TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Sarıyer Göç izleme noktasında ihtiyaçlar

KANDIZLIK KANDIZLIK 7.03.2009 22:52:00
Sarıyer Göç izleme noktasıyla ilgili, sanırım zorunlu ihtiyaçlara karşılık verebilecek _geçici_ bir iki küçük yapı teşkili uygun olacaktır . Bu iki yapı, 15 Mart _ 30 Mayıs arası olduğundan mobil tertibatlı da olabilir.

Sonbahar göçünde Çamlıca tepesindeki B.Ş Belediyesi tesislerinden içecek, yiyecek ve tuvalet ihtiyaçları rahatça karşılanabilmişti .

Bu baharda Sarıyer noktasına bayan arkadaşlarımızın da geleceğini düşünürsek, mesela iki bölümlü tuvalet ve lavabo kulübesi ve hatta amatör ya da profesyonelce üstlenen olacaksa, küçük bir içecek_yiyecek kulübesi teşkil edilmelidir. Ayrıca; yine yurt dışından Macar lar, Ingilizler, vb. gibi misafir gözlemciler de gelecekse, onlara karşı da bütün kuş gözlem topluluklarının medeni bir resmini de sunmuş oluruz diye düşünüyorum, katılır mısınız acaba ?

Bir gözlemci_fotoğrafçı, bir günde 15_20 TL içecek ve yiyecek harcaması yapsa, bir günde 20 ile 50 kişi orayı ziyaret etmiş olsa hesaplayalım bakalım 1 aylık veya 2.5 aylık kazancı, dolayısıyla demek istediğim bu 2.5 aylık süre profesyonel geçici hizmet işletmesine de girebilir. Tabii ki; ısıtmayla alakalı yiyecek teşkilatı olmamalı ( orman kenarıdır diyerek böyle düşündüm), Mart ayında bir arkadaşımızın karşılaştığı alkollüler akşamları bu müştemilata takılmamalı.

Böyle geçici bir küçük teşkilin oluşturulması için Sarıyer Belediyesi ile kimler konuşabilir, göç izlem kayıtlarını kullanan Dernekler mi, Istanbul Universitesi ilgili bölüm mü, KAD mı , bilemiyorum, acaba hemen erken dönemde hangi kurum bizlere yardımcı olabilir, eğer bu düşüncem çoğunluk tarafından faydalı bulunursa ...

Selamlarımla .

KANDIZLIK KANDIZLIK 7.03.2009 22:54:00

Sarıyer Göç izleme noktasıyla ilgili, sanırım mobil ya da sabit, zorunlu ihtiyaçlara cevap verebilecek yapı teşkilleri gerekli olabilir diye düşünüyorum .

Maximusgama Maximusgama 8.03.2009 00:49:00

Sayın Aslan Ağabey, tüm güzel dilek ve proje tekliflerinize rağmen ben de o bölgenin kalabildiği kadar gözden ve insanlardan uzak kalmasını dileyenlerdenim.

Zaten araziye çıkma tecrübesi az çok olan herkesin ihtiyaçlarını karşılama konusunda tecrübeleri oluyor.

Virajın aşağı doğru inen bölgesinde eski bir yol ve yapılaşma da birzamanlar olmuş.O bölgede en küçük bir para hareketi olabileceğinin sezilmesi bile o bölgenin sonu olur.İnanın kuş gözlemcileri için hazine değerindeki o küçücük alan için iyilikten çok kötülük yapmış oluruz.O virajın dönüşünde o bölgede bir köfteci görmek veya belediyenin kaş yapayım derken göz çıkartacak bir uygulaması ise (aydınlatma) vs geçiş yapan kuşları da olumsuz etkileyebilir.Diğer yabancı gözlemcilerinde hallerinden pek şikayetçi olduklarını bulunduğum sürede görmedim.Herkes elinden geldiği kadar yardımcı oluyor bu insanlara.Zaten çoğu bu gözlemi ta 1980 lerden beri yaptıkları için yolun üstündeki su deposuna kadar tırmanıp o bölgeden radan geçişi izliyor. ( bana çok ilginç gelmişti ve fotoğraflarını da çekmiştim dilerseniz gönderebilirim. ) Aşağı doğru inen toprak yol ise Temmuz ayına kadar müthiş bir flora ve kelebelere ev sahipliği yapıyor.Kırlangıçkuyrukları da tuvalet çevrelerinde görmek istemem doğrusu.Güzel dileklerinizi ve misafirperverliğinizi saygı ile karşılıyorum ama bölgede yapılacak mobil yapılaşmayı dahi bu alanın kldıramayacağını ve zararının olacağını düşünüyorum.Umarım o bölgede görüşür ve tanışma fırsatını yakalarız . Benim düşüncelerim bunlar .Selamlar.

KANDIZLIK KANDIZLIK 8.03.2009 01:18:00

Can Bey, sevgili Olcay,

Teşekkür ederim olumlu katkılarınız için, bir hayli fikir edinmiş oldum sizlerden . Haklısınız aslında, azıcık rant getirecek yerlere hemen birileri konuyor ve doğallıklarını bozuyorlar kar amacıyla . Teşekkür ederim sizlere, görüşmek üzere diyorum .

Çektiğin fotoğrafları merak ettim doğrusu, tabii ki görmek isterim, adresimi gönderiyorum . Hoşçakalın.

karettakaretta karettakaretta 8.03.2009 01:27:00

Eğer bir orman yoluna asfalt dökerseniz orası piknik alanına döner ve direk insan baskısına maruz kalır...

Eğer ormanların korunmasını istiyorsak insanlardan uzak tutmak gerekir...

Bugün orasını severler 5 yıl sonra manzarası güzel diye restaurant açarlar...

cerginbas cerginbas 8.03.2009 21:13:00

Merhaba,

Bence gözlem noktası şu anki haliyle yeterli. Bahsedilen imkanların olacağı bir göç gözlem istasyonu düşünülecekse eğer, bence bakılması gereken yer Koç Üniversitesi Kampüsü olmalı. Bildiğim kadarıyla Koç Üniversitesinin içinde gözleme oldukça uygun bir kule mevcut. Koç üniversitesi gözlemcileri kucaklamaya karar verirse, yiyecek içecek ve tuvalet ihtiyacları orada rahatlıkla karşılanabilir. Şu anki noktaya da bir alternarif olmuş olur.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT