TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

İstanbul Yeni Havalimanı

salihdüzce salihdüzce 29.10.2018 14:58:00
merhaba trakus,
Uçuş trafiğini üst seviyeye çıkaracak olan İstanbul Yeni Havalimanı nın
Kuşların göç yollarına ve rotalarına olacak olan etkileri konusunda düşüncelerinizi alabilir miyim,

salihdüzce salihdüzce 3.11.2018 18:25:00

yorum ve bilgilendirmeler için teşekkürler,

cedesen cedesen 1.11.2018 19:24:00

Bölgede çalışan bir öğretmen olarak diyebilirim ki; göç dönemlerinde (ilkbahar göçünde daha yoğun olduğunu düşünüyorum) her gün binlerce leylek ve yırtıcı geçiyor. Birkaç hafta önce dahi gruplar halinde yırtıcı kuşları görmek mümkündü. Ancak basından ve insanlardan duyduğum kadarıyla kuşları alandan uzaklaştırmak için kullanılan bir sistem varmış ve işe yarıyorMUŞŞŞ! (bana inandırıcı gelmiyor, görmeden de inanmam)

ksondas ksondas 30.10.2018 20:09:00

Normalde pilotaj eğitimlerinde özellikle VFR diye tabir edilen görerek uçuş yapan pilotların (genelde helikopter) kuş göç yollarına da hakim olmaları beklenir ve pilot çeklistlerinde kuş göç yolları haritası bulunur.Kuş göç yolları konusunun havaalanı yapılırken göz önünde bulundurulması gereken en önemli hususların başında gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Elbetteki olumsuz etkileyecektir hem tabiatı hem uçuşları. Olacak olan şey o bölgede topyekün bir kuşla mücadele başlatılacaktır kanımca.

zaferK zaferK 30.10.2018 09:24:00

Salih bey merhaba... Aslında konu ile ilgili ,bu camiada hemen herkesin bir görüşü var...ve yine herkes neler olup bittiğinin farkında... Ama hani bir özdeyiş vardır ya ; ''Suskunluğum asaletimdendir'' diye... Çoğumuz o moda girmenin sabrıyla ,umutla bekliyoruz...gün ola ,harman ola... Selamlar ,sevgiler...

salihdüzce salihdüzce 29.10.2018 23:47:00

video için teşekkürler dilek hanım, .. benim bu konuda şahsi fikrim; soru işaretleriyle (acele) hayata geçirilmiş bir yatırım olarak görüyorum. bugün hangi tv kanalını açsam, "şu kadar gelir getirecek, şu kadar insana istihdam sağlayacak, şu kadar cari açığımızı iyileştirecek" şeklinde siyasal söylemlerden başka bir şey duymadım, bu kadar fazla övgü olması daha fazla soru sormama sebep oldu, .. maalesef (imkanlarım dahilinde) bulduğum cevaplar, pek hoş değil! .. doğanın, bu konu ile ilgili cevabının ne olduğunu zaman gösterecek.

DilekveTunç DilekveTunç 29.10.2018 22:56:00

Babası ve kendisi USA'de havaalanında kuş bilimci olarak çalışan Doğan Luke'tan dinlemek isterseniz, kısa bir bölümü bu. Sunumun devamını çekmiştim, bir ara yükler paylaşırım. 16. TURKIYE KUS KONFERANSINDAN, Doğan daha çok insana, uçaklara ve tazminatlar çıkarsa ülkeye olan etkilerini anlatmıştı : https://vimeo.com/94779241 Dilek

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT