TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

CR2 DOSYASI ACMAK

meteferhat meteferhat 30.07.2018 13:05:00
Arkadaşlar merhaba
Yeni aldığım canon 7d mark ll raw formatında cr2 DOSYASI üretiyor. Bu dosyayı PS 5 ile açamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim

rousettus rousettus 6.08.2018 22:19:00

Benim tercihim, RAW/NEF hızlı bakmak için faststone programını kullanmak (Türkçesi de var. Netten kolayca inen bir program). Bunda işlem yapmıyorum. Sadece seri bakmak için. Canon'un DPP programı düzenlenecek dosyalara bakmak için ideal. Çoğu zaman, DPP'de PS'ta aç seçeneğiyle bir tuş fazla basarak PSye aktarıyorum. DPP canon makinalarla gelen CDde var. Elinizde yoksa bile Canon'un sitesine girip, herhangi bir makinasının seri numarasını yazarak ücretsiz indirebilirsiniz.

sezaigoksu sezaigoksu 6.08.2018 20:45:00

Ben şöyle yapıyorum, canon 7d mark 2 ile çektiğim fotoğrafları kablo ile dizüstü bilgisayara indiriyorum, sonra raw formatta çektiğim bu CR2 fotoğraf dosyalarına picasa’da tek tek bakıyorum, picasa CR2 açıyor, 0 büyütmede bile hala başarılı olanları Canon DPP’de küçük dokunuşlarla düzeltiyorum, buraya fazla yüklenmiyorum, sonra burada az dokunduğum fotoğrafları Photoshop CS6 da işliyorum, burada önemli olan PS nin içine gömdüğümüz Topaz, özellikle gürültü meselesi için, kolaylıklar diliyorum.

Tarkany Tarkany 1.08.2018 11:51:00

Ps5 i update edince olmuyorsa adobe nin camera raw plugini gerekiyor. https://helpx.adobe.com/de/camera-raw/kb/camera-raw-plug-in-installer.html Yada kutudan cikan cd de Canonun kendi programi var onunla da acabilirsiniz

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT