TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

4K ?

mademiral mademiral 4.01.2019 13:33:00
Siteye yüklenen 4K fotoğraflardan bir kısmına baktığımda acaba bu kare 4K mı yüklenmeliydi? Yoksa FHD yada sadece FG daha mı uygun olurdu diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Hatırladığım kadarıyla 4K ya geçiş sırasında açılan ilgili forum başlığı altında Serhat (Tigrel) Bey standartlarımıza uymayan kareleri sileceğiz yada benzeri bir eleme yapacağız gibi bir değerlendirme yapmıştı. Böyle bir çalışma yapıldı mı, yapılıyor mu yada yapılacak mı? Merak ettim doğrusu.

mademiral mademiral 5.01.2019 07:24:00

Trakus üyelerinin kötü kaliteli olmasına rağmen fotoğraflarını 4K olarak yüklemelerinin nedenlerinden biri de sanırım bu yolla FG ye girme olasılıklarının daha yüksek olması. Çünkü 4K olarak yüklenen fotoğraf sayısı az, rekabet az. Bu durumda yönetimin yapacağı yegane şey; en yüksek beğeniyi almış olsa bile kalite kriterlerini karşılamayan söz konusu fotoğrafları FG de yayınlamak yerine o gün için ekrana "bugün FG de 4K olarak sergilenecek nitelikte eser bulunamamıştır" şeklinde bir ibare düşmesi olabilir. Sonuç olarak fotoğraf yarışmalarında da çoğu zaman 1. liğe, 2. liğe değer eser bulunamamıştır vb değerlendirmeler yapılır. Forum başlığını açma nedenim olmamakla beraber; benzer bir durum söz konusu olduğu için, aynı tutum FHD fotoğrafların FG de sergilenmesi konusunda da izlenebilir kanısındayım.

emekli06 emekli06 4.01.2019 20:08:00

Sadece 4 K değil FG de de çok kötü fotoğraflar yükleniyor türe katkı olsun diye. Bu tür fotoğraflarda galeride gösterilmese daha güzel olacak.

furtun furtun 4.01.2019 13:51:00

Maalesef bu konuda yönetim olarak biz de memnun değiliz. Şaşırtıcı derecede kötü 4K fotoğraflar geliyor. Fotoğrafı yükleyenler kadar beğenenler, hatta çok güzel yorumu yapanlar bu olumsuzluğun alışkanlık haline gelmesine neden oluyor. İyi niyetle, onay işlemini dondurmuştuk ama herhalde tekrar uygulamamız gerekecek. Yeniden göz gezdirerek aşırı kalitesiz 4K fotoğrafları silmek zorunda kalacağız.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT