TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

KKTC

PYTHON PYTHON 25.02.2009 23:36:00
Söyliyeceğimiz şeyleri zamanında konuşmuştuk pek sıcak yaklaşımda bulunan olmamıştı biliyorum ama hazır sitede inşaat var denirken tekrar bir gündeme taşımakta yarar var diye düşünüyorum...

Bildiğiniz üzere sitede KKTC de yaşayan orda fotoğraf çeken kuşları koruyan KKTC de bazı şeyleri artık daha çok sahiplenen ve çektikleri fotoğraflarıda burda sizlerin seyrine sunan çok değerli üyelerimiz var bende onlardan biri olduğumu düşünüyorum(değerli kelimesini kendim için kullanmadım...:)..).

Sitede bildiğiniz üzere Türkiye türleri listeleniyor ve sadece Türkiyede çekilmiş fotoğraflar değerlendirmeye alınıyor diğer ülkelerde çekilen fotoğraflar çerçevelenerek konuyor siteye...Benim amacım bu çerçeve kaldırılsın biz Türkiye sayılırız, KKTC Türkiyenin bir parçası bizide arada kaynatın bişey olmaz değil...

Sitenin ana sayfasına küçük bir kutucuk içerisine KKTC TÜRLERi şeklinde bir sayfa linki oluşturulsa içerisinde KKTC Kuşları Listesi olsa ki burda 374 tür kuştan söz ediyorum, KKTC den yüklenen fotoğraflar bu listedeki türlerin altında yer alsa yani Türkiye Listesinden bağımsız olsa ama aynı Türkiye türleri ve KKTC dışında diğer ülkelerden yüklenen fotoğraflar gibi anasayfada yer alsa güzel olmaz mı?

Tabi burda şöyle diyeninizde olacaktır burası trakus sistemi beyenmiyorsanız kendinize başka site kurun, kardeş başka bir site...:)

Biz KKTC de fotoğraf anlamında yola çıktığımızda çok iyi hatırlıyorum Barış abi, ben ve de Hüseyin abi vardı şimdi benim daha tanışmadığım bir sürü arkadaşımız abimiz var...aslında trakus bize çok güzel bir hizmet etti bu konuda ama şu an geldiğimiz durumda daha fazlasını talep etmekte haklıyız diye düşünüyorum...

KKTC türlerinin yayınladığı bir tane site var biyologlar derneği ama sadece isim ve altında 2-3 tane fotoğraf bulunuyor yani yetersiz...Türkiye türlerine uygulanan bu sistemi fotoğraf sınırlamasıda getirerek küçük ölçekte KKTC türleri içinde uygulayabilsek KKTC kuşçuluğuna ve fotoğrafçılığına o kadar büyük bir yarar sağlamış oluruz ki bunun sonunda olgunlaşan meyveleride hep birlikte yemiş oluruz zaten...

Hem biz çektiğimiz türlerin çekim yerlerini KKTC haritası üstünde işaretleriz hem KKTC ye gelecek fotoğrafçılarda tek başlarına neyi nerede bulabileceklerini kolayca öğrenirler.

Tabi burda en önemlisi siz değerli site sakinlerinin yorumları olacak sizlerden sağ duyulu davranmanızı ve yorumlarınızla bu açıklamalara katkı sağlamınızı bekliyorum...

Buyrun söz şimdi sizin..!!!

serhattigrel serhattigrel 27.02.2009 01:29:00

Forumu tam olarak anacak akşam eve gelince okuyabildim.

Bence amaç hasıl olmuş, Türkiye dışını da kucaklayacak sistemler kafamda oluşmaya başladı. Bunları ilk yönetim toplantımızda görüşeceğiz. Ancak kimse hemen olacak zannetmesin.

Biliyorsunuz yurtdışı fotoğraf girişi de Kıbrıstan, hatta yine Onurdan gelen talep ile başlamıştı, ve iyi de oldu.

Bu açılımı sistemimizi bozmayacak bir şekilde sitemize monte edersek sitemize yeni ufuklar açacaktır.

Katılan herekese görüşlerini aktardığı için teşekkür ederim.

Mystere Mystere 26.02.2009 16:34:00

Merhaba, ufak bir açıklama gerekti zannedersem, nedeni muhtemel bir anlayış farklılığı herhalde .

Hassasiyet denilen şey bilgisayar programının ve veri tabanının işleyişine gösterilecek dikkati ifade ediyordu.

İkinci olarak da yanlış anlaşıldığı gibi algılanıldığında bile, Türk vatandaşları olarak bizim hassasiyetimiz başka bir komşuya değil direkt olarak KKTC ye dir. Yıllardır onlar başka devlet diye dünyaya kabul ettirmeye çalışırken biz onlara farklı ülke gibi davranmazsak bu ne perhiz bu ne lahana turşusu durumuna düşeriz. (Kişisel not her ne kadar burası yeri değilse de başka bir komşu için kılım kıpırdamaz hele ki haritalarında benim topraklarımı göstermeye cüret eden aşağılıklar için).

Bu arada kktc için yurtdışı hariç ayrı bir ülke yapılandırmasını da ben yine kişisel olarak sonuna kadar destekliyorum.

Selamlar saygılar

PYTHON PYTHON 26.02.2009 16:03:00

Örnek veriyorum ayrıntılı...;

fotoğraf yükleyenler yurt dışı yerine kktc yi işaretler yine renkli çerçeveli şekilde yurt dışı katagorisinde anasayfada yayınlanır ancak oluşturulan kktc türleri listesinde o türün çekildiği tür yazısının rengi değiştirilerek işaretlenir yani ayrı bir sayfaya ihtiyaç duyulmaz bizde bilirizki hangi türü çektik daha hangi türü çekmedik...bu kadar basit...:):):)

PYTHON PYTHON 26.02.2009 15:51:00

yavvv ben TR dışı kalksın demedim ki zaten sitede KKTC türleri için bir başka bölüm yapılamazmı dedim hem burdaki türleri daha iyi öğreniriz hem KKTC nin böyle bir site eksiğini karşılamış oluruz...

anasayfaya KKTC TÜRLERİ yazılsın kktc den gelen fotoğraflar oraya eklensin bu bir yerde KKTC ye yardımdır...

bende biliyorum Türkiye Cumhuriyeti Toprakları dışında hiç bir yer (elçilik binalarının bulunduğu yerler hariç) Türk toprağı olmadığı için orda çekilen fotoğraflarda Tr dışı olacaktır...:)

KKTC nin ayrı bir devlet olduğunu bilmeyenimiz zaten yok biz hadi millet bir el atında 2sn de bizim ülkeye dahil edelim demedim ki...

KKTC den bu güne kadar yaklaşık 400 fotoğraf yüklenmiş yurt dışı diye tabir edilen fotoğraflar içinde en çok KKTC den fotoğraf geliyor...Aslında sorun KKTC de böyle bir site olmadığından kaynaklanıyor ee zaten 4-5 kişi ilede bu ölçüde bir site kuramayız olan sitede bizim için çok yetersiz...

Ben trakus yönetiminden KKTC TÜRLERİ diye bir ilave oluşturup oluşturamayacakları hakkında bilgi istedim yoksa bende memnunum trakusa kıbrıstan fotoğraf göndermekten...yanlış anlaşılmamak lazım bu günlerde sonra mazallah alıp götürürler 20. dalga diye...:):):)

bufatih bufatih 26.02.2009 13:39:00

Evet çok haklısınız kaş yapalım derken göz çıkarmamak gerekir.

Ancak o zaman TR dışı açılımına "KKTC" şeklinde bir buton koyarak katkıda bulunmuş olabiliriz. Selamlar

Mystere Mystere 26.02.2009 12:24:00

Merhaba, dün yönetimden arkadaşlarla yaptığımız kısa görüş alışverişinde aşağıdaki bulacağınız paragrafın konuya bir yanıt oluşturduğu fikrine varılmıştır.

" KKTC,Ynanistan, Bulgaristan, Gürcistan, Ermenistan,İ ran,Nahcivan, Irak,Suriye gibi,komşu bir ülke ve bağımsız bir devlet olduğundan Trakus için TR dışıdır. "

Zaten birçok arkadaşımız da aşağıda bu kanıya varmışlardır. Öte yandan bu konuyu açan arkadaşlarımızın rahatsızlıkları da gözardı edilmemektedir, yalnız gerektirdiği teknik düzenleme çok detaylı olacağı için üzerinde hassasiyetle çalışılmalıdır.

Bilginize

birgök birgök 26.02.2009 10:29:00

Onur a K.K.T.C. li amatör fotoğrafseverler adına açtığı forumdan dolayı çok teşekkür ederim.

Ben,öncelikle Trakus Yönetimine ve Trakus ailesine ,biz K.K.T.C. li fotoğrafseverlere fotoğraflarımızı kabul edip bir üyesi olarak görmesinden dolayı çok teşekkür ederim. Bu sayede her gün kuş fotoğrafı çekme motivemiz arttı. Bugünden itibaren üyeliğimiz kaldırılsa emin olun o derece bizde bir isteksizlik başlar. Çünkü bir olay,paylaşılırsa değer görür ve büyür.

Benim,TR DIŞI ibaresinden hiçbirzaman şikayetim olmadı. Çünkü bu sitenin belkide en önemli amacı :Türkiye toprakları üzerinde bugün yaşayan (yerli-göçmen)kuşların tesbitini yapabilmek ve bu sevgiyi artırmaktır.

Bu duruma rağmen bizim kuş fotoğraflarımıza da TR DIŞI ibaresinin yazılmayıp eklenmesi belki de karışıklığa sebep olacaktır.

Onur un önerisi(K.K.T.C. için ayrı bir bölüm oluşturulması) güzeldir. Ancak diğer Türklerin de yoğun olarak yaşadığı ülkelere de ayni fırsat tanımak gerekebileceğinden Trakus bu imkanı tanıyamazsa ayrımcı bir site olarak nitelendirilebilir. Bu yüzden benim şikayet yerine bize bu imkanı veren TRAKUS a çok teşekkür ederim.

Biz,herşeyi hazır bulma yerine gün gele Kuzey Kıbrıs ta da Türkiyeden arkadaşlarımızında fotağraf gönderebileceği ve Trakus u da örnek alan bir site kurabilmeliyiz.

Sadece yanılmıyorsam TR DIŞI ibaresi bizim fotoğraflarımızın izlenme sayısında bir olumsuzluk yaşatıyor.

Yüzlerce üyesi olan trakus ta TR DIŞI ibaresi görüldü mü, yüzlerce kişi o fotoğrafa girip bakmıyor.

Örneğin ben, her gün ne kadar fotoğraf yayınlanıyorsa herbirine teker teker giriyorum.

Tekrar bizlere kucak açan Trakus ailesine candan teşekkürlerimi iletir , herkese saygılar sunarım.

hakan68 hakan68 26.02.2009 10:10:00

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nin bizim şehirler içinde yer almasnı doğru bulmuyorum.

Bu ülkeyi tanımamış olmamız demektir.Burası ayrı bir ülkedir, kendine ait bir bayrağı ve anayasası vardır.

Kesinlikle yabancı olması gerekir.

kursatt kursatt 26.02.2009 09:24:00

orta asyadaki türk cumhuriyetleri de eklensin. türkmenistan, azerbaycan vb nin de haritaya eklenmesini isterim :) misakı milli de yoklar ama ingiltereye daha uzaklar :)

contarini contarini 26.02.2009 08:27:00

Onur kesinlikle katılıyorum fikrine. Üstelik bir kaç ay içerisinde oraya geleceğim. Fotolarımın yurt dışı olmasını istemem...:) Her yerde bizim diyoruz, yavru vatan diyoruz şimdi neden dışlıyoruz ki?

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT