TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Kızılırmak Deltasında Ördek Kıyımı.

ayasar ayasar 30.12.2018 09:10:00
Kızılırmak deltası korunurken nasıl yok ediliyor görün arkadaşlar. Kuş fotoğrafı çekenlerin girişinin yasaklanmasının arkasındaki gerçekler ortaya çıktı. Aşağıdaki linkten katliamı görebilirsiniz. Lütfen sinirlerinize hakim olun.
https://www.facebook.com/hasan.akturk.792/videos/pcb.10157048724577608/10157048724297608/?type=3&__tn__=HH-R&eid=ARDC6sbmxS0KSp6jGpGiqflpG3DMwVi0thkrgKbSdYfMtTi23BIjHqrDSMh4vijmXnJ7AU-Gue2rNsgB

SOGUKPINAR SOGUKPINAR 5.01.2019 00:18:00

Evet 2019 yılı Belediye tarifesine göre Deltaya akülü araçla giriş ücreti rehberlik ücreti dahil saati 150 lira...Sahada 5 saat kalırsanız ücret 550 lira...Bu arada geçen haftalarda sahaya giriş ücretsiz olmasına rağmen 7 günde toplam 8 kişi Deltayı gezmiş...Koca otobüsün sadece 1 kişiyi gezdirdiği konuşuluyor...Kızılırmak Deltasın'da araç yasağı acilen kaldırılmalı ve eski haline dönmelidir... Kuşların araçlarda ürkmesi mevzusu bu haliyle geçerliliğini kaybetmiştir ,eğer amaç bu olsaydı kuşlar pancar motoru gibi çalışan körüklü tur otobüslerden ürkerdi..

lordhack lordhack 5.01.2019 00:03:00

Yazıklar olsun. Onların ki can değil gib bu vahşilik nedir?

MAG MAG 3.01.2019 22:15:00

Konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar var mı. Delta girişleri elektrikli araç ve saati 100 tl olmuş diye duyuyoruz.

Kuvvet Kuvvet 2.01.2019 15:31:00

Bence, elini taşını altına koyanlar kuşların kaderlerini güzelleştirmeye çalışıyor demek daha doğru bir tespit olacaktır... Herkese sağlık, huzur ve mutluluk dolu yeni bir yıl diliyorum... Selamlar, saygılar...

DilekveTunç DilekveTunç 31.12.2018 23:32:00

Kuşların kaderi üç kişinin alacaği karara bağlı demek. 2019 kuşlardan yana bir yıl olmasi ümidiyle. dg

ayasar ayasar 31.12.2018 22:14:00

Değerli arkadaşlar, katılımınız için çok teşekkür ederim. Bugün, birkaç Samsun Milletvekli ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkan olaya müdahil oldu ve iş bizden çıktı. Bakalım sonuçta ne çıkacak. Umarım iyi olur. Mutlu yıllar.

demokritos demokritos 31.12.2018 22:09:00

İyi dileklerin için çok teşekkür ederim Abi, Hepimize mutlu, huzurlu bol kuşlu bir yıl diliyorum, Selamlar :)

furtun furtun 31.12.2018 21:39:00

Açıklamalar için çok teşekkürler Mustafa. Ben yanlış yorumlamışım demek ki. Yeni yılda her şey dilediğin gibi olsun. Sevgiler, selamlar.

zaferK zaferK 31.12.2018 21:12:00

Biraz sonra 2018 den kurtulup ,yepyeni umutlarla 2019'a gireceğiz... Nedense bir türlü sevememiştim 2018' i...epey üzmüştü bizi... ................................................................. Yeni yıla girerken tüm sıkıntıları ,kırgınlıkları ,olumsuzlukları geride bırakalım sevgili TRAKUS ailesi... ...sevgiyle ,hoşgörüyle ,dayanışma ile girelim 2019'a... Bu dünya Sultan Süleymana kalmadı ,bize de kalmayacak... Baki kalan bu kubbede bir hoş sada kalacak... Sağlık ve huzurunuz daim olsun ,sevgiyle kalın... Mutlu yıllar...

demokritos demokritos 31.12.2018 18:22:00

Ömer Abi, --1- Ben konuya ilk kez dahil oldum, dönüp dolaştırma söz konusu değil. Genelleme hiç söz konusu değil. --2- Ataman Bey'in söylemine konu ile alakalı çok az yorum yapılması ve destek gelmesi yönünde katıldığım için alıntı yaptım. --3- Kertik yarışması konu ile alakalı değil, Aksine kertik yarışmasının yeterince tanıtılır ve ses getirirse doğayı ve kuşları tanımak ve korumak için pozitif etkisi olacağını düşünüyorum. Sonuç olarak tadımız kaçmasın... Selamlar.

DilekveTunç DilekveTunç 31.12.2018 15:45:00

Umut sildin diye üzülmüştüm. Herkes kuşlar konusunda fikrini özgürce söyleyebilmeli. Ne gerek vardı ya da üzücü doğa konularında uykum kaçıyor vs gibi söylemler ya da FORUMU kontrol altında tutmamaya çalışmamalı. (Söz meclisten dışarı bu konu başlığında yazanlar değil bahsettiğim) Hep aynı fikir söylenmesi, savunulması zorunluysa buranın adı forum olmazdı. TRAKUŞ'ta zaten herkes belli bir olgunlukta olduğundan aynı fikirde olmayanlara saygılı cevaplar yazacaklardır diye düşünenlerdenim. Prof. Mehmet Zihni Sungur demiş ki: "KÖTÜLÜK: Kötü şeyler olduğunda iyilerin hiç bir şey yapmamasıyla, sessiz kalmasıyla, sessiz kalarak çoğunluğa uyum sağlamasıyla başlar." Bu av meselesini (kötülüğünü) çözmek umuduyla. Dilek

ayasar ayasar 31.12.2018 15:39:00

Umarım öyle bir art niyet yoktur. Kişilerle uğraşmak sorunu çözmez varsa projen, teklifin getirirsin.

umutgüngör umutgüngör 31.12.2018 13:24:00

Dün gece paylaştıktan sonra bazı kişiler ile uğraşmamak silmiştim ancak yapılanların devam ettiğini görünce bu yazının burada olmasının daha iyi olacağına karar verdim. Bu tip tartışmalara veya forumlara yazmamayı tercih ediyorum ancak forumda veya galeride fotoğrafların altında belirli kişilerce sürekli halkalama istasyonu ve oradaki çalışan kişilerin hedef gösterilmesi nedeniyle yazma ihtiyacı hissettim. Yazdıklarım tamamen kişiseldir bir kurum veya kişiler adına yazılmış bir yazı değildir. Öncelikle Kızılırmak Deltası'na girişler yasak değil bunu anlamak gerek. Sadece belirli bir alanda girişler yasak. Bu alan dışında fotoğraf çekmenin veya kuş gözlemi yapmanın önünde bir engel yok. Ne kadar ülkemizde tam olarak uygulanmasa da tüm doğa koruma alanlarının çekirdek zonlarına girişler yasak olmalı. Çekirdek zonlar insanların hobilerini gerçekleştirebileceği bir alan değildir! Alınan bu kararla ilgili belirli kişiler tarafından sürekli olarak üstü kapalı bir biçimde halkalama istasyonu ve oradaki görevliler suçlanmakta. Bu suçlamalar kurum veya kişi ismi verilmeden yapılsa da hangi kurumun veya kişilerin kastedildiği ortada. Ayrıca ben bu olayla alınan yasak arasında bir bağ göremiyorum. Durum doğa korumayı veya avcılığı aşmış iftira atma noktasına kadar gelmiş. Bunları yazan bazı kişilerin fotoğraf çekmek için halkalama istasyonundaki ağların etrafında saatlerce kuş sesi çalan, 2-3 metreden koca koca flashlarla ve fenerlerle baykuş fotoğrafı çeken veya istasyonun etrafında fotoğraf çekmenin yasak olduğunu söyleyince kabadayılanan ve ''ağlarınızı yırtarım'' diyen, bilimsel çalışmaya bile saygısı olmayan kişiler olduğunu görünce amaçlarının kuşları veya deltayı korumak olmadığı belli oluyor. Görünüyor ki amaçları bu vahşetin FIRSATIÇILIĞINI yaparak ve doğa koruma altında belirli kişileri ve halkalama istasyonu karalamak ve iftira atmak. Bunun sonucunda da alanda fotoğraf çekebilmek gibi bazı kazanımlar elde etmek

ayasar ayasar 31.12.2018 11:22:00

Güzel haberleri bekliyoruz Vedat Bey. Mutlu yıllar.

SOGUKPINAR SOGUKPINAR 31.12.2018 08:58:00

Arkadaşlar haberin ulusal medyada yayınlanmış olması nedeniyle kuşların korunması bakımından bir farkındalık yaratıldığını düşünüyorum .Bu konu dışında alana kuş fotoğrafçılarının girmesi konusunda ne gibi çalışma yapılabilir bunu da tartışabiliriz.İnşallah bundan sonra bu tür katliam görüntülerine şahit olmayız. Tüm arkadaşlarım yeni yılını kutluyorum.

Kuvvet Kuvvet 30.12.2018 22:42:00
furtun furtun 30.12.2018 21:49:00

Bu arada samsunhaber.com da kişileri hedef alan gerçek dışı iddialarla dolu bir haber çıkmış. Bu forumda da satır aralarını okuyunca yazılanların kişileri hedef aldığını üzülerek görmekteyiz. Hedef göstermenin ne kadar çirkin bir şey olduğunun umarım hepimiz farkındayızdır. Samsun daki durum fotoğrafçıların alana girilmesine izin verilmeli mi verilmemeli mi konusundan çok daha ciddi. Sadece bizi ilgilendiren kısmını ele alarak kişileri hedef göstermek hiç doğru değil. Haklı olunan konular tabi ki var ama oraya buraya haber yazdırarak, forumlarda hedef göstererek bir sonuca varacağımızı hiç sanmıyorum. Diyalog ile çözüm için yönetim olarak elimizden geleni yapmaya hazırız ama düzmece haberler yapma, suçlu bulma, hedef gösterme gibi eylemleri desteklemediğimizi bilmenizi isterim.

ayasar ayasar 30.12.2018 21:47:00

Teşekkürler Ömer Bey. Bugün, sabahtan bu yana, tüm basın organlarında bu haber en geniş anlamda yer buldu. Yani şu anda olaydan tüm Türkiye'nin haberi var diye düşünüyorum. Umarım ilgili ve yetkililer de gereken önlemleri alıp uygulamaya geçerler. Tabi biz de çözüm önerilerimizi yapmaya devam edelim derim. Selamlarımla.

furtun furtun 30.12.2018 20:49:00

Ataman bey dediğim gibi bu konuda bir eylem planı yapılırsa Trakuş üyelerinin destek verceğinden ben de eminim. Umarım bu forundan böyle bir organizasyon için fikirler ve elini taşın altına koyacak arkadaşlar çıkar. En doğrusu Samsundaki üyelerimizden birinin bu organizasyonu üstlenmesi. Samkuş, Valilik, Üniversite, Belediye. Milli Parklar yetkililerine ulaşacak bir eylem hazırlanması.

ayasar ayasar 30.12.2018 20:36:00

Ömer Bey, konuyu Trakuş ve üyelerine getirmeme şaşmayın. Çünkü ben Trakuş ve üyelerinin isterlerse ve yoğunlaşırlarsa çok şeyler yapabileceğimize inanıyorum. Yoksa yanılıyor muyum? Burada önemli olan hep birlikte gündem yaratıp yetkilileri önlem almaya zorlamak. Hepsi bu.

furtun furtun 30.12.2018 20:29:00

Mustafa merhaba, Ataman beyin ve senin konuyu dönüp dolaştırıp Trakus üyelerine getirmesine pek anlam veremiyorum. Hem de genelleme yaparak. MAK kararlarında olduğu gibi burada üyelerimize neler yapabilecekleri konusunda fikir verilirse bir eylem planı sunulursa daha yapıcı olur kanısındayım. Kertik yarışını bırakmamız katliamları önleyecekse onu dahi düşünebiliriz.

demokritos demokritos 30.12.2018 18:53:00

Tadımız kaçmasın, kuşlar vurulurken biz fotoğraflarımızı çekip (eğer kuş kalırsa) mutlu olalım Ataman Bey...

ksondas ksondas 30.12.2018 18:11:00

Benim anlamadığım, ülkede Merkez Av Komisyonu kararlar alıyor ama kararlardan haberdar avcı varmı acaba merak ediyorum?.Geçen sarıbeyler köyünün ortasından tüfeklerini sallaya sallaya köpeklerini salmış resmen eşkiya tipli insanlar yürüyordu. Jandarmayı arasak ta neçare... Spor falan değil abi bu iş resmen cinayet ve oyun ...Youtube da videoları var 10 larca karatavuk ardıç avlamış kendine bilinçli avcı diyen adamlar var; yorum yaparak bişeyler anlatmaya çalışıyoruz adamlar hep haklı hep üste çıkıyorlar...Bazı milli değerlerimize de özellikle sahip çıkıp (avla milliyetçilik ne alaka ise?) tekellerine almalarıda ayrı bir gıcık olma sebebi...

erkor erkor 30.12.2018 18:01:00

Spor adı altında her yerde katliam devam ediyor. Önceki hafta sarıbeylerde tüfek sesinden kargalar bile uçmuyordu. O kadar silah sesinin olduğu yerde jandarma bizim yanımıza geldi. Yapacak bir şey yok av serbest diyorlar. Ama fotoğraf çekmek yasak. ne hallere düştük şu ülkede... spor yapıyorum diyen avcı ile aynı kefeye konmak kanıma dokunuyor artık. Adımın bile onlarla anılmasından tiksiniyorum. Allah bu ülkeyi ve spor yapan avcılardan kuşları korusun. Yapılacak bir şeyler var ise her türlü katkıyı vermeye hazırım. Herkese selam ve saygılar..

Kuvvet Kuvvet 30.12.2018 16:29:00

Durum gerçekten çok vahim.. Bu nasıl bir vahşettir, hem de yaban hayatı geliştirme sahasında... Yaban hayatı, fotoğrafçılardan sakınanlar anlaşılan o ki avcılara aynı hassasiyetle yaklaşamamışlar. Kızılırmak deltasına fotoğrafçılar girmesin diye her türlü önlemi alan, jandarmaya bizleri kuşları rahatsız ediyor diye şikayet eden akademik personel nerede? Yaban hayatı geliştirme sahasında fotoğrafçıları engelleyen ama bu vahşeti engelleyemeyen bütün akademik personelin görevlerini nasıl yaptıklarını bir daha sorgulaması ve vicdanları el veriyorsa işlerine öyle devam etmeleri gerekir. Söylenecek çok şey var ama sadece üzülüp yazıklar olsun diyebiliyoruz... Yazıklar olsun....

furtun furtun 30.12.2018 16:27:00

20 gUndUr Ordu Karadenizdeydim. Oradaki avcılardan da dinlediğim kadarı ile Samsun Delta Koruma alanı konusunda resmi yönetimlere baskı yapıyorlar. Trajikomiktir Ordudaki sulak alanlar yok edilirken gıkını çıkarmayanlar şimdi Samsun ile uğraşıyorlar Fotoğrafçılara uygulanan yasaklamayı yapan yönetimin samimiyetine de inanmıyorum. Fotoğrafçıların kaçak avın başına bela olduğunun herkes farkında. Bazıları bilinçli bazıları da alanı koruyorum niyeti ile bu bilinçli kişilerin oyununa gelerek fotoğrafçılara koyulan yasağı destekliyorlar. Sayın savcım herşeyi yazmaktan çekinmeyin. Durumu en iyi siz biliyorsunuz. Bahsettiğiniz silah seslerini video kaydına alarak, güme vs leri fotoğraflayarak görsel destek de verirseniz biz elimizden geleni yaparız.

ayasar ayasar 30.12.2018 13:59:00

Trakuş'daki arkadaşlar kertik peşinde koşmaktan bir yorum yapamamışlar. Yakında kertecek kuş kalmayacak farkında mıyız bilmiyorum. Adana da aynı durumda Tuzla da kuş kalmadı. Suriyeliler kaçak kuş yakalıyorlar. Kimsenin sesi çıkmıyor. Bu ne kadar sahipsiz bir ülke . Yazık, çok yazık.

SOGUKPINAR SOGUKPINAR 30.12.2018 10:24:00

Ataman Bey, bu sabah (30.12.2018) erken saatlerde yasaklama alanına 1 km mesafede ki Yörükler mevkisindeki gölete gittim..Artık , avcılar rahatlıkla arabaları ile gelip yasak denilen alanda avcılık yapabiliyorlar... Alanda tüfek sesinden kargalar dışında bir tane bile kuş kalmadı ,sakarmekelerin hali perişandı...Bu yasağa vesile olanlardan bir kaç kuş severin '' alan yasaklandı kuşların sayısı arttı '' diye yanıltıcı bilgi vermeleri de ayrı bir konu ...Ne yazık ki bu hoyratlığın başlangıç tarihi , alana yasaklama kararının alındığı tarihe denk geliyor...Yazacak çok şey var ama umarım yetkililer bu yanlıştan acilen dönerler ...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT