Sarıyer Göç izleme noktasında ihtiyaçlar
KANDIZLIK 7.03.2009 22:52:00
Sarıyer Göç izleme noktasıyla ilgili, sanırım zorunlu ihtiyaçlara karşılık verebilecek _geçici_ bir iki küçük yapı teşkili uygun olacaktır . Bu iki yapı, 15 Mart _ 30 Mayıs arası olduğundan mobil tertibatlı da olabilir.
Sonbahar göçünde Çamlıca tepesindeki B.Ş Belediyesi tesislerinden içecek, yiyecek ve tuvalet ihtiyaçları rahatça karşılanabilmişti .
Bu baharda Sarıyer noktasına bayan arkadaşlarımızın da geleceğini düşünürsek, mesela iki bölümlü tuvalet ve lavabo kulübesi ve hatta amatör ya da profesyonelce üstlenen olacaksa, küçük bir içecek_yiyecek kulübesi teşkil edilmelidir. Ayrıca; yine yurt dışından Macar lar, Ingilizler, vb. gibi misafir gözlemciler de gelecekse, onlara karşı da bütün kuş gözlem topluluklarının medeni bir resmini de sunmuş oluruz diye düşünüyorum, katılır mısınız acaba ?
Bir gözlemci_fotoğrafçı, bir günde 15_20 TL içecek ve yiyecek harcaması yapsa, bir günde 20 ile 50 kişi orayı ziyaret etmiş olsa hesaplayalım bakalım 1 aylık veya 2.5 aylık kazancı, dolayısıyla demek istediğim bu 2.5 aylık süre profesyonel geçici hizmet işletmesine de girebilir. Tabii ki; ısıtmayla alakalı yiyecek teşkilatı olmamalı ( orman kenarıdır diyerek böyle düşündüm), Mart ayında bir arkadaşımızın karşılaştığı alkollüler akşamları bu müştemilata takılmamalı.
Böyle geçici bir küçük teşkilin oluşturulması için Sarıyer Belediyesi ile kimler konuşabilir, göç izlem kayıtlarını kullanan Dernekler mi, Istanbul Universitesi ilgili bölüm mü, KAD mı , bilemiyorum, acaba hemen erken dönemde hangi kurum bizlere yardımcı olabilir, eğer bu düşüncem çoğunluk tarafından faydalı bulunursa ...
Selamlarımla .
KANDIZLIK 8.03.2009 01:18:00 Can Bey, sevgili Olcay,
Teşekkür ederim olumlu katkılarınız için, bir hayli fikir edinmiş oldum sizlerden . Haklısınız aslında, azıcık rant getirecek yerlere hemen birileri konuyor ve doğallıklarını bozuyorlar kar amacıyla . Teşekkür ederim sizlere, görüşmek üzere diyorum .
Çektiğin fotoğrafları merak ettim doğrusu, tabii ki görmek isterim, adresimi gönderiyorum . Hoşçakalın.