TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Doğu Büyük Örümcekkuşu

kuzeycem kuzeycem 21.01.2019 18:29:00
IOC listesinde bu ay yapılan değişikliklerin bir sonucu olarak şu an sitede Büyük Örümcekkuşundan - Lanius excubitor ayrı bir tür olarak değerlendirilen Doğu Büyük Örümcekkuşu - Lanius pallidirostris, yeniden Büyük Örümcekkuşunun bir alttürü haline gelmiştir (Lanius excubitor pallidirostris şeklinde).

https://www.worldbirdnames.org/updates/species-updates/

toshi1 toshi1 16.03.2019 19:55:00

Veysel bey, Yabancılara karşı hayranlık duyduğumu nereden nasıl çıkardınız bilemiyorum. Benim yaptığım yoruma, istediğinizi düşünebilir ve yazabilirsiniz, şahsımla alakalı bir yakıştırma yapmadığınız sürece size cevap vermem, böyle düşünüyor deyip geçerim. Ama sizin nezdinizde yabancı seviciliği gibi bir algı yarattıysam da, o benim hatamdır. Kaldı ki, ben tüm gözlemlerimi kuşbank'a giriyordum. Kuşbank kapatılıp, veriler ebird'e aktarılınca ebird ile devam ettim. Yönetime ve size ben iş öğretmiyorum. Bir kullanıcı olarak yönetime talebimi iletiyorum. Kuşlara gelince zaten yeterince odaklanıyorum. Şu ana kadar da epey bir yer dolaştım ve dolaşacağım. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

karaani karaani 16.03.2019 17:31:00

Yabancı kuş uzmanı hayranlığınıza !! yabancı gözlemci ve e bird kutsaliyetinize laf etmedim rahat olun. Trakuşa taşıdığınıza göre trakuş üyeleri de dilediği gibi yorum yapabilir. E bird de ne yorum yaptıkları umurumda bile değil. Fotoğraf yoksa fark etmez. Angıt gördüğünü düşünüyorum. Yönetime iş öğretmeye kalkmak yerine kuşlara odaklanmanızı öneririm.

toshi1 toshi1 16.03.2019 16:04:00

Veysel bey, ebird tarafından onaylanan bir gözlem, gözlemci de Angıt olmadığını belirtmiş, bu yüzden ebir ekibinin yorum yapması uygun olur. Ömer bey, "doğada üreyip koloni teşkil edilecek kadar çoğalırsa demişsiniz" ancak, bizim sitemizdeki çoğu tür, Türkiye'den geçip başka bir ülkede ürüyorlar. Bu nedenle ben belirttiğiniz mantığın biraz yanlış olduğunu düşünüyorum. Ancak, Kuş bilimci değilim, fazla yorum yapamayacağım. Ancak, kuş bilimciler tarafından değerlendirme yapılıp ve birleştirilmesi yönünde onaylanan "Doğu Büyük Örümcekkuşu"nun listelerde bir an önce düzeltilmesi için TRAKUS yönetiminin işlem yapmasını, bir site kullanıcısı olarak talep ediyorum.

ömer ömer 16.03.2019 14:22:00

Nil kazı E1 listesinde yani Türkiye kusları listesine dahil dağil aday listede kertik yarısmasindan önce de sayılmıyordu. Yarısmanın başında yanlıslikla sayılmaya başlamıştı düzeltildi. Doğada üreyip koloni teskil edecek kadar çoğalirsa Turkiye listesine alinması konusu görüşülecek.

karaani karaani 16.03.2019 14:12:00

Angıt görmüştür,

toshi1 toshi1 16.03.2019 12:09:00

Bu arada Nil kazını yönetim çıkarttı. Ancak, nil kazı türkiye'den geçiyor. Bu kapsamda 11 Mart 2019 tarihinde Kuşadasında kaydedilen kaydı paylaşıyorum. 4 adet görüldü. https://ebird.org/view/checklist/S53694433

karaani karaani 15.03.2019 08:30:00

Görürseniz çekmemezlik yapmayın, İşin zor kısmı orası, gerisi teferruat, oraya odaklanın. Yönetimin resmi duyurusu olmamakla birlikte bizim takip ettiğiz listede birleşmediği için, Henüz bir işlem yapılmadı, Fakat söylediğim gibi, görürseniz çekin,listeye takılmayın.

toshi1 toshi1 14.03.2019 20:42:00

Yönetim Nil Kazı için yarışma başladıktan sonra karar alarak bu türü yarışma dışı bırakmıştır. Kertik yarışmasında Doğu büyük örümcek kuşu çekilmesi halinde bu birleştirme işlemi yıllık toplantı yapılmasına karşın hala yapılamadığından, yarışma dışı bırakılacak mı yoksa birleştirme işlemi ivedi yapılacak mı? Yönetim tarafından bilgi verilirse memnun oluruz. Teşekkürler.

alpertuydes alpertuydes 28.01.2019 13:27:00

iyi bari çektikten sonra öğreneydik kötü olurdu :)

demokritos demokritos 21.01.2019 22:15:00

Evet ebird de tür olarak görünmüyor Lanius pallidirostris.

toshi1 toshi1 21.01.2019 21:11:00

Toplantıda değişiklik kararı TRAKUS'da da alınır sanırım :) Hayırlı olsun. Ebird de doğubüyükörümcek olarak geçmiyordu. Alttür olarak geçiyordu değil mi? Kuzey cem ve Mustafa hocam?

demokritos demokritos 21.01.2019 20:34:00

Hayırlı olsun :)

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT