TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Fotoğraf

riyatg riyatg 3.03.2009 13:42:00
Merhaba arkadaşlar

Aşağıda, Çevre bakanlığında çalışan bir arkadaşımızın derneğimize (KAD) yazdığı yazı mevcut. Katkıda bulunmak isteyen arkadaşlar şimdiden teşekkür ederiz. Bu arkadaşlar fotolarını cilibit@gmail.com adresime iletebilirler. Maalesef fotoların en geç bugüne (!) iletilmesi gerekiyor:((

5.dünya su formunda Genel Müdürlük olarak katılımcılara dağıtlmak üzere 8x11 cm ebatlarında hatıra kartpostalları basılması planlanıyor. Bu kapsamda biz de özellikle nesli tehlike altında olan önemli kuş türlerini bu kartpostallarda kullanmak istiyoruz. tabii ki bunun icin size ve ekibinize ihtiyacimiz var. Fotoğrafların altında tabiki fotoğrafı çeken arkadaşın ismi ve fotoğrafın çekilidiği alanın ismi yer alacak. onun disinda baska bir sey veremiyoruz :)) Fotoğraflar basımda kullanılacağı için yüksek çözünürlükte olması önemli. size simdi istediğimiz türlerin listesini aşağıda veriyorum.

1.dikkuyruk

2. karaakbaba

3. pasbaş patka

4. telli turna

5. saz horozu

6. deniz kartalı (Sanırım Balık kartalı)

7. toy

8. tepeli pelikan

9. kaşıkçı

tabi bunlar bizim aklımıza gelenler. bunların dışında sizin güzel fotoğraflarınızın olduğu ülkemiz için de önemli olan türler varsa onları da ekleyebilirsiniz. Bunlar için vaktimiz kısıtlı. en geç 03 Mart 2009 salı gününe kadar bunların elimde olması gerekiyor. İletişimle ilgili detay bilgilerim aşağıda verilmekte.

Bir de bunun dışında 12 ramsar alanımızla ilgili de bir broşür hazırlayacağız oraya da gene alanla ilgili fotoğraf gerekiyor. bu konuda da yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdiden Teşekkürler!!!

Saygılarımla

Serhan ÇAĞIRANKAYA

Ziraat Mühendisi

Çevre ve Orman Bakanlığı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü

Doğa Koruma Dairesi Başkanlığı

Sulak Alanlar Şube Müdürlüğü

riyatg riyatg 3.03.2009 13:43:00

İlk fotoyu kim verecek:)

nizam nizam 3.03.2009 16:34:00

Selam Riyat Abi,

bende kaşıkçı fotoğrafı olabilir ancak akşam bakabilirim, bir de

Deniz Kartalı , Akkuyruklu Kartalın eski adı.

Selamlar.

nizam nizam 3.03.2009 16:44:00

Var da Kartpostalda sinek gibi durur herhalde :)

Çok uzaktan çekildi, baskıya gelmez.

rousettus rousettus 3.03.2009 17:07:00

tam kadraj pelikabları e-posta ile gönderdim Riyat abi.

kaşıkçı için www.treknature.com/workshops/198846/

sayfasında üç tane var. beğendiğin olursa büyük boy gönderebilirim.

demokritos demokritos 3.03.2009 20:47:00

Riyat abi benim toy fotolarından kartpostal çıkmaz ama dikkuyruk fotosu dikkuyruk yollim bi kaç poz:)

saboy saboy 3.03.2009 21:09:00

Riyat bey , bende galeride de mevcut olan saz horozu fotoğrafımı verebilirim, sitedeki diğer saz horozu fotoğraflarına oranla çok kaliteli değil ama , talep edilir ise hemen gönderirim.

Selamlarımla...

nizam nizam 3.03.2009 23:02:00

Bir-iki foto gönderdim Riyat Abi, umarım işine yarar.

Selamlar.

furtun furtun 3.03.2009 23:54:00

Riyat bey, acil bir işmiş, benim geç haberim oldu, henüz çok geç değilse saz horozu ve kaşıkçı fotoları gönderebilirim

jasmin jasmin 5.03.2009 18:41:00

Yurtdisindan saz horozu resmin var , istenirse gonderebilirim.

izler izler 5.03.2009 20:21:00

sevgili riyat fotoğrafı bilmem de geçen hafta sonu burada (Fırat doğu kıyısı) saz horozu kertildi bilesin :)

izler izler 5.03.2009 21:49:00

sitem çıldırttı beni de

kapatıp trakuşa mı taşınsam :)

grikuzgun grikuzgun 13.04.2009 10:28:00

Merhabalar,

Bu kartpostallar konusu ne oldu acaba. basildi mi?

acikcasi kuslar ile ilgili elle tutulur hediye edilip gonderilebilir kartpostal gibi bir kavram "olsa iyi olur" gibime geliyor. hani en azinda tehdit altindaki turler ile ilgili. aradim ama kus karpostali bulamadik turkiye kuslari ile ilgili merak eden olursa bu konu tabiki forumda ayri bir baslikta tartisilabilir.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT