TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

7d markıı AF sorunu

ksondas ksondas 28.03.2019 16:38:00
İkinci el aldığım 7 d mıı makıne ıle bulanıklık sorunu yasıyorum. Bılerek yuksek enstantaneler denesemde soft goruntunun onune gecemedım. En son mıcroautofocus ayarlarından deneme yanılma ıle +3 ayar yaptım bir cıt duZeldı. +2 veya +4 ayar verdıgımde daha fazla bozulma oluyor. Sankı +2,5 olsa tam oturacak gıbı. Neden boyle bır ayara ıhtıyac duysunkı makıne anlamadım. Lens 400 mmf5.6 konu ıle ılgılı bılgısı olan arkadaslar yardımcı olursa sevinirim. Selamlar.

ksondas ksondas 4.04.2019 22:50:00

ÖZgür bey dediklerinizi harfiyen yaptım... 3 microautofocus ayarı iyi gibi.7d m2 si olan bir arkadaşımla ilk fırsatta deneme yapacağım... Daha önceki orta segment 60d makinede böyle bir ayar yokken 400mm ve 60 d ikilisi netleme olarak çok iyi idi. Tabi netlemesi microautofocusla düzeltilmiş bile olsa diğer artıları 7dmıı ile devam ettiriyor.Sanırım tüm bu cevaplar ışığında sorunun üstesinden geldik. İlginiz ve cevabınız için teşekkürler..Vakit ayıran arkadaşlar sağolsun.

metinalkis metinalkis 4.04.2019 00:53:00

Kardeş ilk yapılacak genelde unutulur Fabrika ayarına döndürdünüz mü Ustalarda gerekenleri zaten yazmış. Hala olmadıysa İstanbul foto focus sahin bey ile görüşün 05334035630

ozgurkalay ozgurkalay 3.04.2019 20:12:00

Merhaba Kemal bey. Fullframe Profesyonel Kamera dahi kullansanız Back/Front Focus olasılığı vardır ve 7D Mark II gibi crop sensörlü kameralarda bu olasılık maalesef daha yüksektir. Bu sorunlarla karşılaşılabileceği için kamera menüsünde Mikro AF Ayarı var. Dolayısıyla bu bir arıza değil. Bence ilk önce tespit etmeniz gereken şey, ekipmanınızın back/front focus sorunlu da olsa tutarlı bir netleme yapıp yapmadığı. Bunun için gerekenler; -İyi ortam ışığı sağlayın -Bu tarz testler için üretilmiş aparat kullanın (yoksa mecburen metre, pil vs.) -Testi kullandığınız objektifin minimum netleme mesafesi civarında yapın -Kamera ve teste kullanacağınız aparat, metre, pil vs. aynı yükseklikte olmasını ve 45 derece açıyı sağlayın -Kamerayı sabitleyin (iyi bir tripod ile) -Kablolu ya da kablosuz kumanda kullanın -Kamera ayarı one shot , tek çekim -En az 5 kare çekin -Ekipmanların konumunu bozmadan sadece kartı çıkarın ve fotoğrafları monitörde inceleyin En az 5 kare çünkü 7DM2&400mm f5.6 ikilisini tanırım. Yukarıdaki şartları sağlasanız ve ekipmanınızda herhangi bir sorun olmasa dahi fotoğrafın biri bozuk çıkabilir. Önemli olan diğer 3-4 fotoğraf net mi ve netlik aynı yerde mi? Netlediğiniz yerde mi demiyorum, netlik var mı ve netlik aynı yerde mi? Biraz daha açayım; 5cm lik metre kullandığınızı varsayıyorum. 3 rakamını netlediniz ve tek çekim ile 5 kare aldınız. -Monitörde 3-4 fotoğrafta netlik çok iyi ama 2 rakamına doğru kayma var. Back Focus sorununu çözdünüz. Mikro AF ayarına pozitif değerler girerek doğru netliği alana kadar teste devam. Durum tersi ise Mikro AF ayarına negatif değerler girerek doğru netliği alana kadar teste devam. -Fotoğrafların tamamında ve teste kullandığınız metrenin hiçbir yerinde netlik yok veya çok soft bir netlik var. Yukarıdaki test çekim şartlarında eksik var mı kontrol edip tekrar test çekimi yapın. Sonuç yine aynı ise ekipmanınızın AF Sisteminde sorun var. Kamerada mı objektifte mi? Aynı ekipmana sahip arkadaşınız var ise onun 7DM2 sini kullanarak tekrar test yapın. Bildiklerimi aktarmaya çalıştım, umarım faydalı olur.

ksondas ksondas 2.04.2019 20:08:00

Verdiğiniz cevaplar çok mantıklı. Fakat yazmayı unuttuğum bir husus var. Önceden kullandığım 60 d makine ile aynı lens bu problemi yapMIyor. Yani kalibre edilmesi gereken lensmi makinemi(7dmıı)? bu durumda? İlginiz için hepinize sonsuz teşekkürler saygılar.

cihaner62 cihaner62 2.04.2019 13:28:00

Aynı ekipmanı olan bir arkadaşla araziye çıkın, aynı fotoğrafları, aynı ayarlarla çekerek mukayese edin. Sonra lensleri değiştirin tekrar çekin. Hatayı bulursanız zaten çözüm kendiliğinden gelir.:))

mutan mutan 2.04.2019 10:56:00

katılıyorum. yüzde yüze yakın bir oranda lenste bir sıkıntı çıkmayacak.

sener sener 1.04.2019 22:00:00

Bence önce bulanıklığın sebebini kesin ortaya çıkarın. Çoğu kez uzak çekimlerde bulanıklık lensten değil, havadan kaynaklanır. Eğer backfocus problemi varsa ve servise gönderirseniz lensi yapacaklarından emin değilim. Kendiniz yapın bence daha iyi. Backfocus için gerekeni Cenk anlatmış. Ben de aynen katılıyorum. Bir de uzaktaki çit veya ardışık demirleri 45 derece açıyla bir tanesine netleyip çekin backfocus hemen kendini gösterir, bu yöntem de iyidir.

latifcim latifcim 1.04.2019 21:22:00

mehmet bey ankarada canon servisi erkayalar var telefonunu veriyorum . fakat kalibrasyon için lens istanbula gönderiliyor arayıp maliyeti konuşun selamlar telefon: (0312) 425 47 94

ksondas ksondas 29.03.2019 20:38:00

Zafer bey, Serkan bey ve Cenk bey ilginize tesekkurler. Son bır sorum Ankarada bu problemle ılgılenebılecek nereler vardır acaba.

ksondas ksondas 29.03.2019 06:56:00

Dediğinizi yapmış gibi bısey oldum bende Cenk bey, ama tam olarak deneyecegım. Benım kanaatımce de aynı problem var. Bu problem sonradan olusabılecek bırseymıdır acaba?

cenkzeynep cenkzeynep 28.03.2019 22:30:00

Canon 400 F5.6 lenste minimum netleme 3,5 metre diye biliyorum. Siz 3,5-4 m arasında deneyebilirsiniz.

cenkzeynep cenkzeynep 28.03.2019 22:25:00

Merhaba Mehmet bey, Anlattığınıza göre makinenizde back focus sorunu var. Yani istediğiniz noktanın biraz daha gerisini netliyor. Bunu en iyi şekilde anlamanın yolu lensinizin minimum netleme noktasını baz alarak karşısına tam paralel olacak şekilde 45 derece eğimde bir metre koyun. İstediğiniz bir sayıyı çekin ve netlemenin nerede olduğuna bakın. Gerideyse artı, ilerideyse eksi değer vererek tam istediğiniz sayıda netliği elde edene kadar tekrarlayın. Tabi bunları yapmadan önce makinenizi bir tripota bağlayın ve çekim yaparken titretmemeye çalışın. Bir başka yöntem, makinenizi servise gönderip orada kalibrasyon yapılmasını talep edin. Ancak bu maddi olarak biraz tuzlu olabilir. Selamlarımla.

mutan mutan 28.03.2019 20:39:00

sabit bir konuyu, makineyi sabitleyerek görüntüleyin. O fotoğraf üzerinden konuşmak daha kolay olur.

zaferK zaferK 28.03.2019 17:49:00

Lens üzerinde bulunan 3,5m.-sonsuz ve 8,5m.-sonsuz işareti olan buton ,ikincide takılı kalmış olmasın.Hani genelde daha hızlı uçar için kullandığımız konum.Bir ihtimal ,bir baksanız.Selamlar...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT