TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

GÖZ KUSURU - VİZÖR

kartalbaha kartalbaha 6.05.2019 23:16:00
Arkadaşlar merhaba,
Benim iyi görebilmem için gözlük kullanmam gerekiyor. Çekim esnasında gözlüğe ihtiyaç duymadan vizörden çıplak gözle çekim yapmak istiyorum. Her ne kadar makine otomatik netleme yapsa da çekim yapılan objenin netliğini vizörden de görmek istiyorum. Ancak vizör ayarı ile bu netliği sağlayamadım.
Acaba vizöre takılan ve göz kusurlarını gideren mercekler var mıdır? Ben araştırdım ama bulamadım. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar varsa tavsiyelerini almak istiyorum.
Teşekkür ederim.

kartalbaha kartalbaha 7.05.2019 11:40:00

Zafer bey çok teşekkür ederim.

zaferK zaferK 7.05.2019 11:27:00

Osman bey merhaba , Kusura bakmayın ancak şimdi yazabiliyorum...evet ,vizörün yanındaki küçük düğme.Astigmat sorununuz varsa mutlaka gözlük kullanmanız gerekiyor.Önce biraz sıkıntı çekseniz de bir süre sonra göz alışıyor... Bu arada belirtmem gereken bir husus daha var...gözlüğünüz multifocal varilux ise rahatça netleme yapar ve çabuk alışırsınız ,ama varilux özellikli değilse gözlükle de netlemeniz çok zor...selamlar...

kartalbaha kartalbaha 7.05.2019 01:12:00

Coşkun bey teşekkür ederim. Çıplak gözle vizör ayarı yetersiz geliyor. Ama dediğiniz gibi gözlüğün orta ve üst kısımları bazen denk geliyor ama çoğu zaman makineye bırakıyorum netliği. Yani tam emin olmadan çekim yapıyorum. Sonra ekrandan izliyorum.

coşkun coşkun 6.05.2019 23:56:00

Bende uzak-yakın birarada gözlük kullanıyorum, vizöre gözlüğün üstünden çıplak gözle bakarak dioptri ayarı yapıp çekimi de aynı şekilde gözlüğü hiç çıkarmadan yaparak sorun yaşamıyorum, ama astigmat ayrı bir problem sanırım, o konuda birşey diyemem. selamlar...

kartalbaha kartalbaha 6.05.2019 23:41:00

Zafer Bey sağolun. Diyoptri ayarı dediğiniz vizörün yanındaki küçük düğme ile yapılan ayar mıdır? Astigmat sorunum da var. İkisi bir arada gözlük kullanıyorum. Hem yakın hem uzak. Belki tek odaklı gözlük kullanmam sorunu çözebilir diye aklıma geliyor ama o da ayrı masraf.

zaferK zaferK 6.05.2019 23:24:00

Miyopi-Hipermetropi sorunu ,dioptri ayarıyla bir nebze kompanse edilebilir.Ama astigmat sorununuz varsa mutlaka gözlük kullanmanızda yarar var.Selamlar...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT