X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92817
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

[KİLİTLİ]yeşilbaş

latifcim latifcim 5.02.2019 16:01:00
merhaba
bu günkü galeride bir yeşilbaş fotoğrafı yayınlandı . 4 gün önceki videom ise evcil hayvan davranışı gösterdiği için yayınlanmadı . daha öncede bazı yeşilbaş fotoları evcil diye reddedilmişti evcil olduğunu gösteren kriteri merak ettim.
açıklanırsa . siteyi de meşgul etmeyiz selamlar

forumfoto forumfoto 7.02.2019 21:24:00

Mehmet Ali bey, Fotoforum adı altında size yazılan yazı bir yorum değil, Trakus yönetimin etik kuralları gereği yazılmış görüşü ve uyarısıdır. Ciddiye almanızı rica ederiz. Bu başlık konusundan saptığı için kapatılmıştır

mademiral mademiral 7.02.2019 13:48:00

Fesat bir bakış açısıyla yapılmış yazarı belli olmayan bir yorum. Size de sevgiler selamlar.

mademiral mademiral 7.02.2019 13:47:00

Estağfurullah Latif Bey. Nasihat değil de öneri diyelim. Yani yapıp yapmamak sizin bileceğiniz iş. İnsanlarla olan ilişkilerinizi iyi tutmanızı önermem neden size ilginç gelmiş anlamadım. Sonuçta iyi bir şey söylemişim. İnsanlarla ilişkilerinizi kötü tutun mu deseydim? Selamlar Ankara ya.

mademiral mademiral 7.02.2019 13:44:00

Her zamanki nezaketinizle konuya yaklaşmışsınız Ömer Bey. Çok teşekkür ederim. Görüşmek dileğiyle. Selamlar.

mademiral mademiral 7.02.2019 13:43:00

Yorumunuz için çok teşekkürler Ömer Bey. Selamlar.

forumfoto forumfoto 6.02.2019 20:30:00

Mehmet Ali bey, Bu forum altında yanlış olan bir hareketi veya kurallara aykırı olan bir fotoğrafı zorlayarak kabul ettirilmesi için akıl vermenizi gerçekten anlayamadık. Mutlaka bizlerinde kaçırdığı almaması gerekirken onay alan fotoğraflar olabilir. Ama bunu üyeleri suça teşvik edercesine zorlayın, belki "yedirirsiniz" diye yol göstermeniz bizleri hem şaşırtttı hemde üzdü, Bu tip söylemlerden ve tavsiyelerden uzak durmanız rica ederiz.

ömer ömer 6.02.2019 19:58:00

Latif bey merhaba Mehmetali bey haklı yakından çekilmiş yırtıcılar, ördekler gibi kuşların altında ne şartlarla çekildiğine dair açıklama bekliyoruz çünkü yırtıcılar yaralı veya tutsak, yeşilbaş ördekler de evcil olbiliyor, çok şişman veya renginde değişiklik olan yeşilbaşlar da tanımlanmıyor. Yuvanın önündeki dala konmuş kuşun fotoğrafı yuva görünüyorsa 3y kuralına aykırı oluyor yuvayı croplarsanız olmuyor. Burada da önemli olan yuva ve yavrunun göründüğü fotoğraflar daha fazla beğeni alacağından yuvalara yaklaşıp fotoğraf çekilmesi özendirilmesin diyedir. Mehmetali bey bu anlamda mı yazmış bilemiyorum ama doğrusu bu.

latifcim latifcim 6.02.2019 19:57:00

merhaba Mehmet ali Demiral bey soruma yorum eklemiş sağ olsun. fakat elle tutulur kriter yerine bol nasihat aldım . Bu yorumda; yanımda ehli bir kuş fotografçısı bulundurmak bunu yazmak ve ilişkileri iyi tutmak ilginç geldi. ilişkileri iyi tutmaktan neyin kastedildiğini anlamadım. ayrıca ben fotoğraf değil video yüklemek istemiştim . yeşilbaşın sağ sol görüntüleri yoktu ömer bey . zaman ayırıp yazdığınız açıklamalara teşekkür ederim. selamlar

furtun furtun 6.02.2019 17:29:00

04.02 tarihinde yayınlanan yeşilbaş karesini kastediyorsanız, tanıma uygun değildir olarak belirlenmiş. Ördeklerde "evcil hayvan" davranışına karar vermek çok kolay bir iş olmasa da örneğin fotogalerideki fotoğraftaki kuşun fotoğrafçı ile göz temasında olduğu, ve muhtemelen beslenme için bir şeyler beklediği çok bariz. Çekildiği mevki, gözlemleriniz, kamuflaj, mesafe karar vermekte önemli kriterler. Karadenizde sabah saatlerinde patkalar küçük limanlarda beslenirler ve etraftaki doğal hareketlere (balıkçı vs) duyarsızdırlar. Böyle bir ortamda aralarında rastladığım yeşilbaşları önce fotoğrafladım ama sürü limanı terkettiğinde gördüklerim yeşilbaşların "evcil hayvan" davranışları barizdi. Çektiğim kareler Tanım Heyetini ikna edebilecek vasıfta olmasına rağmen kullanmadım. Fotoğrafçı gözlemleri ile karara destek vermeli. Örneğin o gün yeşilbaşlar da sürü ile uçup gitselerdi, bir kac paragraf ile hikayesini anlatarak veya uçar kareleri ile destekleyerek Tanım Heyetine yardımcı olurdum. Tanım Heyetinin tecrübesi ile bu konuda iyi bir oran tutturduğundan eminim. Bu arada "ilişkilerinizi iyi tutmak" gibi bir seçeneğin TRAKUS ta işe yarayacağına inanmıyorum.

mademiral mademiral 6.02.2019 12:29:00

Bu soruların herhangi bir yanıtı yok maalesef Latif Bey. Yeniden deneyin, farklı kareler yükleyin, yılmayın, kuşu farklı açılardan fotoğraflayın, kroplayın, bir hikaye anlatın, fotoğrafı çekerken yanınızda "ehil" bir kuş fotoğrafçısının da olduğunu yazın fotoğrafın altına, ilişkilerinizi iyi tutun... yani yapın bir şeyler. Mutlaka olur. Oluyor da... Kolay gelsin

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT