Yarışma
zaferK 4.01.2019 23:04:00
Yarışma başlayalı henüz birkaç gün oldu...
Ama bazı platformlarda TRAKUS a yakışmayan imalar ,suçlamalar görüyorum...
Yapmayın arkadaşlar ,zaman zaman teknik sorunlardan kaynaklanan istenmeyen durumlar olsa da ilgili arkadaşlar canla başla çalışarak telafi etmek için uğraşıyorlar.
Kayıt ,işlem , tanım ve onay konularında hiçbir yetkili arkadaşımızın herhangi bir üyeyi kayırması ,ayrıcalık tanıması söz konusu olamaz...
Zaten böyle bir konunun gündeme gelmesi bile onur kırıcı ,asla kabul edilemez.
Lütfen sağduyulu olalım ,yarışma ve arazi yapmanın tadını çıkartalım...
Işığınız bol olsun...
Selamlar ,sevgiler...
buteorufinus 29.03.2019 09:30:00 Merhaba Orhan Bey, Öncelikle size teşekkür ederim. Sürekli bahane bulup yazamadığım bir sorunu yazabilmeme sebep oluyorsunuz. Önce Ana sayfamızda bulunan "Kuş Türleri Arama Motoru"na giriyoruz. Ülke/İl'den ilimizi seçiyoruz. Hepsini kopyalayıp bir excel sayfasına yapıştırıyoruz. Sonra "Tür Galeri"ye girip ilimizi seçiyoruz. Bunların da hepsini seçip bir excel sayfasına yapıştırıyoruz. Tür Galeri'deki türlerin olduğu sütunu alıp, ilk sayfamızdaki sütunun yanına yapıştırıyoruz. Veeee satır satır tür tür eşleştirip, daha önceden tür il tür listemizde olup Tür2019'da olmayan türleri tespit ediyoruz. Bunları yapacak deli var mı? Ben bir tane buldum, Antalya için yaptım :) Bu işlemleri yapabilme mantığına çoğumuz sahibiz, akıl vermek için yazmadım doğal olarak bunları. Aşağıda tespit edilen hatanın tespit yolunu kısaca ifade etmek için yazdım. Tür Galeri'de yeni kayıt altına alınmış iki tür Arama motorundaki listede yok. Yani Tür 2019 ile kayıt altına alınan türler Antalya 'da bulunduğunu belirttiğimiz 283 tür üzerine eklenmemiş. Bunlardan biri aşağıda fotoğrafı bulunan sonerbekir'in Akuyruklu Kartalı; http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=218836&title=akkuyruklu_kartal#.XJ3RrlUzbcc Sonra Arama Motoru'ndaki türlerin kayıt tarihlerine yönelince 07.06.2016'dan bu yana tür eklenmediğini tespit ediyorsunuz. O zaman daha önce, Fotogaleri'de 07.06.2016'daki Ala Sığırcık'tan sonraki kayıtlara ulaşamadığımızı belirttiğim yorum aklıma geldi. Evet, Antalya il sayfasına 07.06.2016'dan bu yana hiçbir veri eklenmiyor. Serhat Başkan ve sayfa ekibinin bilgilerine :) Verdiğim rahatsızlıktan ötürü kusura bakmayınız... Saygılarımla,