Merhaba Kemal bey. Fullframe Profesyonel Kamera dahi kullansanız Back/Front Focus olasılığı vardır ve 7D Mark II gibi crop sensörlü kameralarda bu olasılık maalesef daha yüksektir. Bu sorunlarla karşılaşılabileceği için kamera menüsünde Mikro AF Ayarı var. Dolayısıyla bu bir arıza değil. Bence ilk önce tespit etmeniz gereken şey, ekipmanınızın back/front focus sorunlu da olsa tutarlı bir netleme yapıp yapmadığı. Bunun için gerekenler; -İyi ortam ışığı sağlayın -Bu tarz testler için üretilmiş aparat kullanın (yoksa mecburen metre, pil vs.) -Testi kullandığınız objektifin minimum netleme mesafesi civarında yapın -Kamera ve teste kullanacağınız aparat, metre, pil vs. aynı yükseklikte olmasını ve 45 derece açıyı sağlayın -Kamerayı sabitleyin (iyi bir tripod ile) -Kablolu ya da kablosuz kumanda kullanın -Kamera ayarı one shot , tek çekim -En az 5 kare çekin -Ekipmanların konumunu bozmadan sadece kartı çıkarın ve fotoğrafları monitörde inceleyin En az 5 kare çünkü 7DM2&400mm f5.6 ikilisini tanırım. Yukarıdaki şartları sağlasanız ve ekipmanınızda herhangi bir sorun olmasa dahi fotoğrafın biri bozuk çıkabilir. Önemli olan diğer 3-4 fotoğraf net mi ve netlik aynı yerde mi? Netlediğiniz yerde mi demiyorum, netlik var mı ve netlik aynı yerde mi? Biraz daha açayım; 5cm lik metre kullandığınızı varsayıyorum. 3 rakamını netlediniz ve tek çekim ile 5 kare aldınız. -Monitörde 3-4 fotoğrafta netlik çok iyi ama 2 rakamına doğru kayma var. Back Focus sorununu çözdünüz. Mikro AF ayarına pozitif değerler girerek doğru netliği alana kadar teste devam. Durum tersi ise Mikro AF ayarına negatif değerler girerek doğru netliği alana kadar teste devam. -Fotoğrafların tamamında ve teste kullandığınız metrenin hiçbir yerinde netlik yok veya çok soft bir netlik var. Yukarıdaki test çekim şartlarında eksik var mı kontrol edip tekrar test çekimi yapın. Sonuç yine aynı ise ekipmanınızın AF Sisteminde sorun var. Kamerada mı objektifte mi? Aynı ekipmana sahip arkadaşınız var ise onun 7DM2 sini kullanarak tekrar test yapın. Bildiklerimi aktarmaya çalıştım, umarım faydalı olur.