TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Yaktınız beni...

zaferK zaferK 20.12.2018 20:28:00
Bu allı turna meselesi galiba biraz fazla uzadı diye düşünürken ,başıma gelmeyen kalmadı...
13 yıllık kuş gözlemcisi ve fotoğrafçısıyım ,11 yıllık TRAKUS üyesiyim...bu süre zarfında 1291 fotoğraf yüklemişim ,16 sı flamingo...bu 16 flamingodan sadece birinin başlığını Allı turna diye yazmışım...
......................................................................................
Hay klavyem tutulaydı da yazmaz olaydım ,bir bilseniz neler yaşadım neler...
Kötü haber de bu kadarmı tez yayılırmış ,meğer duymayan kalmamış...kınayan kınayana!
Markete gittim daha içeri girerken engellediler ,sayım var kapalıyız bahanesiyle...ısrar edince de:
-Flamingoya allı turna diyen birine ürün yok ,haydi dışarı...
...diye azarladılar beni.
Fırıncıya gittim ;
-Başka kapıya ,flamingoya allı turna diyene ekmek filan yok...
Diye terslediler...
Vapura binemedim ,daha turnikeden geçerken tanıyıp engellediler...
Yolda Trafik çevirdi ;
- Bakın evraklarım tamam ,kemerim de takılı hayırdır dedim ,
-Hiç önemli değil ,şu flamingo meselesini bir konuşalım önce diye kenara çektiler beni.
Torunlar dünden beri yüzüme bakmıyorlar ,okulda bayağı üzmüşler kuzucuklarımı...
Hanım derseniz ;zaten fırsat bekliyormuş...herif heriiif ,yıkıl karşımdan ,gittikçe flamingo gibi görünüyorsun gözüme diye tersleyip duruyor.
.....................................................................................
Yaktınız beni...yaktınız !..

paspartu paspartu 22.12.2018 16:29:00

Ülkemizin kültür zenginliğine bir katkı trakuş. Söylediğiniz gibi önemli bir kaynak aynı zamanda. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

zaferK zaferK 22.12.2018 15:19:00

Hasan bey merhaba , İzninizle ben '' Şaka bir yana'' dan sonrası için bazı hususlara değinmek istiyorum; -TRAKUS her ne kadar bir paylaşım sitesi gibi görünse de 11 yıllık kayıtları ile çok ciddi bir KAYNAK sitedir.Dünya genelinde saygın bir yeri olan sitemizden,zaman zaman tüm dünya kuşçuları ve kuş gözlemcileri yararlanmaktadır. -Tüm kayıtlar orjinal Latince ve İngilizce isimleriyle tutulmaktadır.Tür sayfası genel bilgileri dışında hiçbir yerde halk isimlemesi kullanılmamaktadır. -Yıllık olağan toplantılarda ,tüm dünyaca kabul gören sistemler tartışılmakta ve uygulanmaktadır. -Alınan kararlarda ,kariyerli bilim insanı TRAKUS üyelerinin görüşlerine ağırlık verilmekte,ortak kararlar uygulamaya konulmaktadır. -Bugüne kadar onlarca kurumun fotoğraf ve video talepleri TRAKUS üyelerince karşılanmıştır.Yine yurt içi ve yurt dışından gelen tüm fotoğraf ,belge ,video V.S. talepleri site yönetimi aracılığı ile üyelerimiz tarafından -hiç bir beklenti olmadan-karşılanmıştır. -Tür tanımlama ve hatasız kayıt konusunda TRAKUS zamanla büyük aşama kaydetmiş ,ortak görüş ve değerlendirmeler ışığında ,hata oranı sıfıra yakın değerlere inmiştir.Geriye dönük hatırlatma-düzeltmelerle hatasız kayıt çabalarımız devam etmektedir. -TRAKUS ;ülkemizde yaban hayatı ,çevre bilinci ,canlıları daha iyi tanıma ve kollama açısından ciddi bir farkındalık yaratmıştır -Sitemizde daha iyiye doğru gidiş heyecanı hep var olmuştur. ................................................................................................................ Değerli Canan hanıma uyarısı için teşekkür ediyoruz ,iyi niyetli ve yapıcı bir uyarı olduğunun farkındayız. Sitedeki durgunluğu giderme ,biraz siteyi hareketlendirme adına yaptığımız ironi ve eleştirileri Canan hanımefendinin hoşgörüsüne sunuyoruz. Selamlar ,sevgiler...

paspartu paspartu 22.12.2018 12:34:00

Beyler! Kadın haklı. Centilmen olalım. Şimdi dağılın lütfen. Şaka bir yana özünde Canan Hanım haklı. Fakat işin ilginç yanı bunu buradaki herkes biliyor. Canan hanımın uslubü tartışma konusu, bir hoca edasıyla burada bulunan herkesi konusu bilim olan bir üniversite sınıfında öğrenci sayması biraz ters olmuş. Bazı yönetici ve üye arkadaşları tenzih ederek söylemek gerekirse buradaki hiç kimse bilimsel çalışma yapıyorum iddiasında değil. Olmamalı. Trakuşu bir kurum olarak kabul etmek gerek, bilimsel ilkelerle hareket etmeye çalışıyor fakat bu da zor. Sadece belgesel katkısı olabilir bilime, bilim yapamaz trakuş. Bir üniversite değildir, özünde fotoğraf paylaşım sitesidir, buna kimse itiraz da edemez, çünkü bundan herkes memnundur. Bilimin çalışma ilkeleri farklıdır. Kuş fotoğrafçısı olsa olsa zanaatçıdır, elbette biraz gözlemcidir, biraz sanatçıdır, biraz bilimsel takılır, biraz avcıdır, biraz kertikçidir, biraz maceraperesttir vs. fakat bilim insanı değildir. Önemli bir bölümü avcılıktan fotoğrafçılığa geçmiştir, çünkü deklanşörle tetik arasında çelişki de olsa inanılmaz bir benzerlik vardır. Sorsanız kendilerine -ben dahil- şöyle diyecektir; “Doğada olmayı seviyorum, Gözlem yapmayı, doğadaki ölüm yaşam mücadelesini izlemeyi seviyorum. Doğadaki güzellikleri fotoğraflamayı, bunları paylaşmayı seviyorum. Bu, müthiş bir huzur veriyor.” Benzer şeyler söyleyeceğiz hepimiz, çünkü gerçekten de böyledir. Samimi olan böyle söyler. Aramızda çok az sayıda bilim insanı da var, fakat burası genel olarak bir fotoğraf paylaşım sitesidir. Bu siteyi küçüklü büyüklü bir çok öğrenci de izlemekte, buradan bir çok bilgi öğrenmektedir. Fakat bu böyle diye burasını üniversite gibi lanse etmek yanlıştır, çünkü değildir. Öğrencilerin de bunun farkında olması lazım, değilse hatırlatılması, uyarılması lazım. Fakat burayı takip eden öğrenciler ileride bilimle ilgilenebilir, buradaki heves ileride bilimsel çalışmalara vesile olabilir, böyle bir misyonu olabilir Trakuş'un. Ama bilim kurumu değildir Trakuş. Yeniden konuya dönelim. Alevi bir halk ozanı flamingoya allı turna demiş olabilir. Bu tüm alevilerin flamingoyu allı turna olarak adlandırdığı anlamına gelmez. Egeliler de söylemiş olabilir. Buradan bir üye de söylemiş, adlandırmış olabilir. Halk dalkavukluğu olmadığı sürece bunu bir nazire olarak kabul ediyorum ben. “Allı turnam ne gezersin burada” gibi.

vogel vogel 21.12.2018 10:59:00

Sitede, tanımsız kuşlar için yardım istendiğinde en çok teşhis koyanlardan birisiniz ama!

gedizmen gedizmen 21.12.2018 09:40:00

Zafer hocam harikasın ya ... sen de bizi yaktın vallahi...

MARMARİS MARMARİS 21.12.2018 01:23:00

Buldum hocam, Istanbul not Konstantinople benzeri sarki yapalım. https://youtu.be/rNUsOaB5V2c Dilek Geçit Esimle kullandigimiz nickname e giris yapamadim da TRAKUS'a girişte. Bir sorun var.

goshawk67 goshawk67 20.12.2018 21:30:00

Zafer Hocam bizin yatacak yerimiz yok..Yandık ki ne yandık... Meğer flamingo da Öpöz Türkçe bir kelime imiş ve kökeni taaa Orta Asya^ya dayanıyormş. Ve de Orta Asya^da kutsal totem türlerden biriymiş. Benim tarih kurumu ve dil kurumu ile bile başım belada...İyi kötü biraz Harmandalı oynamışlığım vardı oranın yetkilileri de aradı "Sen Turnayı bırakıp oynarken alıcı kuşlara mı özendin?" diye fırçaladılar beni...Bundan sonra küçük ötücülerden öteye deklanşöre basar mıyım bilemiyorum...

toshi1 toshi1 20.12.2018 20:51:00

:)

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT