TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

BİLGİLENDİRME..

aalim aalim 12.03.2009 23:13:00
Herkese selam..

Ağrıda tayin nedeni ile bulunduğumu birçok arkadaş biliyor zaten.

Dün tek başıma arazide bir kızkuşunun peşine takılmıştım.

en son arabadan çekebileceğim bir yerde pusuya yattım ve amacıma ulaştım:)

tam oh be demiştim ki bir araba durdu yanımda. içinden izbandut gibi 5 sivil adam indi ve 4 ünün elinde silah vardı. yanıma geldiler ve arabadan indirdiler. arabayı aradılar. çektiğim tüm fotoları gözden geçirdiler.

öğrendim ki o civarda çok fazla gizli askeri alan varmış.

bu yaşımda hiç bu kadar korktuğumu hatırlamıyorum.

ders oldu ki yalnız araziye çıkmayacağım ve fotoğraf çektiğim yere dikkat edeceğim:))

selam ve saygılarımla..

rockisland rockisland 13.03.2009 08:45:00

Merhaba, gerçekten geçmiş olsun, çok önemli bir konu aslında, neyse ki derdinizi anlamışlar

Selamlar

jasmin jasmin 13.03.2009 11:03:00

Gecmis olsun. Sizin basiniza gelen olayin aynisi benimde basima geldi. Benim basima Azerbaycanda 3 hafta once arazi calismasi yaparken tamda poz vermis bir taskusunun resmi cekerken, 2 trafik polisi araci tarafindan o bolge cekim yapmak yasak diye ( Hicbir uyari levhesi yok, ve 1 senedir o yolda defalarca cekim yaptim. ) o bolgenin karakoluna goturulduk, oradan da bu bolgelerin meshur gizli servisinin bir elamani esliginde merkeze goturulduk 3 saat sonunda cekdigim resimleri kopyalayip biraktilar. Simdi o 5 km alanin disinda resim cekmeye devam ediyorum, nasilsa artik kaydim var, korkmuyorum.

hasanturer hasanturer 13.03.2009 17:12:00

merhabalar

acaba böyle durumlar için site adına üyelere kimlik çıkarılsa olmaz mı

yada resmi makamlardan böyle kuş fotoğrafçısıdır gibi kimlik benzeri bişey olamaz mı acaba

yada dernek adına falan da olabilir

çünkü biz de buna benzer durumlarla karşılaştık etraftan çok soran da oluyor

selamlar

PYTHON PYTHON 16.03.2009 11:17:00

cidden bizim ne zman kartımız olacak...:)

diyecem ama benim aile komple ormancı olduğu için bende bir sorun olmuyor alana girme fotoğraf çekme konularında...heueheuheue

ama olsa güzel olur şekil olur artislik olur...:):):):)

izler izler 16.03.2009 11:42:00

süratle dernekleşip bir atak yapmak lazım

daha önceleri pek çok kez konuşulmuştu

bir derneğin ortalama aidatı 60tl yani ayda 5 tl

üye sayısı da iyi durumda

finansal katkı da sağlar

bilemiyorum bu ivme eskiye göre azalsa da hala devam ediyor fırsat varken birşeyler yapılabilir

alcedo alcedo 16.03.2009 12:44:00

Buna benzer bir olayı biz de yıllar önce Sakarya tarafında yaşamıştık. Bir kosks sırasında. Mehmet abi(Çetinkoç) iyi hatırlayacaktır:) Ancak bizimkiler asker değil köylülerdi. Az kalsın birbirimize giriyorduk. Kuşçu olduğumuzu anlatmak pek kolay olmamıştı. Bu nedenle dernekleşmek faydalı olabilir. Kimliklerin arkasında valilik iznini içeren bir kısmın olması bizi bu tarz zor durumlardan kurtaracaktır. Burada hafifçe şekillenen bu konuyu toplantı yaparak sağlam bir zemine oturtmakta fayda var. Selamlar....

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT