Beyler! Kadın haklı. Centilmen olalım. Şimdi dağılın lütfen. Şaka bir yana özünde Canan Hanım haklı. Fakat işin ilginç yanı bunu buradaki herkes biliyor. Canan hanımın uslubü tartışma konusu, bir hoca edasıyla burada bulunan herkesi konusu bilim olan bir üniversite sınıfında öğrenci sayması biraz ters olmuş. Bazı yönetici ve üye arkadaşları tenzih ederek söylemek gerekirse buradaki hiç kimse bilimsel çalışma yapıyorum iddiasında değil. Olmamalı. Trakuşu bir kurum olarak kabul etmek gerek, bilimsel ilkelerle hareket etmeye çalışıyor fakat bu da zor. Sadece belgesel katkısı olabilir bilime, bilim yapamaz trakuş. Bir üniversite değildir, özünde fotoğraf paylaşım sitesidir, buna kimse itiraz da edemez, çünkü bundan herkes memnundur. Bilimin çalışma ilkeleri farklıdır. Kuş fotoğrafçısı olsa olsa zanaatçıdır, elbette biraz gözlemcidir, biraz sanatçıdır, biraz bilimsel takılır, biraz avcıdır, biraz kertikçidir, biraz maceraperesttir vs. fakat bilim insanı değildir. Önemli bir bölümü avcılıktan fotoğrafçılığa geçmiştir, çünkü deklanşörle tetik arasında çelişki de olsa inanılmaz bir benzerlik vardır. Sorsanız kendilerine -ben dahil- şöyle diyecektir; Doğada olmayı seviyorum, Gözlem yapmayı, doğadaki ölüm yaşam mücadelesini izlemeyi seviyorum. Doğadaki güzellikleri fotoğraflamayı, bunları paylaşmayı seviyorum. Bu, müthiş bir huzur veriyor. Benzer şeyler söyleyeceğiz hepimiz, çünkü gerçekten de böyledir. Samimi olan böyle söyler. Aramızda çok az sayıda bilim insanı da var, fakat burası genel olarak bir fotoğraf paylaşım sitesidir. Bu siteyi küçüklü büyüklü bir çok öğrenci de izlemekte, buradan bir çok bilgi öğrenmektedir. Fakat bu böyle diye burasını üniversite gibi lanse etmek yanlıştır, çünkü değildir. Öğrencilerin de bunun farkında olması lazım, değilse hatırlatılması, uyarılması lazım. Fakat burayı takip eden öğrenciler ileride bilimle ilgilenebilir, buradaki heves ileride bilimsel çalışmalara vesile olabilir, böyle bir misyonu olabilir Trakuş'un. Ama bilim kurumu değildir Trakuş. Yeniden konuya dönelim. Alevi bir halk ozanı flamingoya allı turna demiş olabilir. Bu tüm alevilerin flamingoyu allı turna olarak adlandırdığı anlamına gelmez. Egeliler de söylemiş olabilir. Buradan bir üye de söylemiş, adlandırmış olabilir. Halk dalkavukluğu olmadığı sürece bunu bir nazire olarak kabul ediyorum ben. Allı turnam ne gezersin burada gibi.