Son on beş gündür İzmirin özellikle batı ve güney batı bölgelerinde dolaşıyorum. Son iki yıldır kar yağmayan karaburun dağlarında kar yağması ve bir haftadır kalması iyi gelişme. Bütün arazilerde yoğun bir sulak alan oluşması var. Sanırım bu en azından yeraltı sularını besleyecektir. Son iki sene yoğun yeraltı suyu çekimini şu ana kadar yağan kar ve yağmur telafi edebilecek mi çok emin değilim. Ama şu ana kadar güzel yağış aldı bölge... Beklendiği kadar olmasa da kar da tuttu. İzmirin batı ve güney barajlarını besleyen kavacık, nif, balçova sırtları da kar yağışından yararlandı. Seferhisar, Torbalı, Kemalpaşa, Menderes şu ana kadar son iki yılın en iyi yağışını aldıklarından hala bir çok bölge küçük göl halinde olması memnuniyet verici.
Bunun dışında Foça, Aliağa, Bergama, Dikili, Çandarlı da çok iyi su tutmuş durumda olduğunu gözlemledim. Ancak, önümüzdeki iki ay yağmur yağacağını da düşünürsek, geçen yıldan daha iyi bir durum olacağını düşünüyorum. Ama önümüzdeki ayda da sıkı kar yaparsa çok daha iyi olur... Umarım yapar. Yoksa yağmur, son iki yılı telafi edecek kadar yeterli olmayacaktır doğal olarak...
Alanların durumu sanırım en iyi bu ayın sonunda ortaya çıkacaktır...