TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Türkiye Kus gezisi

iaycicek iaycicek 12.04.2019 10:54:00
Arkadaslar siteye yeni üye oldum, herkese merhabalar. Adim Ilker, Isvicre de Basel e yakin bir köyde oturuyorum. Kus gözlemine ve kus fotografciligina merakliyim, oturdugum yerin cevresini firsat buldugum an geziyorum. Doga da olmak, kus türlerini gözetlemek ve dinlemek muhtesem bir duygu. Türkiyeye her sene tabi ki aile ziyareti sebebiyle geliyorum, ama bu zamana kadar hic kus türlerine dikkatimi veremedim malesef. Buna dur demenin vakti geldi ;) O yüzden 2020 icin bir kus gezisi planlamak istiyorum. Bana tavsiyelerde bulunabilirmisiniz? Hangi alanlar uygundur gezmek icin? Doga dernegi ÖKAlari referans olarak aldim ve yazilan bütün türleri listeledim. Gezi icin 2 hafta düsünüyorum. Tavsiyeleriniz icin simdiden tesekkürler :)

KANDIZLIK KANDIZLIK 14.04.2019 19:58:00

Hoşgeldiniz İlker bey. Haziran ayı başındaki Antalya ve Manavgat kıyıları gözlemi için başka alternatif düşünün isterseniz. Tatil yöresi kalabalığı açısından, yaya ve araba trafiği fazla olacaktır kıyılarda. ( Buralar için; Mart sonu ile Mayıs ayı sonu aralığı daha uygun ) .

DilekveTunç DilekveTunç 13.04.2019 21:53:00

Datça ve Bozburun'da tatilib tadini çıkartın. Bir kac özel tür olsada bölge zayıf kus açısından. Ama Florasi cok zengin. Nacizane onerim, 2020'yi beklemeyin. Köyünüzde size yakın yerlerde kuş gozlemi ve fotoğraf çekmenin tadını çıkarttın derim. Dilek Gecit

iaycicek iaycicek 13.04.2019 09:47:00

Merhaba, 2020 de Haziran ayin basinda Türkiyede olmayi düsünüyoruz. Düsündügümüz bölgeler bunlar: Antalya cevresi: Antalya Ovasi, Manavgat, Acigöl, Burdur Gölü, Karakuyu Sazligi, Köprücay Vadisi. Ege bölgesinde: Datca ve Bozburun Yarimadalari, Bafa Gölü cevresi

shooter shooter 13.04.2019 01:09:00

Hangi aylarda Türkiye'de olacağınız önemli. O ay için bol tür bulabileceğiniz bölge önerisi yapabilir üye arkadaşlar. Tarihleri kesinleştirdiğiniz zaman bir forum açarsanız, size üyelerimiz yardımcı olacak, yol gösterecektir...

makeskin makeskin 12.04.2019 13:43:00

En altta üyeler diye bölüm var oradan üyeye mesaj atabilirsiniz.Ayrıca benim profilimde tlf numaram var.

iaycicek iaycicek 12.04.2019 11:39:00

Su an icin kesin bir il yok aklimda. 2 hafta icerisinde 2 bölge gezeyim diye düsündüm (mesela bir hafta egede bir bölge, bir hafta akdenizde bir bölge). Üye listesini nerden görebilirim arkadaslarla direk irtibata gecmek icin?

makeskin makeskin 12.04.2019 11:14:00

İlker bey öncelik le hangi ile geliyorsunuz.O ildeki arkadaşlarla irtibata geçerseniz daha iyi olur.Bir de hangi ayda geleceksiniz bu önemli.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT