktası ile Doğanca ziyaretçi merkezi arasının araç trafiğine kapatıldığı belirtildi. Deltayı gezmek isteyen vatandaşlar üstü açık otobüslerle hafta içi her gün saat 10:00 ve 15:00 arasında, hafta sonu ise saat 9:00, 11:00, 14:00 ve 16:00 arasında hareket edecek otobüslerle gezebileceklerdir...
Belirtilen bu uygulamalar 16 Temmuz 2018 Pazartesi itibariyle başlamıştır.”

mimarsancak mimarsancak 24.07.2018 16:30:00

SEVGİLİ DOSTLAR, KIZILIRMAK DELTASI KONUSUNDA İLK TEMASIM GERÇEKLEŞTİ. Büyük şehir başkanı ile bir toplantı sebebi ile konuya değinildi. Şimdi ekolojik kullanım kurallarını bilen , hassas olan, paydaş gurupları toplamak peşindeyim. Ekolojik paydaş gurup içinde yer alan ,, kuş fotoğrafçıları ,, içindeyiz. Bir çözüm metni hazırlanması ve BŞB lığına verilmesi düşüncesine sahibim. Sayın Soğukpınarı da arayacağım, Talep metnimizin ayrıntılı olacaktır. Bu nedenle katkı vermek isteyenlerin esancak55@gmail.com adresime yazmalarını rica ederim. Belki bilirsiniz, şimdi ki başkan Zihni Şahin , deltanın kuşlarının avcılardan kurtarılması için bütün taleplerimi karşılamıştır. Bugün av yok ise büyük katkısı olmuştur. Ayrıca bu alanda ilgisiz ve bilgisiz halkın alanı festival alanına çevirdiği gerçeği de bilinmektedir. BU YASAKLAMA ALANIN PARK GİBİ KULLANIMA AÇILMASI ÜZERİNE ORTAYA ÇIKAN İNSAN VE ARAÇ BASKISI SEBEBİ İLE ALINMIŞTIR..Yani yasak ve kısıtlama hedefinde kuş fotoğrafçıları yoktur. Ama kuş fotoğrafçılığının nasıl yapıldığını bilemeyen valilik bu haksız kararı almıştır. Herhalde kuş işini bilen valilik birimlerinde ki arkadaşlarımız da etkili olamamıştır....saygılarıma

alpertuydes alpertuydes 20.07.2018 13:20:00

Eminim pek çok kişi buna karşı çıkacak. Ama bence çok güzel bir girişim. Tebrik ediyorum emeği geçen herkesi

DilekveTunç DilekveTunç 19.07.2018 09:40:00

Malesef genel ziyaretci coklugu özellikle Pazar gezginleri sebebiyle yani arac coklugu sebebiyle bir cok kusun uremesi durmuş. Yani bu onlem alinmazsa bizden sonraki nesiller çekecek kus bulamaz belki kimbilor?

SOGUKPINAR SOGUKPINAR 18.07.2018 18:25:00

Mehmet Akif Bey ,bu yaz döneminde golf aracı benzeri elektrikli özel araçlar temin edilecek ve o araçlarla dolaşmak serbest olacak.Evet mandacılarla ilgili ayrı bir düzenleme olacak ve girşlerde onlara kolaylık sağlanacak bu konuda ayrıntılı deklerasyon ise elektrkli araçlar gelince yapılacak...Samsun'dan selamlar.

makeskin makeskin 18.07.2018 14:39:00

Bu uygulamayı Unesco nun istediğini duydum.Senede 10-15 kere deltayı ziyaret eden biri olarak silah atmadıktan ve özellikle rahatsız etmedikten sonra kuşların ziyaretçilerden zerre kadar rahatsızlık duyduğunu zannetmiyorum!

makeskin makeskin 18.07.2018 14:30:00

Duyduğuma göre mandacılara özel kart verilecekmiş.Kuş fotoğrafcıları için de böyle bir uygulama için girişimde bulunabilinirmi?

DilekveTunç DilekveTunç 18.07.2018 00:07:00

Ne guzel haber. Tebrikler. Hep insanlar dusunukerek kararlar alinir. Burada hayvanlari ve dogayi düşünerek alinan bu karari kutluyorum. Ornegin evimin icine benden kat ve kat buyuk araclarin girmesini istemezdim. Kuslar icinde ayni sey gecerli diye dusunenlerdenim. Selamlar, Dilek

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT