TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Canon EOS R

vogel vogel 7.11.2018 15:28:00
Canon un merakla beklediğim aynasız fulllframe (30 MP) fotoğraf makinesi çıktı. Gövde fiyatı 2300 dolar. Değerlendirmeler de yavaş yavaş geliyor. Şu ana kadar okuduğum yorumlar genellikle olumlu. Aşağıda linkini verdiğim sitede Canon 100-400 mm ve 1.4 ve 2.0 telekonvertörle de AF nin çok iyi olduğu belirtilmiş. Sürekli çekim modunda sorun olduğu belirtilmiş ve spor fotoğraflarında saniyede 3-8 kare çekebildiği bildirilmiş.

https://kenrockwell.com/canon/eos-r/r.htm#perf

vogel vogel 21.11.2018 10:00:00

DpReview Canon Eos R'ın değerlendirmesini yayımladı. Sonuç oldukça kötü. Nikon Z7 ve Sony A7 R3'ün oldukça gerisinde puan aldı. Umarım bu eleştirilerden ders çıkarırlar. https://www.dpreview.com/reviews/canon-eos-r?utm_source=self-desktop&utm_medium=marquee&utm_campaign=traffic_source

vogel vogel 13.11.2018 15:39:00

Canon Eos R ve Nikon Z7'nin piyasaya sürülmesiyle Japonya aynasız fotoğraf makinesi pazar (yüzde olarak)ı: Sony 67; Canon 22,1 ; Nikon 10, 4 https://photorumors.com/2018/11/07/bcn-ranking-full-frame-mirrorless-camera-market-share-sony-67-canon-22-1-nikon-10-4/

zien zien 13.11.2018 10:08:00

Aslında neredeyse tüm firmalar spor ve yaban hayat fotoğrafçılığı alanına daha geç yatırım yapıyor gibi. Bunun sebebi bu alanda daha az fotoğrafçının olması ve ticari anlamda da bu alanda gelirin az olması olabilir. Sony daha yeni 400mm f/2.8 objektifi çıkardı. Yukarıda söylenenlere aynen katılıyorum video işi yapacak kişilerin Sony almaları en mantıklı hareket oluyor. Zaten pek çok ajans ve reklam firması Sony kullanıyor. Canon da video konusunda iyi olsa da C serisi video kameralarını baltalamamak için olsa gerek 4K çekim yapan 3 tane ve log kayıt yapabilen sadece 1 tane gövdesi var. Ancak Sony A6000 den bu yana s-log2 kayıt yapıyor. Hatta kompak RX100 makinede bile s-log var. İşi video olanlar için bu log çekimler çok önemli. Fujifilm gerçekten faklı ve özel bir yerde duruyor. APS-C formatta çok iyi görüntü kalitesi sunuyorlar ve özellikle X-H1 çok başarılı. 100-400mm objektif keskin ve hızlı. Test ettim. Full frame gövde çıkarmayacaklarını özellikle vurguluyorlar. Tele objektif sınıfına 500mm, 600mm odak uzaklıklarına ulaşan lensler de eklerler ise bence kuşçular için harika bir seçenek olur. Zira Türkiye fiyatları ABD den bile uygun şu anda... Nikon ve Canon aynasız pazarına milyonlarca kullanıcılarının verdiği güven ve rahtlıkla biraz geç girdiler ancak ilk anda çok iyi olmasa da kısa sürede toparlayacaklarını düşünüyorum. Neticede ciddi birikimleri var. Nikon Z7-Z6 video ve fotoğraf kalitesi anlamında çok iyi olmakla birlikte AF olarak maalesef geride kalıyor. Efsane 3D AF yok. Fiyatı da çok yüksek. Ancak eski F mount lensler sorunsuz çalışıyor. Canon ise çok arada ve hiç bir yönde ekstra güçlü özellik sunmayan ne şiş yansın ne kebap tipi bir gövde çıkarmış. 3 farklı dönüştürücü ile eski lensleri koruyan bir tavır ortaya koymuş. Bunda da haksız sayılmaz. Ancak bütçesi uygun kişiler için keyifli ve içinde her şey olan bir gövde. Tüm EF lensleri de sorunsuz çalıştırıyor. Fiyat olarak da yine yüksek. Canon pazar anlamında daha rahat ve hala lider. Sony kullanan pek çok kişi Canon lens kullanıyor. Nikon ise Sony de efektif kullanılamıyor. Sigma tüm firmalara bolca ve kaliteli objektif satıyor. Tamron da hemen arkasından geliyor. Ancak Nikon biraz yalnız kaldı. ABD pazarında 3. sıraya geriledi ve Türkiye de distribütör ile yoluna devam eden neredeyse tek fotoğraf makinesi firması. O nedenle fiyatlar yüksek ve pazar çalışmaları zayıf... Ülkemiz için bir pazar analizi yok ancak kişisel okumalarım ve firmalar ile diyaloglarım neticesinde bence ülkemizde Nikon'un 3.veya 4. sırada olduğunu söyleyebilirim... Ben de şu anda video işlerim için Sony kullanıyorum. Ve kendime EF lens seti yapıyorum yavaş yavaş... Kuş çekimlerimde hala Nikon'u çok severek kullansam da Nikon beni terk ediyor artık. Bu gidişle ben de onu mecburen terk edeceğim.

cenkog cenkog 12.11.2018 16:18:00

Bu arada işin video tarafında Sony ve Panasonic sağlam dururken, şimdi bu ikiliye Fujifilm de eklenmiş görünüyor...

cenkog cenkog 12.11.2018 15:27:00

Fuji X-H2'yi uygun tamponla çıkarırsa ve bir de 400mm f/2.8 çıkarırsa piyasayı götürür...

cenkog cenkog 12.11.2018 15:25:00

Vizör kararması, vizör gecikmesi olmayan, AF'u ve bufferları yeterli tek gövde bu bence...

cenkog cenkog 12.11.2018 15:23:00

Sony A9 dışında da uygun wildlife aynasız gövde yok. Fuji T3 iyi olabilirdi belki ama bufferları yetersiz...

beratt beratt 12.11.2018 15:14:00

canon ve nikon'un aynasız politikası bana göre: mevcut müşteri kaçırmamak adına. Sony Fuji Olympus harika makineleri lensleri ve pazarı var. Sony cephesi aynasız konusunda şuan lider.. Sigma ve Tamron gibi lens firmaları özellikle sony için oldukça kaliteli lensleri piyasaya sürdüler. Ayrıca carl zeiss firmasıda sony için mükemmel lensler üretmekte. Canon nikon un bana göre amacı elinde ki müşteriyi tutup adaptörler ile elinde bulunan lensleri kendi aynasız makinelerinde kullanmalarını sağlamak. Fotoğraf için birşey diyemem fakat video çalışan birisinin canon ve nikon kullanacağını şuan ki pazar ve verilere göre sanmıyorum. Tele lens konusunu sıkıntı gibi görsekte aslında durum bizde böyle. fuji nin 100 400 tele lensi mevcut Sony nin ise 70 200 -70 400 - 100 400 - 500 f4 gibi lensleri var ayrıca tamron G2 150 600 versiyonunu sony için yapmış. benim fikrime göre uzun yıllar sony ile baş edemeyecek hiç bir firma aynasız ve video konusunda..

cenkog cenkog 12.11.2018 14:50:00

Ayrıca aynasız native lensleri çok yetersiz. Adaptörle takmak için eski lens almak da mantıksız bu uçuk fiyatlara. Eski DSLR lens parkı lens sayı ve çeşidine ulaşmaları onlarca yıl alacak. Eski lenslere yatırım yapmak da hiç rantabl değil. Çok sıkıntılı bir ara dönem ve 6-10 yıl sürecek bu dönem...

vogel vogel 12.11.2018 13:02:00

Doğal hayat ve spor fotoğrafçışığı için şu an hazır değiller. Video ve kişiselleştirme konusunda da -sizin de belirttiğiniz gibi- eleştiriler var. Ancak, okuduğum yorumlar görüntü kalitesi, dinamik aralık, gürültü azlatma ve AF konusunda olumlu şeyler yazmış. Dpreview'ın değerlendirmesi yakında çıkar. Tabii bir SONY A7 R3 değil. Bence bir kaç yıl sonra iyileştirmeler yaparlar.

cenkog cenkog 12.11.2018 08:47:00

Canikon olabilecek en kötü geçişi gerçekleştirdi bence... Aynasız olayına gerçek bir hazırlıkları olmadığı da anlaşıldı... Korkunç bir pazar daralması yarattılar..

cenkog cenkog 9.11.2018 08:52:00

Ayrıca Canon ve Nikon aynasızlar için native tele lensler yok, ne zaman olacağı da belli değil ve eski mount'lar (EF veya F) için olan tele lensleri de kamyonet parasına niye alalım?

cenkog cenkog 9.11.2018 08:49:00

Şu anda wildlife için kullanılabilecek tek aynasız gövde belki Sony A9...

cenkog cenkog 9.11.2018 08:48:00

Nikon'da da focus-on-track iyi çalışmıyor. Tamponlar onda da yetersiz. Yani geçiniz..

vogel vogel 8.11.2018 09:15:00

Haklısınız Cenk Bey. Daha alacak yolu var Canon un. Sony, aynasızda hem Nikon dan hem de Canon dan önde. Bu da Nikon'un aynasız fullframe makinesinin (Z7) değerlendirmesi. https://www.dpreview.com/reviews/nikon-z7?utm_source=self-desktop&utm_medium=marquee&utm_campaign=traffic_source

cenkog cenkog 8.11.2018 08:47:00

Kısaca emekleme safhası diyebiliriz. Gövde içi imaj sabitleme yok, buffer yetersiz, devamlı çekim hızı çocuklara alınan ilk makineler gibi, Focus-on-track AF yetersiz, makine kişiselleştirme ayarları yetersiz, gözde üzeri kolay erişim düğmeleri yetersiz, pil ömrü yetersiz, gövde ergonomisi yetersiz (fazla küçük), vizör kararması hala var, gecikme hala var. 2018 yılı hala 4K kırpmalı video'yu artık söylemeye bile utanıyorum... Özellikle vahşi yaşam, spor, kuş vb fotoğrafçılık için daha bir 5 seneleri var anlaşılan...

mademiral mademiral 7.11.2018 19:55:00

Sürekli çekim modunda sorun ve saniyede 3-8 kare mi? Daha gidecekleri çok yol var anlaşılan.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT